Rasmus 4 års kontroll

Idag var det dags för 4 årskontroll för Rasmus. Magnus var med honom på BVC där han mättes, vägdes, kollade syn, målade en gubbe och fick räkna till fyra. Rasmus räknade på både svenska och engelska.. ;-)




Fin gubbe Rasmus ritat med hår och allt!
Allt såg bra ut vilket är skönt!


Hösthelg..

Helgen har av mig mest spenderats i Klarebergsskolan där vi var ett härligt gäng som ordnade barnmarknad. Rasmus har varit på landet med mina föräldrar och haft det lyxigt. Här är lite foton från helgen! 


Pontus tog guldgrodan igår på simskolan!

Just nu sitter jag, mätt och belåten efter en middag på Kärrakrogen som mina föräldrar bjöd på, på lekplatsen tillhörande Pontus första förskola. Killarna leker massor och jag har såklart fotat dem:



Rasmus Födelsedag

Idag hade jag tagit en semesterdag. Man får passa på så länge killarna inte har skolplikt.. Rasmus fick välja vad han ville att vi skulle hitta på idag. Jag föreslog både bushus, äventyrsbad och Slottskogen, men han visste vad han ville.. "Sånt man kastar en stor boll så det trillar ner..". Idag har vi bowlat!
Men först grattade vi Rasmus på sängen imorse..eller sanningen är den att när vi kom in och sjung så fannas ingen Rasmus där. Förvånade tystnade vi och hörde då ett "Färdig!" från toaletten.. :-). Rasmus fick sedan springa till sängen igen så började vi om med sången! Godingen låtsades då att sova.. hahaha..
Rasmus öppnar presenter..har fått en hövdingsskrud..(heter det så?)
Här med alla presenter..lite ledsen då han slog sig i huvudet precis..

Dags för bowling!

Glasspaus..
Så här glad blir man när man får ner alla käglorna!
Pontus grattar Rasmus:

På kvällen kom Rasmus mormor och morfar och farbror Mikael på middag.
Presentöppning:

Älskade Lego! Båda killarna leker jättemycket med lego nu och sitter uppe på rummet och bygger.
Rasmus dekorerar tårtan:
Kolla högen med nonstop! Rasmus tröttnade på att lägga ut en och en och hällde ut allihop!
Som nattsaga blev det den nya boken med Emil i Lönneberga. Rasmus var väldigt nöjd med dagen och imorgon ska han bjuda förskolekompisarna på glass!

Grattis Rasmus 4 år!

23:e september klockan 23:23 kom han till världen efter att legat kvar i min mage 15 dagar över beräknat datum. Inte ville han komma ut den här dagen heller och efter en hel dag med värkstimulerande dropp fick det till sist bli ett akut kejsarsnitt. Det var ett taget barn och en tagen mamma som möts för första gången på bilden till vänster. Kärlek vid första ögonblicket. Jag älskar dig mer än livet Rasmus, från hjärtat ända upp till stjärnorna.



Rasmus första barnklas!

 Imorgon fyller Rasmus 4 år och idag hade han därför bjudit in sina tre närmaste vänner Alwin, Lukas och Ludwig på kalas. Det var maskerad och Rasmus hade klätt ut sig till en pirat:
 Tre killar redo för att kalaset ska börja!
 Första gästen; Riddare Ludwig!
 Goingar!
Lejonet Lukas, Riddare Ludwig, Krokodilen Alwin och Piraten Rasmus: 
Rasmus har vunnit en guldmedalj efter en tävling.. (alla vann varsin)..
 Efter korv med bröd var det dags för tårta, Rasmus hade önskat sig glasstårta med godis på.
Blåser ut sina fyra ljus:
Alla sjunger för Rasmus:
Inget barnkalas utan fiskedamm!

Så tyst det blev när alla fiskat upp varsin godispåse!
Rasmus är jättenöjd med sitt kalas och det gick verkligen bra. Alla lekte bra tillsammans, så skönt!
Nu leker Rasmus och Pontus med Rasmus presenter..

Bullbak

Idag har det varit sport på agendan för killarna. Simskola, fotboll och innebandy för Pontus - synd att allt är på samma dag! Rasmus spelade innebandy med kompisen Ludwig på träningen. Han blev helt slut och fick åka snålskjuts hem:

Till middag åt vi ugnsgrillad lax med potatis och citronsås - gott! Bakade sedan bullar med barnen till morgondagens barnkalas som Rasmus ska ha. Killarna vill vara med och göra allt. Det tycker jag om! Vi har en mysig stund ihop!

