Halloween

Jag fortsätter mitt lyxiga vabbande. Känns riktigt bra att få vara hemma nu för jag är trött..
Pontus gjorde en koja imorse till Rasmus:
Det har regnat massor idag, speciellt på förmiddagen. Vi pusslade Spiderman pusslet som Pontus fick av Benjamin och hans föräldrar i födelsedagspresent:
Man kan inte bara ha kul när man är ledig så här. Måste bara passa på att fixa en del som man inte hinner på helgerna när man är ledig. Igår byttes det sängkläder och hela nedervåningen dammsögs och våttorkades. Idag har vi pantat flaskor, tvättat alla kläder till sofforna efter att de legat blöta i klorin x antal timmar, städat ut ett skåp i köket som gud (och vi) glömt bort, varit uppe i återvinningen med papper, kartong och plast. Känns bra!
Efter att ha varit i affären och på biblioteket och hyrt dvd filmer gjorde vi trolldeg hemma. Pontus gör hjärtan:
Rasmus likaså:
Kavling:
Våra mästerverk:
Pontus är så kreativ och kommer på saker jag aldrig skulle komma på. Han gjorde ett hundben av lera idag:
Min mormor och hennes Jan kom förbi en stund idag och jag fick den här blombuketten. Man blir så glad av att få en bukett så här! Man köper det aldrig själv för det kostar för mycket. Nu är jag glad när jag är i köket!
När mörkret infann sig här började det ringa på dörren hos oss. Det var barn i mängder som klätt ut sig och ville ha godis. Vi hade inget godis hemma av den enkla anledningen att hade jag köpt det så hade jag ätit upp det och även för att jag inte ville att killarna skulle äta godis på en onsdag. Tyvärr insåg ju Pontus att det var Halloween idag (hade tänkt ta det på lördag) och blev jätteledsen. Våra barn får inte gå runt och ringa på hos folk (känns lite som tiggeri..) och det har han inte ens tänkt på själv utan var mest ute efter godis. Det fick helt enkelt bli så att killarna fick klä ut sig, gå utanför vår dörr och ringa på och få varsin påse med det jag lyckas hitta, russinpaket, en godisklubba och två kex..
De blev nöjda och det är det som är huvudsaken!
Till alla de andra barnen sa jag att vi inte hade nåt godis och till ett gäng sa jag att jag hade morötter i kylen. Mest på skoj, men de ville ha det! Hahaha...

Lyxig vabb

 Igår fick vi hem fotona som killarna tagit på förskolan.
De blev så fina!
 
 Syskonbild:
 Eftersom Rasmus opererades igår är jag ledig och vabbar hela denna veckan eftersom han inte får utsättas för alla baciller som finns i en dagismiljö. Jag håller såklart Pontus hemma också då det vore rätt meningslöst annars då han skulle dra hem alla baciller..Det är lyxigt att vabba med två friska killar! Ja, Rasmus är full av energi och precis som vanligt! Idag tog vi en promenad till 4 H gården. Stannade till vid stallet och Rasmus klappar en liten häst:
 Pontus kör sin lillebror:
 Vi kollar in getterna Emma och Emelie:
 Rasmus matar en kalv:
 Pontus:
 Pontus matar ett får:
Pontus vågar sig fram och klappar en av kalvarna:
Pontus gick hela vägen till 4 H gården och det är 3 km nästan bara uppåt och nästan hela vägen hem. Imponerande! Operation röra sig mer har inletts eftersom Magnus uttryckt lite oro över att våra killar inte ska bli feta.. Hahaha... Även Rasmus gick långt!
För att inte bli för smala gör vi lite krabbelurer till lunch. Till skillnad från pannkakor och plättar är det i alla fall inte margarin i dessa.
Eftermiddagen tillbringade vi på lekplatsen. Pontus tar hög fart och hoppar från gungan!
 
