Inte prata när man tuggar!

 Igår var det fredag och jag var hemma med båda mina söner. Fredag innebär ju även veckobadet och träff med läkaren på Östra för Rasmus. Jag vet att Pontus skulle bli rastlös av en timme där så han hälsade på Magnus på jobbet under besöket. Men innan dess hann Pontus trösta sin lillebror lite:



När vi skulle gå ut till bilen stod ett annat väldigt spännande fordon utanför på gatan - en brandbil! Pontus gick fram och kikade på den när det kom ut en brandman. -Åh, en framtida brandman ser jag! sa brandmannen. -Vill du komma in och titta i brandbilen? Pontus har velat se fotona från detta ett flertal gånger kan jag säga!


Efter en lunch på Ikea åkte Pontus, Rasmus och jag ut till landet med mina föräldrar. Pontus och hans morfar gick ut med tomten i skogen där han alltid placeras ut så här års för att stå där tills våren kommer:



Tomten står med en pinne igenom så att han inte ska välta:



På kvällen kom min moster Ulrika och hennes man Anders som skulle hjälpa till att installera den nya diskmaskinen här. Pontus målade med vattenfärger och använde betydligt mer vatten än färg.. Jag och Ulrika försökte ett flertal gånger att säga att man ska ha färg på penseln också och inte bara vatten, men det gick sådär..



Idag kom Magnus ut till landet han också. Vi har haft en stund för oss själva med bastubad medan mina föräldrar var med killarna. Skönt att kunna sitta ner och slappa helt själva lite!

I morse blev jag dessutom uppfostrad av min äldste son. -Vad fin du är! sa jag till Pontus när han satt mitt emot mig vid frukostbordet. -Inte prata när man tuggar mamma! fick jag till svar.. ;-)
-Ooh, förlåt!


Oops!!

I tisdags när jag skulle hämta Pontus kom han aldrig springandes mot mig som han brukar. Letade lite och hittade honom sovandes i sovsalen. Alla andra barn var på väg ut, stojade och lät.. Men det var ingenting som Pontus brydde sig om tydligen:



Efter att jag väckt Pontus gick vi till lekplatsen där även grannarna var. Lina kokade korv och bröd till oss alla som vi åt utomhus. Sedan blev det glass till efterrätt! Pontus är alldeles lyrisk när han får vara med de här stora barnen på 4-6 år. Han springer med som en i gänget helt självklart fast han inte är lika snabb.. o skrattar när de stora killarna skrattar.. Han är så go!



Igår kom Magnus bror Mikael med familj hit för att fira Pontus då de inte kunde i söndags. De hade med sig ett stort paket. När Pontus öppnat ropade han "Ett släp!" och sprang och hämtade sin Bobby Car. Han försökte genast sätta på det matchande släpet bakom bilen - helt överlycklig! En jättebra present med tanke på hur mycket Pontus använder sin bil både ute och inne!



Glassen framkörd till bordet av Pontus:



Det är gott med glass och hemmagjord chokladsås! Sen att man blir lite kladdig runt munnen.. det går ju att tvätta bort!



Emelie, Pontus och Mikael kollar i katalogen vilka mer fräcka grejer man kan köpa:



Rasmus var såklart också med på kalaset:



Förresten.. det är illa när man hör sitt barn säga något och man undrar var sjutton han har fått det ifrån.. Häromdagen sa Pontus: "Mamma kom!" När jag inte kom på en gång hörde jag frasen: "Annars blir jag arg på dig!" Oj!! Vem sjutton säger så till min son?? Var har han lärt sig det?? Så.. igår morse när jag klätt på Rasmus som låg varm, det var stressigt iväg till dagis och Pontus bara vägrade klä på sig ytterkläderna trots att jag lockat med allt sa jag.. "Näe, kom nu Pontus! Annars blir jag faktiskt arg på dig!"
Ooops!!


Rasmus namnsdag och besök i stallet.

Idag är det Rasmus namnsdag! Vi brukar inte fira namnsdagar direkt, men de kan uppmärksammas i alla fall.. Idag var även den första dagen som jag var helt ensam med killarna medan Magnus var på jobbet. Pontus går ju numera bara på dagis 5 h tisdag till torsdag. Dagen har gått över förväntan! Okej, kanske inte jättekul att Pontus väckte oss 06:48, men man var snart pigg..

På förmiddagen gick vi upp till stallet för att titta på hästarna. Jag trodde det skulle vara fullt med folk med tanke på att det är höstlov i skolorna och studiedag på alla dagis i Kärra, men det var helt dött överallt! Folk stannar kanske inne bara för att det är lite regn i luften?? Själv skulle jag inte stå ut att vara inne hela dagen och inte Pontus heller!

Här är vi inne i stallet. Pontus fick klappa på en häst också. Det gäller att inte visa att man är rädd känner jag för jag vill ju inte att Pontus ska bli rädd.. De är ju så stora!



När vi var där var även en hovslagare där. Pontus tyckte det var spännande att se när hästen fick nya skor! Det var dessutom väldigt roligt när en annan häst bajsade.. ;-)



"Här hästen" Gräs!" ropade Pontus till hästen i hagen..



