Kompisar!

I morse när vi ätit frukost och funderade lite på hur vi skulle spendera en regnig måndag fick Pontus ett samtal från sin kompis Elias. Han undrade om vi ville följa till Bushuset vilket vi såklart ville! När vi kom upp till bilen stod den inte där.. "Klantpappan" (som vi kallade honom) hade tagit bilen utan att säga till och fick komma hem med den. Så.. 30 minuter senare kunde vi åka iväg!

Det var första gången på Bushuset i Mölndal. Har ju provat Lek & Buslandet och Barnpalatset tidigare och här var det väldigt mycket lugnare. Nästan inga barn-underbart!

 

Rasmus med sin kompis Ludvig:

  

Pontus och Elias leker väldigt bra ihop, de har de alltid gjort trots att Elias är 1 år äldre. Här är det hopp ner i bollhavet:



Glada killar:



Rasmus tycker om Ludvig. Här myser han med honom som han gör när han visar kärlek..



Det finns ju även en annan, större kille, som Rasmus tycker om väääldigt mycket! Storebror!
Det är ömsesidigt.. :-)



Rasmus, vårt lille charmtroll.. Idag när jag lagade mat satt han i sin stol och tittade på. Plötsligt fick jag syn på honom sittandes med min telefon vid örat och babbla!



En underbar dag!
Hoppas på fler dagar med Elias, hans lillebror Ludvig och deras mamma Linda! Så härligt att se Pontus ha så kul med en kompis! Och med den här trion så har vi ju alla varsin kompis.. ;-)


Tandläkare & högt upp i luften med brandbil!

I fredags var det dax för Pontus att gå till tandläkaren. Han blev kallad dagen innan så det är snabba ryck. Rasmus har fått tid på tisdag för 1 års kontroll så nu kunde han spana in hur man ska bete sig hos tandläkaren. För en exemplarisk storebror det har han vill jag lova!
Besöket var väldigt pedagogiskt och Pontus fick först prova "Lisebergsstolen" som kunde åka upp och ner. Pontus tittade förtjust ner på Rasmus och sa: "Du kan inte ta mig!"



Helt stilla låg han och gapade så att tandläkaren kunde räkna hans tänder. Det såg fin-fint ut!
Efteråt fick han välja en liten sak ur en "skattkista"..



Pontus har lekt att han är tandläkare både igår och idag så det var ett lyckat besök!

På eftermiddagen var det banangympa som vanligt. Klättring i ribbstolarna:



Rasmus bygger med klossar hemma:



Jag och mina killar efter taccos till fredagsmys..



Igår var det galej på 4 H gården. Tyvärr var inte vädret det bästa med regn, men det fanns två stora brandbilar på plats så det vägde absolut upp!

 

Gissa vilka som var modiga och åkte upp med hissen på stegen? Just det, Pontus och jag såklart!



Vi åkte högt upp i luften! Vilken utsikt och vilken grej att få vara med om!



Tyvärr såg jag på vägen ner att Magnus stod och tog kort eller filmade en bit bort. Rasmus fanns inte vid hans sida. Blev rädd, kollade efter Rasmus och hittade honom nedanför hissen gråtandes i sin vagn. Några andra mammor försökte trösta honom medan jag febrilt viftade åt Magnus att gå till vår son. Ett budskap som inte gick fram. Det var väldigt länge sen jag var så arg som jag var igår över den här incidenten. Jag är fortfarande arg faktiskt..

Som plåster i min upprördhet stod Malin och hennes mamma och sålde nybakade tunnbröd. Jag köpte, eller försökte köpa men blev bjuden, och vi provsmakade allihop. Mums! Nåt av det goaste jag ätit! Fick med hem till kvällen och åt till kvällsmat också..

 

Vi avslutade besöket på 4 H gården med att Pontus red. Något han älskat göra varje gång han får chans..



Idag har vi varit och beställt tapeter till Rasmus rum. Det blir en fondvägg med vita tapeter med stora blåa stjärnor på. Kommer att bli snyggt tror jag.


1 års kalas!

Så har vi nu ingen bebis i hemmet längre.. Rasmus hade kalas på kvällen för oss, sin mormor och morfar och farmor. Ett större gemensamt kalas med storebror ska vi ha lite längre fram mellan de bådas födelsedagar. Det blev en lyckad middag. Rasmus blev rik som fick pengar till sitt bankkonto och den här brandbilen:



Ungsgrillad lax, potatis, och citronsås till födelsedagsmiddag.



Hos farmor:



Rasmus spanar in sin tårta som Pontus och jag har gjort och som mest består av glass vilket Rasmus älskar:



Mmmm..



Den närmsta tiden ska vi göra i ordning Rasmus rum riktigt fint också. Födelsedagspengar från mina föräldrar, min mormor och Jan ska användas till det. Det ska bli en fondvägg som jag ska tapetsera och nya hyllor ska inhandlas.