 Och landar så här ibland..
Rasmus:
Rasmus snurrar sin storebror:
 Nu ska jag ut till köket och steka köttfärs, det blir pirog till middag!

Operationen gick bra!

Det var en underbar Rasmus som vaknade 6.30 av att jag väckte honom. Han visste vad som skulle hända och var ändå på gott humör! Här visar han upp embla-plåstret han har på handen:
Rasmus får en säng:
Och nya kläder!
Leker lite med sin nalle..
Det är en speciell känsla när ens barn somnar in i ens armar av narkosen. Jag ville liksom inte lämna honom där när de la upp honom på sängen i operationsrummet. De gick ut med mig och sa att de kommer och hämtar mig när operationen är klar. Läkaren kom ut och sa att allt gått bra och att det var en STOR körtel Rasmus hade bakom näsan. Känns skönt att de minskat skiten så att vår kille kan få ett bättre liv! Läkaren sa att sköterskan strax kommer och hämtar mig. Så länge orkade inte jag vänta. Jag stod utanför dörren och de skrattade åt mig. Jag var så himla rädd att han skulle vakna till och inte se mig där samtidigt som jag längtade ihjäl mig. Det är vid sådana här tillfällen man inser hur skört livet är och hur mycket man älskar.
Den här synen kom jag in till. Vår underbare kille sover gott:
 
Det var inte så kul när Rasmus vaknade. Det rann blod ur näsan och han var halvt hysterisk. Det tog en timme ungefär tills han lugnat ner sig, fått en isglass och tittade på barnprogram på rummet:
Efter 2,5 h får han dricka en youghurt och mår jättefint!
Nu är vi hemma och Rasmus har ätit lunch och mår jättebra.
Nu ska jag sätta mig i soffan breddvid min prins och njuta!

Kylan är här!

Hu, vad kallt det var imorse!
På uppdrag av min far "tvingades" jag ut och fylla på spolarvätska som tål upp till minus 20 grader i vår och deras extrabil som vi lånar.
Solen kikar fram under dagen och det är vackert, härligt och friskt.
Killarna spelar innebandy på gården.
Rasmus:
Pontus fintar bort Magnus:
Rasmus:
Pontus på lekplatsen:
Nu har vi ätit gott med ungsgrillad lax och potatis. Det är en konstig dag. Imorgon är det dags för den här killen att opereras. Imorgon har han tid på Lundby sjukhus 07:15 för att operera polyperna. Jag hoppas så att operationen kommer att hjälpa honom så att han inte behöver vara snorig och förkyld jämt och svårt att andas på natten.. Jag hoppas också att han är tillräckligt frisk för att få opereras imorgon. Dilemmat är ju tyvärr att Rasmus "sjukdom" är att han ständigt är förkyld och han får inte vara förkyld när han opereras.. Suck!
Håll tummarna för vår Rasmus imorgon!

Barnkalas

Idag hade Pontus bjudit in sina kompisar på maskerad för att fira att han fyllt 5 år!
Rasmus var utklädd till sjörövare:
En del av de tio som kunde komma. 3 flickor till var bjudna men ingen av dem kunde så lilla Tingeling till vänster var ensam tjej men det hade hon inte ont av som tur var. Kolla in Spiderman som får till en riktigt cool look!
Paketöppning!
Pontus fick så himla mycket bra presenter. Nu har han att leka med läääänge!!
Stolsleken.. Man går runt medan musiken spelar och så fort den slutar gäller det att hitta en stol. Det finns alltid en mindre stol än antal barn så en åker ut varje gång musiken stannar..
Två glada finalister! Alissa och Pontus:
Alla sjunger för Pontus:
Pontus ville ha klubbor i sin tårta!
Snurra flaskan:
Fiskedamm:
Rasmus fiskar:
Det blir en viss ljudnivå med 10 barn i 2,5 timme.. Vi kommer sova gott inatt!