Pontus tyckte det var intressant när en man kom ut med en tunna som rullade upp och sedan tömdes i containern.. Mera! ropade Pontus och stod och väntade på en omgång till..



Det var en härlig utflykt. Rasmus sov hela tiden medan vi var ute i 2 timmar! Gick hem och åt lunch och sov sedan middag alla tre.. När vi vaknade gick vi ut på promenad till en lekplats en bit bort där Pontus lekte bort lite tid. Kom hem när det började mörkna vilket är redan vid 17:30 nu.. Mys i soffan i födelsedagsoverallen från min mormor och Jan:



Måste bara skriva lite om hur fantastisk Pontus är med Rasmus. När jag var ute i köket och lagade mat satt Rasmus i sin babysitter i vardagsrummet och Pontus i soffan. Rasmus vaknar och börjar gråta. Då går Pontus dit, klappar på honom och jag hör honom säga "Såja Rasmus.. Mamma kommer strax. Jag är här.."
Vilken storebror!


Kalas!

Pontus firade sin 2 års dag med kalas i föreningslokalen! Det blev stressigt på slutet, men det löste sig med lite hjälp.. Pastasallad till de vuxna och korv med bröd till de som önskade det. Här bredvid sin farmor:



Pontus fick en massa fina presenter, bland annat dessa golfklubbor som Pontus och Benjamin lekte sig svettiga med. De skrattade dessutom grymt mycket när min kusin Oskar drog igång att klappa med händerna på knänen som en häst ni vet.. Oj, oj, oj.. man blev alldeles full i skratt själv av att se dem!



Peter hade även köpt motorsåg med tillhörande skyddsglasögon! Hihihi:



Lite dans med sin mormor:



Äntligen! Första gången Rasmus är hos sin fege morfar som inte vågat hålla tidigare.. Som han uttryckte det på bb: "Jag blir så nervös att det kittlar på hakan!".. Men den som väntar på nått gott.. Fina!
 


Efter kalas finns det en hel del att städa. Tur då att man har en så stor kille som inte tvekar att hugga in! Tack Pontus, Pontus morfar och Daniel för all hjälp med städningen!

 

Hemma igen provade vi den nya järnvägsbanan från mormor, morfar och Axel:



Vi hann även med att läsa två böcker om Grodan som Pontus fick av mina kusiner med familj. Pontus tyckte väldigt mycket om när Grodan lekte i snön och ville, när den tog slut, att vi skulle läsa den igen.. Pontus fick även en fin tröja och en traktor av min morfar, Margaretha, Ulrika och Anders. Dessutom fick Rasmus kanonfina kläder av släktingarna!


Hipp Hipp Hurra - Idag är Pontus 2-års dag!



Idag är det exakt 2 år sedan som jag hade min första föräldradag. Hade jobbat dagen innan och nu gått hem för att ta det lite lugnt i vad jag trodde skulle bli minst två veckor till.. Det var en härlig höstdag och på förmiddagen var jag ute på en promenad. På kvällen föddes vår älskade son!

Pontus vaknade i morse och sprang in till oss. Där började vi sjunga och tog fram presenter:





Magnus och Pontus bygger ihop bilgaraget:



I eftermiddag blir det kalas med släkten!


Lördag och höstpromenad

Det blir mörkare allt tidigare nu vilket gör att timmarna som vår store kille ska aktiveras inomhus blir fler eftersom kvällen liksom blir längre.. Tänk, på sommaren kunde man vara ute ända till läggdax.. Så är det inte nu, vilket gör det ännu viktigare att passa på att vara ute den tid på dygnet som går. Så.. trots ett lätt duggregn gick vi ut på en promenad idag. Hösten bjuder på en färgsprakande prakt - vackert!



Jag försökte få Pontus att leka bland löven för att få en vacker bild men han vägrade. Jag tog upp lite löv och kastade på Magnus för att visa hur "ofarliga" de är.. Magnus kastade tillbaka.. Pontus satt i sin vagn och skrattade så han kiknade!

Ute i skogen:



Efter att ha gått upp till Gerrebacka stannade vi till på en lekplats när vi kom tillbaka till Kärra igen. Pontus gungade och ropar helt plötsligt och pekar med handen på andra sidan gungan: "Rasmus också gunga!"



Sagt och gjort.. Det resulterade i den här bilden:



Har just nu satt degen till bröden vi ska ha imorgon och i skrivande stund sitter min äldste son och leker en egen påhittad lek. Man kastar helt enkelt upp sina strumpor i luften. Hamnar de på huvudet är det extra kul!



Imorgon är det 2 års kalas!!

Höll ju på att glömma.. Förra veckan när jag var på tjejlunch med mina kompisar och deras små skrev jag att vi väntade en till. Det blev en flicka som Sara och Andreas fick! Så nu är vi 4 grabbar och en flicka! Grattis!


Smile!




Vår lille kille ler mer och mer!
Det är inte alldeles lätt att fånga på bild, men här är ett leende som får mitt mammahjärta att smälta..

Sitter i soffan och slappar.. Nya byxorna från min mormor och Jan är på..



