Slottskogen

Helt fantastisk dag även idag med sol och värme! Vi packade ner matsäck och picnicfilt och åkte till Slottskogen. Killarna är redo:
Upp i första närmsta träd:
Kollar sälarna:
Inne hos getterna:

Picnic uppe på höjden:

Det fick allt bli en stund på lekplatsen Plikta också:

Glass!
På kvällen grillade vi och åt riktigt gott!
Fick bli lite tennis på kvällen. Pontus sätter upp nätet helt själv nu!




Ännu en sommardag

Igår bjöds vi på ännu en sommardag! Det blev ett glas frukt till frukost bland annat:
Vi var ute hela dagen. Spelade innebandy:
Det fick bli pannkakor på altanen till lunch:
På eftermiddagen åkte jag iväg för att ha årsmöte med det innebandylag jag börjat spela med. Vi hade sedan bokat curlinghallen för att prova på curling. Här är ena halvan av mitt lag. Jag längst till höger:
En kul dag som avslutades med mat och dryck på Hard Rock och tyvärr gick jag hem med ont i halsen och hosta redan vid 22:30..

Frukt är godis!

Det har varit lite svalare under veckan, men idag, lagom till helgen blev det fint på eftermiddagen igen. Efter fiskbullar blev det efterrätt i form av två sorters melon och jordgubbar. Vi åt på altanen:

Jag var ledig idag och hos läkaren med Pontus. Pontus var så grymt duktig och jag lovade efteråt att vi skulle åka till leksaksaffären och köpa en tvehuvdad varg som han sparat pengar till och lyckats gå ihop i påsk då han önskat pengar istället för godis. Så var den slut!! Katastrof! Men världens bästa morfar åkte staden runt för att köpa den och Pontus blev så himla glad.
Vi har varit ute nästan hela dagen och bland annat spelat tennis:

Imorgon ska jag på curling med innebandylaget jag tränar med. Ska bli kul att testa!

Annandag Påsk

Ännu en helt underbar sommardag trots att det är april! Idag cyklade hela familjen upp till 4 H gården där de hade aktiviteter av olika slag. Rasmus red:

Kastade bollar:
Kollade lite djur:
En valde våffla..den andre korv!
Kanske roligast av allt?!

Glass i trädgården:
Killarna ville ha vattenkrig i värmen:


Härlig dag!

Påskdagen

Påskdagen bjöd på riktigt sommarväder! Vi pratar shorts och t-shirt och barfota barn i sandlådan! Vi spelade tennis hela familjen på morgonen:
Vi cyklade sedan till Ikea för att äta lunch och denna gången kom vi ända fram!
Har inte cyklat sedan olyckan och jag upptäckte nu att hela sadeln gått sönder i smällen:
Herregud..jag är glad att jag står på benen! Jag är även väldigt glad för att jag idag lyckades springa 4 km och att knät höll!
Det blev fruktsallad till mellanmål idag. Jag ska göra det betydligt oftare!


Jordgubbar, melon, banan och apelsin - mums!
Skrubbade med nöje två par sommarsmutsiga fötter på kvällen och schamponerade in sandiga hår. En riktig smak på sommaren!


Påskafton

Började påskafton med en morgonpromenad och sedan frukost med äggmålning:

Underbart väder idag! Första dagen man kunde vara utan långärmat! Vi spelade lite basket hela familjen och medan jag lagade mat spelade killarna tennis:
Rasmus:
På eftermiddagen kom mina föräldrar och min mormor och Jan på middag. Fick ingen bra bild på allihop men det här fotot gillade jag:
I närheten av påskbrasan i vitsippsbacken:
Rasmus vid påskbrasan:

Pontus kastar pinnar:
Efter ett tag började fyrverkerier och Rasmus blev så himla rädd. Har nog aldrig sett honom springa så snabbt. Vipps så pinnade han iväg med sina små ben..Magnus hann ikapp och fick honom i sin famn för att trösta och vi gick hem allihop. Tacksam för en grymt härlig påskafton!