Pontus Födelsedag

Pontus bjöd på glass på förskolan idag och blev firad. Han var glad när jag hämtade honom och Rasmus på förskolan. Vi gick hem och Pontus ville se se nya StarWars film. Perfekt medan jag fixade med maten.
Mina föräldrar kom först och Pontus har svårt att bära alla paket:
Pontus hade önskat sig en gitarr och det fick han av mina föräldrar:
Rasmus provar:
Farmor kommer:
Pontus får starwars lego och pengar av farbror Mikael:
Middag med den närmaste familjen:
Pontus kommer med barnens glasstårta:
5 ljus ska blåsas ut:
Pontus fick även ett kit med "Hemlig Agent" grejer.. När gästerna hade gått hem förvandlades han till detektiv..
Jag lovar att det var en nöjd kille som jag läste godnattsaga för och som Magnus sedan nattade!
5 år sedan och exakt 40 minuter sedan.. Vad tiden har gått fort!

GRATTIS PONTUS 5 ÅR!!

Hipp Hipp Hurra! Idag är det Pontus Födelsedag!
5 år sedan idag.. som jag hade min första lediga dag för att vila inför den kommande förlossningen som var beräknad 2 veckor senare. Jag började med en lugn höstpromenad och slog mig sedan ner i soffan och satte på filmen Inga kan älska som vi. Jag hann inte se klart den.
Magnus blev hemringd och det blev ambulans in till Mölndal där man beslutade om ett akut kejsarsnitt eftersom det krampade antingen av att livmodern slog ur njurfunktionen eller att en äggledare låg i kramp.
Det var den bästa dagen i mitt liv! Den dag då Magnus och jag blev föräldrar första gången.
Älskade Pontus, idag fyller du 5 år och vi är så stolta över vår underbare, kloke, omsorgsfulla, goda, energifulla kille. Nu på morgonen sjung vi för vårt födelsedagsbarn och Pontus spelade på bra och låtsades bli väckt, vi hade hört att han var vaken.. :-)
Presentöppning!
Pontus hade beställt kladdkakemuffins till morgonen..
Mums!
Det är inte helt lätt att vara 3 år och se sin bror få presenter.. Inte ens en egen muffins hjälpte speciellt bra..
Grattis min älskade son!
Det är mycket stjärnornas krig nu. Pontus fick den här dräkten som han önskat sig:
!
Igår tjuvstartade Pontus firande lite med ett kort från Inga och Jan. Pontus blev jätteglad!
Nu är killarna lämnade på förskolan och jag måste sticka till jobbet. Det blir till att gå lite minus idag på flexen!
Ikväll blir det middag och kalas här hemma.
 

Stor dag imorgon..

Idag är det onsdag och dags för simskola på lunchen. Nu när Pontus har fyllt 5 år kommer han att få börja den riktiga simskolan nästa termin. Innan man fyllt 5 år får man bara gå förberedande kurs. Vi har anmält honom till nästa termin. Idag sa Pontus simskolelärare att hon funderade på att placera Pontus en kurs högre så att han slipper nybörjare och istället direkt går till gammal nybörjare eftersom han har så fina arm- och bentag. Kul!

Efter simningen gick vi förbi affären och köpte glass som Pontus ska bjuda på imorgon på födelsedagen:

 
 Stoppa in glassbåtarna i frysen hos Anki på förskolan:
Nu är killarna på innebandy och jag ska laga mat när jag kommer hem strax.

Cykelkille

Kom hem från jobbet igår och möttes av den här cyklande killen:
Var hos doktorn för de nedre regionerna idag och man hittade en cysta igen.. 2,5 cm. Börjar bli väldigt trött på den skiten. Återbesök om 3 veckor för att se vad som hänt med den. Under tiden har jag laddat upp med smärtstillande ifall den spricker för då gör det ont..

Bullbak i sprakande höst!