Igår firades Pontus på dagis då han fyller år på söndag. Pontus pratade i flera dagar om att han skulle "bjuda barnen på glass jag".. Så här är det morgon och dax att bära med glassen till dagis:



Pontus var jätteglad när jag hämtade honom och berättade att han bjudit på glass och barnen sjungit "Ja må leva".. "Fått present" ropade han direkt när jag kom.. "Liten present!" På dagis har de som tradition att barnet som fyller år går ut med en fröken så gömmer de andra barnen en present i lekhallen. När Pontus sedan kom in får han fråga om den är gömd längs golvet, i mitten eller högt upp.. Högt upp hade barnen sagt och Pontus hittade sin present (ett litet gosedjur) uppe på rutschkanan. Mysigt tycker jag!

Medan Pontus var på dagis var jag och Rasmus på Östra för veckans bad. Nu är det bara 2 bad kvar innan Rasmus blir av med skenan och går över till Freja kudden. Ett positivt besked är att Rasmus blir helt fri till julafton! Känns kanon! Jag frågade igår eftersom vårt sista besök borde vara den 25:e december och det förmodligen då är stängt. Jag sa att vi önskade att han var "fri" på julafton så hon bokade in oss på en gång.. Tjoho!





Efter badet åkte jag och Rasmus till Allum för att köpa födelsedagspresent till Pontus. Det blir ett bilgarage med två våningar och lite bilar. Tror att det kommer att uppskattas!

På eftermiddagen blev det som vanligt banangympan, men Pontus var så trött att vi gick hem tidigare. Lagade god middag och Pontus somnade sedan snabbt.

Idag har vi varit och storhandlat inför morgondagens kalas. Gud, vad folk! Pontus körde lite bil efter handlingen:



I fredags gick Pontus sin sista dag på heltid på dagis. I fortsättningen är det mellan 9-14 tisdag, onsdag och torsdag. Ska bli spännande att se hur det blir! :-)


Världens finaste prinsessa!

Igår fick jag massvis gjort! Lämnade Pontus på dagis strax innan 8, hem igen och började dona.. Tvätta, bädda om sängarna, dammsuga, promenad med grannen Sandra, plantera nya växter i utomhuskrukorna, baka bröd och sedan hämta hem storebror från dagis igen. Härom veckan när jag hämtade Pontus på dagis berättade hans fröken Malin att de hade fått utklädningskläder och att Pontus under dagen varit en helt fantastisk prinsessa. Jag frågade om hon inte kunde maila lite kort som hon hade tagit och idag i min inbox fanns världens finaste prinsessa:





På eftermiddagen kom min mormor och Jan för att träffa Rasmus och fira Pontus som blir 2 år på söndag. Pontus vet mycket väl om att han fyller år snart och när man frågar hur mycket han fyller håller han upp två fingrar i luften och säger "två år!" "-Sjunga Ja må leva!".. Japp, det blir det i helgen!

Här är favoritkompisen Jan som Pontus var väldigt noga med skulle bli mätt. Han kanske tyckte att Jan såg mager ut för han sa flera gånger: "Mera bröd här Jan!"..



Min mormor och Pontus läser:



Vi fick väldigt fina presenter alla tre, jag blommor och killarna fin-fina kläder. Rasmus har sina på sig idag, han passar himla bra i blått!

Magnus nattade Pontus på kvällen och jag bänkade mig framför Bonde söker fru som är riktigt underhållande. Sov länge i morse och kände mig faktiskt riktigt utsövd trots att jag vaknat minst varannan timme för att amma Rasmus eller ge honom Nezeril då han är så himla förkyld just nu.

Idag har jag börjat dagen med en långpromenad. Kändes nästan som om jag promereade med min svägerska Malin då vi pratade i telefon nästan hela vägen. Väl hemma låg Rasmus kvar i vagnen medan jag rensade i rabatterna och planterade lite lökar så att det blir fint i vår. Just nu sover min fine lillkille på mitt bröst. Kärleken till honom växer för varje dag i takt med att han visar mer och mer av sin personlighet. Kan knappt tro att det är sant. Hur kunde vi få två sådana perfekta pojkar? Lugna, fina och glada!
Kärlek!!


Bvc, stygn och tillökning!

Igår gick jag ner med mina killar till Öppna Förskolan på morgonen för att ta årets foto. Jag var mest ute efter en syskonbild då Pontus har fotografering på dagis på torsdag. Men.. min store grabb strejkade! Han var inte ett dugg intresserad av att agera fotomodell och efter 20 minuter gav vi upp.. Gick sedan till dagis med Pontus vid 10. Där var det dax för en skogsutflykt!