Det fick bli en nybakad bulle och ett glas mjölk till "kvällsmat".

Kräftskiva mm

I lördags hade vi kräftskiva tillsammans med grannfamiljen. Det blev en härlig kväll med barn som lekte bra, god mat och dryck och skratt..
Pontus:

Alla barnen.. Lukas, Isak, Pontus, Lova och Rasmus:

Hihi..
Rasmus.. han åt max 2 kräftor innan han tröttnade..
Pontus med hallonfanta och partyhatt!
Fina Lova..
Rasmus somnade på golvet i vardagsrummet till slut och när Magnus höll på att göra detsamma gick vi hemåt och slocknade hela gänget innan midnatt. Det är skillnad på kräftskiva förr och nu! ;-)
 
Tidigare på lördagen hade Pontus sin andra fotbollsträning. Lika fint väder som sist!

Söndagen fortsatte i sportens tecken med innebandyträning för killarna. Rasmus var grym och var med hela träningen med de stora killarna:
 
Idag var Rasmus lika grym när vi var hos örondoktorn. Han skulle inte sitta i mitt knä utan ensam i stolen. Doktorn tog ut det rör som var kvar i örat då det åkt ut en bit.
Nu ska här förberedas med lite packning. Imorgon åker jag på 2 dagars konferens med nya jobbet till Smögens Havsbad.

Gymnastik

Idag började båda killarna på gymnastik. Rasmus går klockan 17 och Pontus klockan 18. Båda två tyckte det var jättekul! Idag var det hinderbana..







Regnbåge

Det var en fantastisk regnbåge över Kärra igår kväll!
Kolla!
 
 
 

Skogsutflykt

Igår blev det en tur till skogen. Det var längesen nu så det var skönt och mysigt att byta ut lekplatsen här hemma mot skogen..
Rasmus styrketränar..
Över stock och stubbe..
På utkiksplatsen. Pontus:
 
På kvällen hade Magnus innebandymatch och vi var ju givetvis där som suport och stöd. Rasmus i publiken med fina kompisen Ludwig:
Håller handen på vägen hem..
Jag hann med ett träningspass på 60 minuter igår också vilket känns idag.. :-)

Första fotbollsträningen & Kärradagen

Idag började fotbollen som Pontus velat börja i länge. Det var massor av killar födda 2007 på plats. Uppvärmning, skott, passar och spel avslutades sedan med stafett. Pontus tyckte det var jättekul och var inte helt färdig trots att vi gick dit direkt från simskolan.

 

Medan Pontus tränade jobbade Magnus på Kärradagen och min mamma var där med Rasmus som provade tennis, hjälpte en trollkarl och åt glass..

 
 

Man kunde tävla om ett månadskort på ett crossfit ställe om man körde 500 meter rodd på en bra tid.. Ångrade mig när jag tog slut efter 220 meter och alla stod och hejade.. Blödde om fötterna efter att ha kört barfota.

 

Lyxade till det på kvällen och åt middag på Kärrakrogen.

 Avslutade dagen med trevligt sällskap, en drink och våra killar som lekte med sina kompisar utomhus tills solen gick ner.

 


Dagbok

Imorse när jag lämnade Pontus på fritids visade han mig sin dagbok där de målar vad de gjort under helgen. Pontus
hade målat jättefint, en där han spelar innebandy och en där han är på simskolan.


Ullared & kalasinbjudningar

Vi åkte till Ullared i söndags och gjorde storhandling vad gäller kläder, födelsedagspresenter, julklappar och såklart påfyllning på allt vad tvättmedel, deodoranter och tandkräm heter. 
 

 Killarna hade med sig egna pengar och Rasmus köpte en radiostyrd bil som kunde förvandlas till en gubbe..

Pontus fin i en av sina nya tröjor:

 Igår gick Rasmus och delade ut inbjudningar till sitt kalas. Han var jätteglad och jätteblyg. Underbart god! Han har bjudit 3 kompisar och ska ha maskerad hemma.

Pontus balanserar till skolan imorse..


RSS 2.0