Vi åkte till Bauhaus imorse och jag konstaterade att mina föräldrar får vara med våra barn nästa gång vi ska kolla på grejer till köket..
Duggregn och grått men något måste göras för att aktivera två rastlösa energiknippen.
Det blev till att baka bullar!
Våra små bagare:
Härlig känsla att trycka ner handen i en jäst deg!
Pontus:
Rasmus:
Tjuvsmakar på degen.. hör liksom till!
Våra skapelser!
Killarna gick ut till lekplatsen när bullarna sattes i ugnen. De kom in och hämtade sig varsin men ville inte sitta ner för det var härligt ute!
Pontus och Rasmus går över med en påse nybakade bullar till vår fina granne Elin.
"En påse bullar!" sa Pontus glatt när Elin öppnade.. Mysigt!
Det sprakar just nu i naturen. Det här fotot tog jag idag på eftermiddagen när det äntligen var lite fint väder. Jag tappar nästan andan när jag öppnar upp dörren och tittar upp mot skogen till vänster. Mäktigt vackert!
Höstpromenad:
Killarna försöker nå hängbjörkens grenar..
Det blev en härlig kväll med lugna killar. Pontus var uppe på vinden med Magnus som lägger golv där och Rasmus och jag tog ett bad själva. Härligt att ha dem var och en ibland!
Vi kröp nybadade ner i sängen och kollade på barnprogram och Rasmus somnade där.. Lovely!

Lite smått & gott

Gårdagens väder vill vi inte ha igen! Bara grått och regn hela dagen..
Vi åkte till Bergakungen på förmiddagen för att mysa till det med en bio.
Det är mysigt med bio! En speciell känsla. Men oj vad dyrt det är ! Synd!
För oss fyra kostade det 330:- att gå på barnfillmen Sammys äventyr. Man kunde även se den i 3D men då skulle det kosta 425:-!! för oss fyra.. Inte klokt!
Godispåsar inhandlas:
 Killarna väntar på att filmen ska börja:
Resten av eftermiddagen och kvällen igår var kaos. Vi åkte förbi XXL för att hitta handskar till Magnus. Hela världen var där och det var en stressig stämning. Skönt att komma hem! En stund. Sen var killarna rastlösa och ljudvolymen här hemma hade varit skön att kunna sänka.. Oh, vad skönt när våra huliganer somnat igår!!
 
På helgerna försöker vi ha mysig frukost med levande ljus och nybakade bröd hela familjen i köket.
Rasmus imorse sjungandes "jag gillar ost, jag gillar ost!":
Blåögde Pontus:
Pontus och hans tokiga pappa.. :-)
Idag blir det en tur till Bauhaus för att kolla lite på kakel till vårt kök som ska renoveras..
Men först två foton från onsdagens innebandyträning:
 
Hoppas så att våra söner tycker att idrotten är kul hela livet. Det är så värdefullt!

Tisdagseftermiddag

Igår kom Magnus och jag till förskolan samtidigt. Tillhör inte vanligheten direkt så det är kul!
Rasmus visade oss vart vi kunde hitta storebror och vi hittade vår konstnär iklädd förkläde skapandes:
  Dags att gå hem!
 Vi åkte till Ikea. Var tvungna att köpa en ny hallmatta då en liten pojke var hemma och hälsade på förra veckan och kissade på vår matta. Gick tyvärr inte att tvätta bort. Och oj vad skitigt det blir snabbt utan hallmatta!
Passade på att äta köttbullemiddag på Ikea. Alla barn får ju glass efter maten. Pontus berättade för mig att man får minsann äta glass fast det inte är helg för det är sådana regler på Ikea!
Tröjorna ovan fick förresten killarna i födelsedagspresent av min morfar, Margaretha, Ulrika och Anders!