Min mamma var ledig efter en kortsemester i Tyskland och kom och hälsade på. Vi åt lunch och gick sedan och hämtade Pontus. Hela gänget gick ner till Bvc där Rasmus skulle vägas och kollas till. Pontus tyckte det var jättekul att leka med alla leksaker i väntrummet med Rasmus undersöktes. Nu väger han 5235 gram.. Det är stora killar jag har redan! Fina är de också, speciellt tillsammans:



När vi ändå var på bvc och min mamma var med frågade jag om hon kunde passa dem lite medan jag kilade in och pratade med en sköterska på vårdcentralen. Jag är ihopsydd efter snittet med stygn som absorberas av kroppen men jag har känt ett stygn som är jättehårt och som hela tiden fastnar i trosorna och besvärar. En sköterska konstaterade snabbt att här har man missat något. Det var dränaget som var fastsytt som man missat ta bort stygnen efter.. Varför blir man inte förvånad?? Hon sa att det var bra att jag upptäckt det för det är tydligen inte bra om de växer fast..

Idag har Magnus tagit med hjulet till syskonvagnen och ska åka förbi Babyproffsen senare för att få veta hur man får ut innerslangen så att han kan laga punkteringen. På förmiddagen har jag haft besök av min pappas kompis Rolf som har lagat vår badrumsdörr samt två av dörrarna i köket som krånglat. Underbart att få det fixat! När han var färdig somnade jag direkt och sov i 1,5 h med Rasmus bedvis mig - inte van vid att gå upp tidigt längre!

Måste bjuda på ett foto från helgen:



Nu ska vi strax hämta storebror på dagis och gå till tandläkaren - dax för Pontus första besök! Man gör ett salivprov för att kolla om det finns hög risk för hål.. Om jag fattat det rätt..

Sist, men inte minst.. -Nina och Martin i vår föräldragrupp födde gruppens andra "tvåa" igår! Det blev en liten lillebror till Emilia och en kompis till Rasmus! GRATTIS!


Helgen redan slut!!

Rasmus är väldigt stark i nacken redan och det är väldigt mysigt att ha honom på bröstet och han lyfter på huvudet och kikar in i ens ögon.. Här är en bild från igår kväll då Pontus låg och sov och vi andra satt och slötittade på Körslaget:



I morse var planen att gå ut på en längre promenad och på vägen besöka någon lekplats. Innan vi kom ut alltså.. tiden bara rann iväg! Amma, den ena bajsade.. byta blöjor, amma igen.. Äntligen i syskonvagnen båda barnen! Hann gå 20 meter innan jag upptäcker att det är punktering på barnvagnens framhjul.. Suck! Hem igen, ta fram Pontus sulky och sätta honom i den. Fram med Pontus gamla liggvagn som för övigt också är sönder och är svintung att svänga men duger i nödfall.. Ut på promenad med varsin vagn.. I slutet av turen stannar vi på en lekplats så att Pontus får ha lite kul. Här har han hittat en lastbil:



Pontus kör resten av familjens killar till Liseberg enligt honom själv:



Rutschkana:



Den här bilden älskar jag! Pontus är så härligt glad!



Vi gick sedan till pizzerian för lite nyttig mat.. Rasmus på pizzerian - inte lika lugn hela tiden!



Pizza är gott!



Magnus lag i innebandyn hade sedan match och vi var där och supportade. Det blev en vinst och vi hade två jättetrötta killar med oss hem! Oj, vad söndagen försvann fort!


Hösthelg

Igår åkte Magnus till Danmark tidigt på morgonen för att bevaka Europacupen i innebandy. Det var första gången för mig ensam på morgonen med killarna. Tidigare har ju Magnus lämnat Pontus i samband med att han åker till jobbet.. I vanliga fall kommer Pontus strax innan 8, men idag strax innan 10.. Inte så lätt att få ihop allt!

Här ligger minstingen och snusar..



Åkte till Östra direkt efter att vi lämnat Pontus på dagis. Det var dax för Rasmus tredje bad på Östra. Läkaren sa att höften känns jättefin och stabil vilket kändes skönt. Hämtade storebror vid 14:30 och hade med oss matsäck som vi åt innan vi gick in på banangympan som vanligt på fredagar. Pontus hade en massa energi som han använde till alla möjliga olika aktiviteter. Här är det rockring:



Innebandy såklart! Innan Pontus skulle slå bollen ropade han "Kom igen nu då!"



Det blev faktiskt en riktigt jobbig kväll.. När jag skulle natta Pontus skrek Rasmus och när Rasmus somnat väcktes han utav en ledsen Pontus. Jag kan inte räkna gångerna som jag sprang mellan de båda rummen.. Hade sett fram emot en mysig kväll framför Idol men det var slut när mina killar somnat.. Jag var också helt slut! ;-) Magnus kom hem vid 03:30 på natten och fick sedan gå upp med Pontus vid 07 så även han är helt slut nu..

Idag var det gårdsstädning i bostadsrättsföreningen. Magnus hade barnen medan jag grävde i rabatterna och planterade lökar som ska bli fina till våren. Pontus hjälpte till med städningen:



På eftermiddagen gick vi ner till affären och handlade. Då hände det underbara.. Pontus fick syn på en maskros som växte, plockade den och sa "plockat blomma till mamma!".. ÅH!!



Lova (som följt med oss till affären) och Pontus busar på vägen hem..



Måste bara skriva lite om hur duktig Pontus är på att prata. När Lova kom och ringde på och frågade om Pontus ville leka hade Pontus bara tröja och blöja på sig så Magnus gick upp för att hämta hans byxor. Då säger Pontus: "Kom in Lova. Pappa bara hämta mina byxor!" Jag blir så imponerad!