Till sist.. Här kommer två foton på två OLIKA killar på sina 1 års dagar.. Det kan faktiskt vara lite svårt att se skillnad.. ;-)

 


Hipp Hipp Hurra, idag är det Rasmus 1 års dag!

Idag är en stor dag! Vår minste son fyller 1 år!
Kan inte förstå att det redan gått ett år sen de där dygnen på Mölndals BB som slutade med ett snitt och operation i flera timmar. Kan inte heller förstå att vi haft sådan lycka att få ännu ett friskt, välskapt och alldeles underbart barn! Vår Rasmus som alltid är så glad, nyfiken och vars stora idol är storebror. Hans favoritlekar är bollar. Sparka boll med storebror eller sitta själv med innebandyklubban och slå på bollen.. Trappan är också en favorit tyvärr!
 
Vi sjöng för Rasmus på morgonen och Pontus spelade gitarr till.



Grattiskram från storebror:



Rasmus kollar in sin present tillsammans med Pontus:



Mamma och pappa grattar såklart också:

 

Nu ska vi på babysim och ikväll kommer mormor, morfar och farmor på litet kalas!


Lek & klippning

Hade en helt underbar dag med mina killar igår. På förmiddagen tog vi en sväng till Ikea, åt lunch och köpte en ny kudde. Åkte sedan till Barnpalatset medan killarna sov i bilen. Satt en stund på parkeringen så att killarna fick sin skönhetssömn. Det blev 3 roliga timmar på leklandet:

 

Finns det något bättre än att när man vänder sig om få se sin store kille bjuda sin törstige lillebror på Festis? Rasmus började hojta så fort Pontus fick festisen och jag behövde inte ens be Pontus bjuda.. Pontus tog en klunk och gav sedan Rasmus och körde sedan varannan tills den var slut..

 

 

Idag var det dax för Pontus att gå till frisören. Jag var väldigt nöjd sist vi var här trots att jag fick en chock att det kostade 350:- för 5 minuters klippning. Jag sa átt jag ville ha likdant som sist, men han klippte helt annorlunda idag. Tur man har en söt kille oavsett frisyr! Tacksammare kille än Pontus får man leta länge efter.. Han sitter helt still och gör precis som frisören säger.



Dax att sätta på en film åt Pontus nu. Börjar se ljuset i tunneln också för om 1-2 dagar är Magnus tuffaste tid på året på jobbet över. Det har varit ett h-e i 2 månader helt ärligt.


Fredagsmys

Sköna fredag, äntligen är du här!
Det har varit en tuff vecka med mycket jobb från Magnus sida=mycket jobb för mig här hemma. Känns inte kul att vi inte hinner träffas, man behöver det för att orka vara en bra mamma och en glad Jenny.
Här är ett foto på hur det ser ut hos oss en vanlig kväll i veckan. Killarna leker med sina  grejer:



Vår fine store kille idag på Öppna Förskolan:



Vår fine lille kille:



Det är alltid härligt att vara på Öppna Förskolan. Höst- och vintertid är det helt underbart att detta ställe finns där barnen kan leka av sig och jag själv tjöta av mig..;-)

På väg hem:




Har just haft fredagsmys som varje fredag. Fredagar är heligt hos oss. Magnus får aldrig jobba sent på fredagar, då ska familjen vara samlad och mysa ihop, vi älskar det! Pontus får välja vad vi ska ha för gott efter middagen och ikväll blev det glass i stora lass. Mums!

Imorgon är det städdag och 30 års jubileumsfest för vår förening. Eftersom jag är med i styrelsen är det lite att göra. Om en stund ska jag och en annan tjej åka och storhandla inför morgondagens grillfest.
För övrigt tycker jag att det har varit dåligt med kommentarer på sista tiden. Jag blir väldigt glad av kommentarer.. :-)


Banangympa

I fredags var vi på Öppna Förskolan på förmiddagen. Rasmus lekte med sina grejer och Pontus klädde ut sig och busade med de lite större killarna:

 

Efter lunch och lite vila gick vi till banangympan på eftermiddagen:

 

Magnus hade varit stolt om han sett sina killar spela innebandy tillsammans:



På kvällen blev det fredagsmys med god mat och glass. Pontus hade dessutom sparat sina kramar till fredagsmyset. Under dagen när man velat krama och pussa honom sa han: "Nej, jag ska spara mina kramar till fredagsmyset!"..

Igår åkte jag till Ullared helt ensam. Underbart! Underbart att bara sitta ensam i bilen och lyssna på musik.. Frihet!
Fick köpt det jag skulle. Byxor till Pontus som vuxit ur sina.. Vinteroverall till Rasmus och lite födelsedagspresenter och julklappar till killarna. Tyvärr hade de inte fått in snowracers ännu.. Pontus blev ju stulen förra året så det hade varit bra med en ny. För snö måste det bara bli i år igen. Det har vi beställt!