Släktkalas

Varje år mellan killarnas födelsedager bjuder vi in släkten till ett gemensamt kalas för killarna. De allra närmaste kommer ju på killarnas riktiga födelsedagar. Min mormor och Jan kom först idag och hade med sig presenter:
Smörgåstårta:
Sysslingarna Benjamin, Rasmus och Pontus äter tårta och vindruvor:
Morfar Tore hittade en dinosaurie mitt i efterrätten:
Magnus kusin Anders hade köpt ett starwars skepp till Pontus och i slutet av kalaset kunde inte Pontus hålla sig från att öppna längre. Anders hjälpte till:
Nu är lokalen städad och pojkarna sitter i soffan och målar med sina nya pennor/kritor.
Pontus:
Rasmus:
Såå.. Nu har man smörgåstårta till hela veckan trots att både Anders och Daniel fick matlådor med sig hem.
Badning står nu på schemat för grabbarna och sedan är det bums i säng!

Läskig Fest!

Pontus har beställt Halloweenfest och idag slog vi till med läskig fest!
Pontus:
Läskig häxmamma med läskig son:
Smyckade vardagsrummet med lite ljus och annat som jag köpte idag på Göksäter:
 
Rasmus är en dinosaurie..
Det bjöds på pizza och blod till dricka..
Killarna:
Det har varit en jobbig vecka, speciellt för mina föräldrar. Sen mina föräldrar flyttade till Kärra har katten Missan inte trivts så bra i lägenheten och hon klöser sönder deras nya dyra soffa. Speciellt pappa har velat hitta ett nytt hem åt Missan. Till slut lämnade de Missan till ett äldre par på Orust förra tisdagen. Det kändes jobbigt. Vi tröstade oss med att hon nog skulle få det bra där bland får och kor.. Men Missan ville annorlunda! I söndags när pappa ringde för att kolla hur det gick berättade de att Missan rymt på fredagen. Denna vecka har därför mina föräldrar varje dag åkt ut till Orust och letat och ropat samtidigt som de oroat sig massor.
Så igår, den första kvällen mina föräldrar inte åkt ut till landet, fick de ett telefonsamtal av grannen till oss på landet som trodde att Missan var på hans gård. Mina föräldrar hade delat en flaska vin och kunde inte köra så mamma ringde mig. Jag var ute och åt middag med vår styrelse och hade bara hunnit dricka en cider. Jag drack inte mer och lovade köra ut när jag kom hem. Mamma och jag kom till landet vid 01 och när vi öppnade dörren till landet hördes ett mjau bakom oss. Missan! På 10 dagar hade inte Mamma sett henne och i 5 kilometer hade Missan vandrat och hittat hem. Älskade Missan! Oj, vad hon gossade och var kelsjuk! Hon gick mellan mig och mamma hela tiden och spann och ville bli klappad.. Den här bilden är från 1:30 i natt:
Nu får Missan stanna! Oron över henne och längtan har fått min pappa att ändra sig. Jag och min familj ska också hjälpa till en del och vara ute på landet på helger då mina föräldrar vill hitta på annat så att de inte känner sig låsta. Inte för att min mamma hade haft något emot att bo på landet jämt men min pappa har lite större krav på tillvaron.. ;-)

Kvällspromenad

Efter att ha haft kompisarna Åse, Kasper och Alfons på besök igår blev det en kvällspromenad när vi följde dem till bilen. Promenaden slutade med ett stopp i affären där russin införskaffades..


Klädsim

Idag var det dags för klädsim på Pontus simskola!
Medan jag simmade min kilometer i lugn takt jobbade Pontus i lilla bassängen med sina simskolekompisar.
I slutet fick jag komma in och kika och passade då på att ta lite foton:
Pontus visar mig "köttbullen":
 
 
Pontus kan nu ligga och flyta på rygg länge, länge..
Det är en mysig stund vi får tillsammans när jag tar långlunch från jobbet mitt på dagen och åker och simmar. Vi brukar ta en liten bastu ihop efteråt och prata. Känns viktigt med lite ensamtid med barnen var för sig.
Jag känner att Rasmus och jag ska hitta på någonting själva snart.