Vi har fått ärva en massa vinterkläder av Lovas lillebror Isak vilket är grymt! Nu behöver jag inte investera i några termobrallor eller någon mer overall! Pengar som kan gå till att betala bilräkningen istället.. ;-) Pontus har precis somnat nu och jag antar att vi inte heller kommer att vara uppe speciellt länge.. Föräldrar till två små ser knappast program som börjar vid 22.. ;-) Godnatt!


Grabbgänget träffas..

Vi har tajmat in det så bra, mina tjejkompisar och jag.. Vi är 5 st av mina kompisar sedan ett par år tillbaka som sett till att skaffa oss 09-or. Fyra gossar har redan anlänt och en bebis är beräknad till den 22:e oktober vilken vi väntar på nu.. Här har ni i åldersordning från höger Christinas Oliver född i april, sen kommer Maris Vidar född i  juli, min Rasmus född i september och sist (och minst) Idas Arvid född tre dagar efter Rasmus.



Idag var vi på lunch hos Christina och åt gott. Sara som går i väntans tider var också med. Det blev god taccopaj med sallad.. Nu ska vi införa att vi ses hos varandra med jämna mellanrum och lunchar och till våren blir det promenader, picnics och bad! Mysigt!

Man kan inte tro att det bara skiljer tre dagar mellan dessa grabbarna! Raskus ser kanske lite större ut pga skenan, men väger ett kilo mer.. Jag och Ida låg faktiskt på Mölndals BB samtidigt eftersom jag stannade en vecka och hon födde tre dagar efter mig. Tyvärr hann vi inte ses då Ida låg på en annan avdelning och åkte hem så snabbt.. Hade varit kul med ett foto på grabbarna från BB som man kan visa för dem då de förhoppningsvis kommer att vara kompisar lång tid framöver..



Nu väntarr vi med spänning på vad Sara och Andreas ska få.. Kommer det att bli en till kille till grabbgänget eller en tjej som de ska slåss om?? ;-)

När vi kom hem gick vi och hämtade Pontus på dagis, lekte lite vid lekplatsen och sedan hem för middag. Ikväll är det debut för Magnus på innebandyträningen för säsongen. Han har inte hunnit med att träna då det varit mycket med jobbet och min foglossning i slutet. Jag är i alla fall riktigt nöjd med att ikväll lyckats natta båda barnen helt ensam! Riktigt bra gick det också!


10 år sedan..

Idag är det 10 år sedan som Magnus förlorade sin pappa.

 

Magnus egna ord som han skrev i natt: "Idag går mina tankar till PAPPA som jag saknar så mycket. Det är så mycket tråkigare utan dig. Det är ofattbart att det idag har gått tio år sedan min största supporter försvann. Jag hade så gärna velat att du fått träffa dina två underbara barnbarn!"

Magnus har alltid pratat så gott om sin pappa som alltid var engagerad i Magnus och hans sportintresse. Han skjutsade och var med och hejade i både fotboll, hockey och innebandy. Sedan vi fick barn har det varit än tyngre för Magnus  att inte Jan-Erik finns längre vilket jag tror alla som förlorat en förälder känner.

Idag åkte vi upp hela familjen till graven. Jag pratar ju mycket med Pontus och förklarar alltid allt som sker och händer.. Men hur pratar man om döden med en 2-åring? Jag berättade om att vi skulle hälsa på på farfars grav och plantera en blomma och tända ljus. Vi pratade om att farfar är en ängel och bor i himmlen och att man inte kan se honom.. När vi kom fram planterade Magnus och Pontus en vit ljung på graven:



Efter en stund frågade Pontus: "-Farfar nu då?" -Ja, han är ju i himmlen så man kan ju inte se honom.. "-Vill se farfar!"..



Det är så sorgligt att inte barnen fått möjlighet att träffa sin farfar, att Magnus inte fått visa upp sina söner och att jag inte fått lära känna någon som betytt så mycket för Magnus.


Magnus skriver: "Jag kommer aldrig att glömma när jag skulle berätta för min lillebror Mikael om vad som hade hänt, jag behövde inte säga något. Han visste innerst inne vad som hade hänt när jag ringde honom och sa att han skulle komma direkt hem till farsan som bodde precis i närheten av oss.

Det var liksom en väldig märklig dag, den 14:e oktober 1999. Det var en helt vanlig dag, jag jobbade med Innebandymagazinet, åt lunch med kollegan Martin och en kompis i Nordstan. Då ringde farsans storebror Tore mitt i lunchen. Han var tagen, vi pratade länge och personligt, han ville få tag på farsan för att berätta att cancern som försvunnit kommit tillbaka med full kraft och att det "vart kört". Jag blev chockad men lovade att jag skulle åka förbi farsan när jag kom hem. Efter jobbet väntade innebandyträning och sedan snabbt hem till Sporten på TV4, då kom jag på att jag skulle sticka förbi och kolla till allt. Där hittade jag pappa i soffan...