Simmis

Idag får det bli ett inlägg som bara handlar om Rasmus. Idag har vi haft några timmar ensamma han och jag medan storebror varit på dagis. Vi började dagen med en tripp ner till Öppna Förskolan. Åt lite lunch och tog sedan en promenad så att Rasmus helt planenligt somnade. Ibland har man tur! Sedan dax för veckans höjdpunkt; babysimmet!

 

Rasmus tycker om att leka i vattnet. Sim- och säkerhetsövningar är inte lika kul som leksakerna!

 

Det bästa med babysimmet är att Nina i min föräldragrupp går i samma grupp med sitt andra barn Elliot. Det gäller ju att tajma in sina graviditeter.. ;-) Här är våra fina killar:



Nu är det dax att gå och hämta storebror på dagis!
Vi längtar både jag och Rasmus..


SPA och Pontus första biobesök

Självklart fick Rasmus samma skit som Pontus hade förra måndagen. Det tog 5 dagar innan Rasmus blev sjuk så jag hade nästan trott att det inte var nåt smittsamt.. Men 02:05 i lördagsnatt vaknade vi av att Magnus fick en spya över ansiktet.. Stackars Rasmus (o Magnus oxå förstås) spydde sedan fram och tillbaka hela natten. Feber och sedan bra på söndagen-konstigt!

Lördagen var däremot fantastisk! Min mamma och jag åkte till St Jörgens Spa för en halvdag. Vi började med ett hårt pass på gymmet så att vi var helt slut och kände oss duktiga när vi gick in i 3 timmars relaxing. Vilket ställe! SÅ fräscht och läckert med flera olika bastuar, fotbad, duschar och bad. Favoriten var utomhusbadet; varmt och gott i vattnet runt kroppen med frisk luft i ansiktet samtidigt som solen sken.. Mamma som är min bästa vän var såklart det bästa sällskapet!

På söndagen åkte jag till jobbet ett par timmar medan de andra var hemma. När jag kom tillbaka åkte de två största killarna på en utflykt:



Målet var Filmstaden. Pontus skulle för första gången i sitt liv på bio!



Köpt biljetter till Spöket Laban:



Gissa vem som fick trycka på knappen som startade filmen då?! Just det, Pontus!



Det hade varit en mysig stund för far och son och Magnus bar en sovande kille i famnen när de kom hem..


Spyor och skit.. ;-)

Efter en tung måndag avslutades dagen med att Pontus spydde hejdlöst överallt på kvällen. Självklart var jag ensam hemma med båda barnen och överallt var det spy.. Pontus hade feber på kvällen och natten var inte rolig. Ett sjukt barn och ett annat mindre som vill amma men inte får.. ;-)
Pontus hade feber även på tisdagen och har varit hemma från dagis hela veckan. Vi har hunnit med en tur till biblioteket där vi pusslade lite och lånade två filmer - fantastiskt att man kan göra det! Igår blev det en tur till skogen bakom vårt hus. Vi gick slingan, eller rättare sagt JAG gick och barnen satt i vagnen. Picnic högst upp med utsikt över Kärra och Angeredsbron:



Kul träd att sitta i! Pontus har mycket funderingar just nu. I skogen hörde vi en uggla och Pontus säger att "Ugglan är kompis med jultomten. De säger Hoho båda två ju".. En annan tanke var när han sjöng Idas sommarvisa och frågar mig "Men mamma, varför vill hon ha myggorna? De bits ju!" Helt logiska tankar faktiskt!



Idag efter att Rasmus och jag varit på babysimmet åkte vi ut till Orust med min mamma. Vad skönt det är att vara här ute! Rasmus i vår trädgård efter en promenad i skogen:



I trädgården finner vi nu fina päron och runt om huset finns björnbär:

 

Vi plockade björnbär och en massa svampsoppar. Till middagsköttet blev det en kanongod svampstuvning som mamma fixade i ordning. Klart över förväntan och inte sista gången!

Pontus och min mamma plockar in ved till kaminen:



Avslutar dagens inlägg med det finaste som finns - kärlek!



Förresten.. Glömde berätta att jag idag fick gräva i toaletten eftersom en av Pontus bilar kört ner där. Tyvärr var inte det det enda som Pontus kört ner där så det blev en äcklig historia.. En mycket ledsen Pontus som skrek att jag skulle ta upp hans bajsiga bil ur soppåsen där jag slängt den samtidigt som denna äckelmagiga mamman hängde över handfatet med kväljningar i mängder.. Vilken syn det måste ha varit och tur att ingen hörde mig..
 "Man kan inte leka med bajsiga bilar!! Hulk.."


RSS 2.0