Härlig hösthelg i svampens tecken!

Man mår gott när man sitter hemma på söndagskvällen och känner att man verkligen fått ut mycket utav helgen. Imorse åkte jag och pojkarna ut till mina föräldrar på Orust. Vi gav oss direkt ut i svampskogen och solen sken härligt. Rasmus borstar rent en trattkantarell:
Alla hjälper till att plocka:
Underbare Rasmus bär svampkorgen!
Dagens uppdrag var även att för året ställa ut vår tomte på samma ställe som alltid i skogen.
Pontus bär tomten och sätter dit den:
Vår tomte har fått sällskap av en annan tomte på senare år. Vi vet inte vem som satt ut den:
Min pappa och Rasmus:
Älskar denna bilden! Rasmus är så fin.
I korgen finns mest trattkantareller men även en hel del blek taggsvamp och vanlig kantarell:
Hemma i stugan igen målar pojkarna med vattenfärg:
En jättehärlig dag i solskenet på Orust! Jag har nu lagt ut en massa trattkantareller på tork i mitt rum på landet som man kan krydda med under året.
 
Igår var vi hemma i Kärra. Jag gick på långpromenad 1 mil medan barnen var med Magnus på lekplatsen.
På eftermiddagen bakar vi chokladbollar som killarna har som lördagsmys på kvällen:
Pontus kommer på att han ska göra en egen kungakrona. Han sitter helt själv och klipper ur egen fantasi och jag och Magnus är så imponerade när han visar upp den färdiga kronan som han smyckar med glitter:
På kvällen är jag på tjejmiddag hemma hos Daniella ur min mammagrupp. Här är Erika, Daniella och jag som alla har barn inom några månaders mellanrum och som fick förmånen att umgås varje tordag (minst) under vå mammaledighet:
Jättekul kväll med jättegod mat! Kom hem vid 01 och kände mig gammal.. ;-)
 
Idag är det förresten 6 år sedan Magnus och jag blev ett par. Tiden går fort!

Höst!

Igår var det fint väder på eftermiddagen och vi var ute en stund. Pojkarna cyklade och vi hittade massa kastanjer. Rasmus visar en kastanj:
Vi tog en promenad upp till skogen för att titta på löven som börjat skifta färg:
Pontus hoppar över vattenpölar..
...och bäckar:
Idag är det fredag och jag har längtat efter pojkarna hela dagen. Det här möttes jag av när jag närmade mig förskolan. Rasmus kommer springande:
Man kan inte vara annat än lycklig när man hämtat de här goa killarna hem för att ha en hel helg tillsammans!
Pontus hade beställt kycklingben till ikväll så det har serverats. Pontus tryckte i sig 4 stycken! Får se hur det går för han är inte helt bra i magen tyvärr. Hoppas det inte blir värre..

Stockholmstripp

Jag har varit på kurs i Stockholm tisdag och onsdag. En jättebra kurs!
Det var jag och en kollega och efter att ha gått upp 04:20 på tisdagsmorgonen var vi rätt trötta på eftermiddagen när kursen slutade för dagen. Vi strosade runt på stan en timme och tog sedan en räksallad innan det blev hopp i badkaret och sedan ner i rena lakan.. Lyx!
Medan jag njöt i Stockholm var killarna hemma och bestämde sig för att använda mitt röda nagellack. Medan Magnus satt i telefon bestämde Pontus att han i badrummet skulle måla sin lillebror som gubbarna i hårdrocksgruppen Kiss..
Igår var det onsdag och innebandy! medan jag satt på flyget var killarna i idrottshallen:
Rasmus:
Det var mysigt att komma hem igår trots att jag bara varit borta i två dagar. Hade med varsin mysig lampa till killarna som vi satte upp i deras rum. Badning och sedan läste jag Robin Hood för de båda två i våran säng. Mys!

RSS 2.0