Jag fick alltså ringa till pappas bror och berätta samma dag som han fått sin dödsdom att hans lillebror hastigt gått bort, ja helt ofattbart. Tore blev sjuk snabbt och kunde inte gå på begravningen och gick bort några veckor senare dagarna efter sin 60 års dag.

Det är ofattbart för både mig och brorsan att det nu ha gått 10 år! Både jag och Mikael har tagit allt väldigt bra och har aldrig mått dåligt, men visst 17 saknar vi farsan, speciellt efter att man själv fått barn. Jag vet att farsan hade avgudat både Pontus och Rasmus samt Jenny. Det är det absolut jobbigaste med att§ farsan nu inte finns bland oss. Skönt att han lever kvar i minnet och när mina grabbar är stora nog ska jag berätta mer om deras farfar som de aldrig fick träffa".


Fredagsfoton då kameran är återfunnen!

Kameran återfanns igår och jag är så himla glad för det! Här är lite av de foton som fanns i kameran från Rasmus bad i fredags:





Han är så fin vår Rasmus!



Jag har börjat promenera mycket. Försöker komma ut och gå 2 timmar varje dag, mår väldigt bra av det. Men oj vad kallt det var i morse! Idag var vi på det andra besöket på bvc. Rasmus väger idag 4970 gram så nästa gång passerar vi 5 kg!

Igår var jag på styrelsemöte med bostadsrättsföreningen. Hade förväntat mig att få springa hem och amma minst en gång, men Rasmus sov hela de 3 timmarna i bärselen hos Magnus så jag var sprängfylld när jag kom hem.. ;-) Skönt att det funkar att vara iväg en stund även om jag inte vill vara alltför långt borta.

Nu ska vi strrax iväg och hämta hem storebror från dagis!


Skön Söndag

Magnus och Pontus begav sig av till simhallen i morse vilket blivit lite av en tradition på söndagar. Här har ni en kille i duschen:



Magnus berättade att efter badet hade Pontus varit naken och ställt sig på den stora vågen i omklädningsrummet. Där hade han tömt blåsan om man säger så.. ;-) Efter att Magnus fått städa upp berättade han högt och ljudligt för alla som kom in "Jag kissade på vågen".. Tror inte det var någon av dem som vägde sig.. ;-)

Medan de stora killarna var i simhallen dammsög och skurade jag golven här hemma och tog sedan med mig Rasmus ut på promenad. Träffade Karin i min föräldragrupp och vi gick tillsammans och pratade av oss.. Gick sedan till sporthallen där Magnus och Pontus var. Pontus käkade bulle:



 I Sporthallen ville Pontus hålla sin lillebror en stund:



Gick hem och åt lunch och somnade sedan hela familjen. På kvällen blev det en promenad med grannen Lina och hennes Lova och kompisen Nova.

Pontus har de senaste dagarna börjat visa lite svartsjuka. Han är jättesnäll och go mot Rasmus hela tiden, men nu har han börjat visa att om jag håller Rasmus så vill han väldigt gärna sitta i mitt knä. "Pappa hålla Rasmus, Pontus sitta mammas knä" säger han.. Då är det bara att göra som han önskar. Det är i alla fall min taktik och det som jag tror på.. att Pontus ska få så mycket uppmärksamhet och gos han bara kan få nu. Vill han sitta i mitt knä får han göra det. Han har varit ensam med oss hela tiden så det är klart att det är en omställning när det flyttar in en till liten grabb som tar vår tid..


Mjölken sprutar, kameran borta men härligt besök!

Vilken ångest jag fick i morse.. Letade efter kameran för att ta ett kort på Pontus som hade slickat sleven efter att vi bakat kaka och såg SÅ rolig ut med chokladsmet över hela ansiktet.. Hittade inte kameran någonstans! Kom på att sist vi hade den var på sjukhuset i fredags när Rasmus hade sitt veckobad - den måste ha blivit kvar där! Ångest! Det är stängt där hela helgen så något svar om min nya fina kamera kan jag inte få förrän på måndag..

I fredags presenterade jag mig förresten på banangympan för första gången som tvåbarnsmor. Det var många som kom fram och gratulerade till tillskottet och det var först när vi skulle gå hem som jag upptäckte att jag hade en stor våt fläck på skjortan.. Japp, höger bröst hade läckt som ett såll.. genom skydd, bh och skjorta! Om det var någon som tvekade på om jag ammade fick de ett tydligt svar där i alla fall..
;-)

När vi kom hem hade Pontus fått post! Ett vykort från min mormor och Jan i Spanien. "De dansar där" sa Pontus om motivet! Kul med eget vykort!



Eftersom kameran är borta får här bjudas på lite foton från mobilkameran istället. Här leker Pontus:





I morse, efter att vi hade bakat, gick vi en långpromenad hela familjen. Skönt att komma ut och "valla fläsket" och få frisk luft! Vid 12:30 kom min moster Carina och Björn och hälsade på. Pontus fick en stor grävskopa i present och blev helt överlycklig. Här reparerar Pontus och Björn en av Pontus bilar:



Björn sa att Pontus var välkommen att komma ned till hans jobb någon helg. Där finns nämligen riktiga grävskopor som Pontus skulle kunna få sitta i och köra! En inbjudan vi tänker ta på allvar då Pontus skulle älska det!

