Goa dagar!

Det var min lediga fredag igår och det blev en intensiv, härlig dag. Vi började på Barnpalatset där vi spenderade förmiddagen och lunchen. Rasmus i skeppet:


Killarna samlar bollar:


Rutschkana:


Rasmus i hoppborgen:


På kvällen var det discodags för Pontus. Här i Kärra anordnade Öppna Förskolan disco för alla mellan 2-100 år. Pontus var så tuff i sin skjorta och fräcka frisyr:


Vi hade en underbar kväll! Så himla härligt att se Pontus! När vi kom dit ville han köpa nåt i kiosken så vi köpte var sina godisklubbor och gick in på dansgolvet. Pontus var så cool där han stod och sög på klubban samtidigt som han dansade! Han var så trött när vi kom hem att han somnade mitt i sitt fotbad!

Magnus och Rasmus var ensamma hemma under kvällen:


Idag vaknade vi till strålande sol, men ack vad man bedrog sig på vädret. Det var ju -3 grader och kändes svinkallt. Jag som hade tagit på mig kläder för att gå ut och springa fick klä på mig lite mer efter att ha stuckit ut näsan.
Det var skönt springväder!
Vi gick sedan ner till Öppna Förskolan där det var Loppis och korvgrillning. Rasmus hade med sig spaden och grävde i alla grushögar han såg:


Vid lekplatsen på Öppna Förskolan:




Pontus klipper gräset:


Lunch utomhus smakar alltid bättre!


Vi somnade allihop när vi kom hem, kvalitet!
På eftermiddagen åkte Magnus och köpte en ny cykel till sig medan vi andra bakade bröd:


Rasmus vill hela tiden sitta på pottan numera. Han gör ingenting, men gillar att sitta där. Här pratar han med sin mormor samtidigt!

Ha en bra lördagskväll!


Konster

Rasmus fick en massa prickar i ansiktet i början av veckan. På Vårdcentralen trodde man att det kanske var svinkoppor, men man var osäker. Han fick i alla fall penicillin och får vara hemma från förskolan veckan ut. Idag var det min tur att vara hemma och Pontus stannade också hemma. Vi hade en underbar morgon med musik och dans som sedan övergick till konster:


Snurrkonst!


Rasmus specialkonst, ett ben rakt ut!


Vi ska strax ge oss ut och det är dax att ta på sig strumporna:


Vi åkte till Jula i Partille och jag köpte mig en ny cykel som jag kikat ut. Endast 995:- för en 21 växlad mountainbike. Jag ska börja cykla till jobbet en del under våren och sommaren för att få lite extramotion. Efter cykelinköpet fortsatte vi till Blomsterlandet och gjorde lite blomsterinköp som Pontus och jag planterade när vi kom hem:


Lunch och en bra stund på lekplatsen, middag och sedan bad:

Nu är det Bolibompa och inte lång stund kvar innan mina prinsar ska sova. Imorgon ska vi hitta på nåt kul. Pontus har önskat att få åka till Barnpalatset, men om det är fint väder kanske jag "glömmer" det. Rasmus smittar inte längre men det är min lediga fredag så vi får en till hemmadag tillsammans.
Nästa vecka blir tuff för Rasmus, 18 månaderskontroll på Bvc på måndag, besök på Lundby sjukhus på öron/näsa/hals på torsdag och på fredag ska Rasmus "slutbesiktiga" sin höftled och förhoppningsvis friskförklaras efter röntgen.


VårVinterVår?

Oj, oj, oj.. Ännu en vecka har passerat och inte ett inlägg från mig sedan förra helgen.. Ingen bra tendens! Här kommer lite foton från veckan som gått. Magnus tog foton på förskolan i tisdags när han hämtade upp pojkarna efter jobbet. Rasmus:


Pontus på väg från förskolan:


I fredags fick sig Pontus en överraskning när jag hämtade på förskolan. Min lillebror är hemma från Sundsvall över helgen och följde med. Vi fick syn på Pontus i fönstret och knackade. Han vände sig om och roppade "Mamma! och Axel!" och blev kanonglad. Han sprang ut och mötte oss och vi fick varsin stor kram. Rasmus verkade inte ha glömt bort sin morbor heller under de 3 månader som gått utan lät sig både bäras och hållas i handen på vägen hem:


I lördags var det vår i luften igen! Det har ju varit lite varannandagsväder ett tag nu. Vår ena dagen och vinter andra.. Nä, jag tycker att det är dax för Herr Vinter att vika hädan för Fru Vår! Vi var på lekplatsen och lekte i det härliga vädret. Det är väldigt roligt att gunga på mig eller Magnus tycker båda killarna. Så det är bara att leka pajas och hoppas att det inte är några andra vuxna ute.. ;-) Här får Magnus gungan på rumpan till Pontus stora glädje:


Man kan till och med gräva i sanden nu! Man har ju inte ens sett den på ett halvår.. Vi byggde sandslott:


Traktorn vi fått av grannen var med ute. Rasmus tog en runda för första gången men behövde lite puttningshjälp:
 

Gissa varför den här buspricken ser så glad ut? Jo, han har just sagt att "Nu kommer jag och kör på dig, mamma!"