Långfredag

Hämtade Pontus som spenderat ett dygn på Orust med sina morföräldrar. Vi åkte förbi en blomsteraffär för att köpa en blomma till vår fina granne Elin som såklart lämnat påskgodis till barnen. Pontus hittade en blomma som trillat av och satte den bakom örat:
Imorgon ska vi ha påskbord här med lite släkt och Rasmus och jag har förberett efterrätten. Kollar så att äggvitorna är hårt vispade:

Vår torktumlare har sagt sitt och vi var därför på Mediamarkt idag och beställde en ny. Hittade killarna såhär:
Så himla skönt att vara ledig 4 dagar i rad. Jag behövde verkligen det!


Härlig Dag!

Fin morgon igår när Pontus sparkcyklade till fritids:
På eftermiddagen hämtade min pappa barnen så att Magnus och jag fick en kväll för oss själva. Det blev en tur till Botaniska:

Avslutade sedan med en god middag på Trattoria:



Kojbygge & Aeroseum

Frukost på Orust imorse och efter det gick killarna ut med sin morfar för att bygga på kojan bakom huset:


Efter kojbygge blev det en tur till Sundsby Säteri på Tjörn där det var påskmarknad. Killarna lekte vid båten som ligger där:
Fika:
På eftermiddagen åkte jag med Pontus till kompisen Melvins kalas på Aeroseum. Riktigt mäktigt där!

Pilot:


Katapultstol:
Ikväll blir det tidigt i säng. Upp och jobba tidigt då man har en del att göra när man varit ifrån kontoret 4 dagar..

Hav & Påskpyssel

Efter att ha varit iväg i tjänsten 4 dagar denna vecka var det riktigt skönt att komma hem igår och ha fredagsmys med familjen.
Imorse åkte Magnus till innebandy-sm i Malmö och killarna och jag satte oss i bilen och styrde mot Orust. Vi har haft en jättemysig dag idag med promenad ner till havet:
Vi letade vrakved och snäckor till pyssel..



Vackert träd där jag tvingade barnen att posera:
Pontus gjorde påskpyssel av sakerna han hittat och lite fjädrar:

Rasmus är vedansvarig. Idag har han i ur och skur ensam gått ut för att hämta ved! Så duktig! Framför brasan:
Nu..läggdags!

Pontus

Pontus väckte mig 06 idag..tackar! Det blev till att baka lite frukostbröd när vi inte kunde somna om:
Medan Rasmus var på barnkalas spenderade Pontus och jag två timmar i simhallen. Underbart nu när han simmar så bra och kan leka fritt i djupa bassängen!
Pontus önskar sig en varg med två huvuden till sin riddarborg. Han sparar sin veckopeng till detta och idag efter maten säger han: "Mamma, vad sägs om att jag får en tia om jag plockar bort allt från bordet?"

Det var helt klart värt en tia!
Win-win!

Barnmarknaden Loppan

Har jobbat hela dagen med barnmarknaden här i Kärra. Fick fyndat flera par byxor till barnen, de här outfitsen nedan till barnen (Rasmus har en pyjamas på sig), varsitt på skor, stövlar, 2 flytvästar och killarna fick komma in imorse på lite förhandsvisning  
bland leksakerna och hittade såklart en hel del där..
När marknaden hade stängt idag kom personal från Röda Korset och det var en kick att ge dem den ena stora säcken efter den andra fyllda med skor, kläder och leksaker!
Eftersom jag jobbade med marknaden hela kvällen igår är jag så glad att jag kom hem i god tid för att få ett par timmar med mina barn. Finns inget jag älskar mer i hela världen än att få vara med dem!

En dag i skolan!

Idag tog jag föräldraledigt och var med Pontus i skolan. Det var kul. Pontus var jätteglad att ha mig där och ville visa allt. Jag var med på musiklektion som var väldigt kul och jag åt kycklingköttbullar med torra kalla makaroner i bamba.. Vi hade kul på rasterna och Pontus gjorde mycket. Här testar han sitt pappersflygplan:
Googos:
Påskpyssel:
Gör påskkort:
Efter skolan hämtar vi Rasmus och killarna passar på att gunga lite:
Här en bild från igår på fantastiske Rasmus som alltid vill vara med och laga mat :



Bus

Här är en buskille!
Idag fick jag ett samtal från fröken att den här killen busar. Idag hade han ställt sig upp mitt i samlingen när alla satt ner och börjat dansa.. Busigt! Hmm..
När jag pratade allvar med honom idag och frågade hur han tänkte när han gör så svarar han "Buset har bara flugit in i mig och måste komma ut! Jag kan inte hjälpa det!"


RSS 2.0