På eftermiddagen tog vi oss ut igen och gick till lekplatsen vid Pontus gamla dagis och lekte lite. Medan Magnus och Pontus busade på lekplatsen gick jag en extra sväng med barnvagnen för att kunna äta lite lördagsgodis med gott samvete till fotbollen på kvällen.. ;-) Nu sitter jag här framför tv:n, äcklad av godiset och nervös då det bara återstår 15 minuter av matchen och det fortfarande står 0-0..


Torsdag

Igår kväll kom min farbror Börje på besök tillsammans med mina föräldrar. Vi åt god mat som pappa lagade och det första fotot på hela familjen tillsammans togs:



Idag började jag morgonen med en promenad tillsammans med grannen Lina. Skönt att gå och tjöta med någon så tänker man inte lika mycket på att barnvagnen drar åt höger hela tiden även om det känns i armarna.. ;-) Efter promenaden fortsatte jag till Öppna Förskolan för Rasmus första besök där. Han var yngst av alla så klart!

Satt i soffan efter lunch och pratade med Rasmus. Är helt hundra på att jag fick det första leendet och försökte fånga det på bild, men det gick ju inte.. Blev den här minen istället:



Idag när jag hämtade Pontus på dagis såg han ut så här i håret! Fröken berättade att när kompisen Alissa hade en tofs i håret idag hade Pontus propsat på att han också skulle ha en!



Tycker han passar rätt bra i tofs faktiskt! ;-)


Vår årsdag och Rasmus 2 veckor!

Dagarna rullar på och det är redan onsdag.. Rasmus är 2 veckor idag och har varit på första besöket på bvc. Nu har vi en kille på 4730 gram! Snacka om att ha grädde i brösten! Det är dessutom en stor dag på ett annat sätt, det är min och Magnus 3 års dag! Åren har gått fort även om det inte känns så länge med tre år med tanke på att vi har två barn.. ;-) Älskar dig Magnus!

 I måndags började Magnus jobba igen. Pontus får lov att gå heltid på dagis 1 månad efter bebisens födelse. Det är väldigt skönt med tanke på att jag inte får lyfta efter snittet. Dessutom är det gott att få landa lite innan det är dax bli tvåbarnsmor på heltid..;-)

Så här såg det ut i måndags när jag hämtat Pontus på dagis, han vill köra sin lillebror:



Efter dagis blev det en stund på lekplatsen vilket vi gör varje dag. Det gick jättefint med Rasmus sovandes i vagnen och Pontus lekandes:



Pontus älskar att vara med de stora killarna och följer efter dem och gör som de.. Här med Andrej och Isak på gården som är 5 respektive 4 år..



Igår ringde läkaren från förlossningen. Jag hade varit där i söndags och lämnat lite pover eftersom jag inte kände mig riktigt bra. De hade skickat mina prover på odling och tydligen var det lite "tveksamheter" som hon uttryckte det så på fredag ska jag tillbaka till förlossningen för nya prover.. Never ending story.. :-(

Igår kom Anneli och Andreas från vår föräldragrupp med sonen Leo på besök. Här träffar de vårt underverk:



Leo var jätteintresserad av Rasmus och klappade och pussade på honom. Lovande med tanke på att Leo själv ska bli storebror i början av november om inte tidigare!

Här är våra små godingar som inte längre är så små, Pontus & Leo:



Pontus fick tre bilar i present eftersom han blivit storebror. Han pratade om detta vid nattningen.. "Bilaj av Leo.." Rasmus fick jättefina kläder! Dessutom var grannarna här och ringde på under dagen med en jättefin bukett så nu luktar det ljuvligt här hemma!


Första helgen hemma alla 4!

Inte trodde jag att det skulle dröja ända till i oktober innan vi skulle vara hemma alla fyra för första gången! Men det blir inte alltid som man tänkt sig.. ;-) Lördagen bjöd på spöregn hela dagen. Hade sett fram emot en promenad allihopa, men det blev till att skjuta upp det. Jag och Pontus gick ut en stund ändå när det regnade som minst för att få lite frisk luft. Här är Pontus med paraplyet i högsta hugg:



Vi bytte sedan så Magnus och Pontus var ute och grävde i sanden medan jag gav Rasmus av livets dryck..

Jeanskille i soffan:




På söndag morgon går Magnus och Pontus till simhallen och spenderar en bra stund. Pontus älskar att hoppa från kanten ner till Magnus. Helt orädd för vattnet! Jag tycker det är så perfekt att vi har simhallen här i närheten, speciellt en helg som denna med bara regn. Pontus kommer ut, byter miljö och aktiveras.

På eftermiddagen beordrar Pontus sin pappa att köra cykeln. "Pontus sitta bakom pappa!".. "Hjälmen på pappa!"..