Igår kväll hade vi Axel och mina föräldrar på middag. Det är mysigt när vi är allihopa! De åkte till landet sent på kvällen och tog med sig Pontus spontant. Pontus och Axel har delat rum i natt och Axel berättade att Pontus mitt i natten vaknat och sagt: "Axel! Jag brukar vara vaken på natten!" -Det brukar jag också, hade Axel svarat och sedan hade de somnat om. Det tyckte jag var sött.
Sött var också Rasmus beteende i morse där han förvånat gick runt och letade efter sin storebror. Jag berättade att han var med mormor och morfar men det köpte han inte. Han skakade på huvudet och gick in i Pontus rum och lyfte på täcket i sängen.. Ingen Pontus!
Vi väntar fortfarande på tid på Lundby sjukhus (öron näsa hals)för utredning av Rasmus. Men nu har han varit ännu mer snorig och rasslig i andning och när han sover ett tag att jag tog honom till läkaren idag. De tog blodprov och han har ingenting. Däremot har han mycket slem i luftrören och har fått medicin för det. Imorgon ska jag ringa och kolla hur långt remissen har kommit.. Håll tummarna!


Finbesök!

Idag fick vi spontant besök av min kusin Daniel och hans son Benjamin. När jag berättade för Pontus att Benjamin skulle komma lyfte han händerna mot luften och ropade "JAA!". Killarna gick direkt upp på rummet och lekte:


Taccopaj med sallad.. Oj, vad grabbar! ;-)


Underbara glada killar:


På eftermiddagen gjorde jag och killarna en utflykt till skogen. Det första vi hittade var en liten vårbäck:


Rasmus var superglad och gick och skrattade för sig själv..


Pinnar är kul att leka med!


Vi hade med kex och festis så när vi kom upp på toppen blev det lite picnic vilket Pontus hade bestämt:



 
Det var härligt ute! Äntligen sköna +1 grad ute, friskt och härligt!
Nu blir det Melodifestivalen, ska bara natta Pontus först..


Fylld helg!

I natt vaknade jag av att Rasmus grät. Jag lyfte upp honom och kände på en gång att han hade feber. 38,7 och det blev en Panodil supp. Magnus stannade hemma med Rasmus men Pontus och jag kände att vi ville hitta på något. Det blev Äventyrsbadet i Lerum. En lyckoträff!


Jag vet inte hur många gånger vi åkte vattenrutschkana idag. Det fanns en lättare med ett avslut där man inte åkte ner i någon pool utan den kanade liksom bara ut och så fick man ställa sig upp och gå ner. Den åkte Pontus själv en gång så att jag kunde få bilder..

Det fanns även en värre rutschkana som gick riktigt snabbt och som Pontus och jag åkte massor av gånger. Vi hade så himla roligt! En gång i trappen på väg upp till kanan vände sig Pontus mot mig, strålande av glädje i ansiktet, och sa "Mamma, jag gillar dig!" Stunder som dessa kan man leva på i evigheter!

Vi åt lunch inne på badet också. Pontus valde korv, potatismos och äppeljuice:


Sen snodde han några av mina pommesfrites..


Helgen har varit bra! I fredags var vi lediga, Pontus, Rasmus och jag. Vi åkte till Alingsås och hälsade på min mormor och Jan. Pontus hjälper till att plocka fram fika:


Om man lyssnar riktigt noga kan man höra havet susa i snäckan berättade min mormor:


Jan hade samlat poäng på en bensinmack och fått ihop till en riktig läderkula. Den fick killarna och ska tas med till landet och spelas med i sommar. Den blev väldigt populär och killarna fajtades om den en bra stund..


När Rasmus somnat och det var kväll hittade jag Pontus och fotbollen tillsammans i soffan:


Igår var vi hembjudna till våra vänner Åse, Henrik och Kasper. Vi bjöds på god mat, efterrätt och tilltugg till Melodifestivalen. Pontus och Kasper hade så skoj tillsammans och jag blev alldeles rörd av att se våra söner leka ihop. Nu hoppas jag bara att Rasmus inte smittat någon av de vi besökt i helgen..

Förresten har jag köpt Pontus första dataspel. En kollega berättade att hennes son som är lika gammal spelade massor så nu har jag hittat två pedagogiska spel. Detta handlar om olika djur som ger uppdrag. Här säger hunden att "jag vill ha 3 gula ballonger". Pontus ska då välja den knippen med rätt antal i. Det tyckte han var lätt som en plätt, men desto svårare var det att dra med musen för att peka på rätt..


Äntligen!

Äntligen är vår dator reparerad och hemma igen! Magnus kom nyss hem med den.. Jag har inte kunnat göra något blogginlägg på över en vecka.. I helgen som gick hade jag och Magnus det riktigt lyxigt. Mina föräldrar bjöd oss på en helg i Varberg på Spa medan de bodde hos oss med killarna. Vi hade det helt underbart! Magnus och jag tränade tillsammans innan vi åkte och kom sedan ner till Varberg och började med ett fotbad, fortsatte ner i en varm bubbelpool. Tog en paus med melon, ananas och nötter och sedan ner i vattnet igen. Väl uppe på rummet vid 17:30 ville vi samma sak - SOVA!! Vilken lyx att bara få sova en stund innan middagen. Jag tog en cider till middagen och den gick rakt ut i min avslappnade kropp. Längesedan jag sov så mycket som den här helgen och det behövdes!

Veckan har rullat på. Barnen har varit friska och på förskolan. Jag hämtar dem strax efter 15 och vi är antingen ute på lekplatsen en sväng eller pysslar lite hemma innan middag. Häromdagen var det målning med vattenfärg. Rasmus tog ett bestämt tag runt penseln, stoppade den i vattenglaset, sedan på färgen och sedan rakt in i munnen.. Ooops!



Picasso här konstaterade stolt när de målat färdigt att "Mamma, min teckning är mycket finare än Rasmus!"



Pontus har blivit nyklippt i veckan:


Idag har jag jobbat min sista dag för veckan. Jag är ju ledig varannan fredag ett tag till och imorgon åker vi till Alingsås för att hälsa på min mormor och Jan.


RSS 2.0