Nä jag lagade middagen hade jag Rasmus i köket i sin babysitter. De stora killarna kunde inte hålla sig från minstingen utan kom och gosade:



Det har varit en riktigt bra första helg trots att vi blev lite instängda på grund av vädret. Pontus är fantastisk och båda morgnarna har han kommit in till oss när han vaknat, gosat lite och sedan sagt "Pontus och pappa gå ner där nere. Mamma sova!" Tänk att man har en sådan go och förstående kille! Magnus har inte fått några sovmorgnar, men å andra sidan har han sina bröstvårtor hela.. ;-)


Fredagsmys

Igår var det dax för Rasmus första bad på Östra. De kom bara in och tog av honom skenan och ställde fram ett bad och sedan lämnade de oss själva. Det var jättemysigt att får känna Rasmus riktigt nära utan skenan i vägen. Härligt att se honom fri och sparkandes i vattnet!



Veckans tvätt:



Mys i handduken hos mamma efter badet:



Lillebror Sötnos:



Vi hämtade upp Pontus tidigare från dagis eftersom det är banangympa på fredagar. Premiärtur i syskonvagnen:



Medan Magnus och Pontus lekte av sig på banangympan gick jag en promenad med Rasmus. Det kändes skönt att komma ut och röra sig lite samtidigt som jag konstaterade att foglossningen fortfarande känns.

En tur i skogen hann killarna med innan det var dax att bege sig hemåt:



När killarna kom hem igen gjorde Pontus och jag hemmagjord pizza:




Som vanligt ville Pontus ha sin lillebror i famnen ett tag. Jag kan inte få nog av dessa mysiga bilder:






Torsdagen

Igår satt känslorna utanpå kroppen.. Jag säger inget mer, men hoppet mellan gråt och glädje är trådtunt!
På eftermiddagen gick vi ut på Rasmus första promenad! Det var jätteskönt att komma ut och andas den friska luften. Gick ända ner till Kärra Centrum (låter inte långt, men är man nyopererad är det det!) och handlade och jag var förvånad och glad över att det kändes lättare än jag förväntat mig.

På vägen hem gick vi in till Pontus dagis. Vi fick syn på honom lekandes genom fönstret. Häftigt att stå där en stund och bara kika när han lekte omedveten om att vi var där. När vi ropade på honom blev han jätteglad och sprang ut i hallen. Jag hörde honom ropa "min mamma och pappa!" medan han sprang.. Glädje! Pontus ville köra Rasmus själv. "Köra min bebis hem!" sa han..



Hemma i soffan vill Pontus ha sin lillebror i knäet idag igen. Rasmus får flera pussar:



Medan killarna satt så här hade vi på barnprogrammet på tv. Plötsligt säger Pontus: "Min bebis kollar barnprogram!" Magnus och jag skrattade gott!



Nätterna har hittills varit helt fantastiska! Pontus sover gott och Rasmus äter var tredje timme och sover däremellan. Är grymt tacksam över detta!

Nu ska vi strax iväg till Östra sjukhuset för Rasmus första återbesök. En gång i veckan ska vi dit för att Rasmus ska få bada och skenan skall kollas och ev justeras.


Första dagen hemma

Igår var första morgonen hemma igen för mig. Vi har lite som rutin att när Pontus vaknar på morgonen vid 07:15 springer han in till mig och vi myser tillsammans i sängen medan de visar Rorri Racerbilar på tv. Jag har verkligen saknat den här stunden när jag låg på bb. Det var en härlig känsla att igår när Magnus väckte Pontus höra hans "Mamma!" när han kom på att jag ju var hemma igen!

När Pontus gått till dagis var vi själva, Magnus, Rasmus och jag.. Jag tände en massa ljus och satt i soffan och ammade. Kände mig lugn och rofylld.



Sover hos pappa:



Dagen bara rann iväg och det var snart dax att hämta hem Pontus från dagis. Det har hittills gått jättebra med Pontus, han har inte alls varit svartsjuk som jag hade förväntat mig. Han är riktigt stolt över sin lillebror. Igår när hans kompis Lova ringde på dörren hörde jag från hallen Pontus säga "Visa Lova min bebis!". Sen sprang han in till Rasmus: "Här Lova, titta min bebis!"..

Sen hörde jag även Lova viska till Magnus i hallen följande: "Det ser ut som om Jenny har en till bebis i magen!".. Hihihi.. det värsta är att det är sant! Tänk om det ligger en till där inne som de inte såg när de öppnade upp? Det skulle förklara lite av de 19 kg som jag har kvar trots att Rasmus är ute.. ;-)

När vi satt i soffan på kvällen säger Pontus: "Bära bebisen!" Det slutade i det här fina fotot på bröderna:



Pontus har stenkoll på Rasmus hela tiden. När han inte ser honom säger han: "Rasmus nu?".. Han var dessutom väldigt söt när jag kom på honom sitta och pilla Rasmus under fötterna och säga "killevill.." :-)

När Pontus somnat för natten var den lugna och rofyllda känslan som bortblåst.. Inte för att det hade varit någon jobbig dag, men jag antar att hela veckan varit lite för mycket, hormonerna och stressen inför vår j-a bil som inte verkar gå att laga.. Ja, allt tillsammans helt enkelt.. Tårarna bara sprutade - ja, nu är man nybliven mamma till en fantastisk son igen! :-)


RSS 2.0