Tisdagen på Kreta

Vi promenerade bort till sandstrandet på förmiddagen igår. Killarna gottar sig i solsängarna:


Det var jättevarmt igår så det är viktigt att dricka!
SlapparPontus:


Glada Rasmus:


Pontus är så vacker med sitt blonda hår och havet i bakgrunden..


Efter lite lunch på balkongen hemma i lägenheten blev det poolen på eftermiddagen. Killarna älskar att leka här och det är perfekt att det ligger kvarglömda grejer i poolen!


Pontus i poolen:


Goa bröder som har skoj i poolen:


Vi beställde varsin milkshake igår som smakade ljuvligt i eftermiddagens hetta!


Efter middagen blev det en kvällspromenad och en bit bort hittade vi ett "fort" som killarna lekte i..


Idag skulle vi egentligen ha tagit en taxi till en bergsby där min farbror Börje och hans Christina är. Det fanns dock inte en enda taxi som hade två bilbarnstolar så vi ändrade planer och de kommer hit och äter middag med oss istället. Det finns vissa saker jag inte vågar chansa med här i livet. Att låta mina barn åka utan bilbarnstolar är en sådan. Imorgon siktar vi på att åka in till Chania på morgonen och gå på marknad. Hoppas att de sköna fläktande vindarna vi har idag hänger kvar tills imorgon. Här är skönt!


Kreta

Planet lyfte 40 minuter senare än beräknat från Landvetter. Killarna satt alltså 4,5 h på planet och de var hur duktiga som helst. De sov på slutet och Rasmus blev förstås livrädd när han vaknade när vi gick av planet ut på en högljudd flygplats. Bussen rullade oss till byn Maleme på Kreta. Kom fram 01:20 så det var 4 möra personer som somnade direkt.. Det är en pytteliten by och jag tycker lite synd om de 3 unga singeltjejerna som hamnade här samtidigt som oss, men för oss är det perfekt! Här bor vi kommande vecka. Vår balkong syns längs ned till vänster och killarna och min mamma är i poolen:


Rasmus "Fisken" Fredriksson:


Det fick bli lunch ute första dagen. Pizza till killarna:


Melon till efterrätt! Rasmus har förresten redan lärt sig två nya ord; mormor och melon!


Vi bor kanske 20 meter från stranden, men stranden nedanför oss är väldigt stenig. Kolla här:


Vi tog en promenad igår mitt på dagen. Det blåste och var inte för varmt så det var helt okej att promenera. Pontus på muren till en liten kyrka. Ja, kolla in sizen på kyrkan så inser ni sizen på "byn".. ;-)


vi gick på restaurang på kvällen. Dit går vi inte tillbaka! Men killarna hade kul innan maten kom i alla fall..


Karuseller såklart! "Peng!" har Rasmus lärt sig att ropa när han sitter i den.. :-)


Pontus framför vår pool när vi kom tillbaka efter middagen på kvällen igår:


Mamma var ute och sprang igår och sa att hon tyckte det var mer sand på stranden längre bort. Jag kollade detta noggrannare på min löprunda imorse och insåg att vi faktiskt hade en sandstrand i närheten. Jippi! Dit gick vi imorse efter frukosten. Pontus njuter:


Vi hade jättekul Pontus och jag och låg i sanden och lät vågorna skölja över oss..


Våra fotavtryck i sanden..


Lunchen åt vi idag på en jättemysig liten taverna i närheten av stranden. Tänk att det som fascinerar killarna mest ändå är en vanlig sopbil:


Själv tog jag en grekisk youghurt med honung och njöt av smaken av den samtidigt som jag kände lukten av den typiska vegetationen här i Grekland. Det är så här det ska kännas.
Mallorca och Bulgarien - till er kommer vi aldrig igen!
Magnus, vi saknar dig massor och som Pontus tröstade dig med innan vi åkte.. Nästa gång får du också följa med! :-)


Nu sticker vi!

Regnet bara öser ner utanför. Känns bra.
För om mindre än tre timmar rullar bilen från Prilyckegatan mot Landvetter. På vägen hämtar vi upp min mamma.
Planet lyfter vid 18 så vi är framme sent. Hoppas att killarnas trötthet i slutet av resan kommer att visa sig genom att de somnar och inte genom hysteri, gnäll och bråk..

Vi har packat. Pontus har packat ner 30 böcker och jag har packat ur 26 av dem för att få plats. Köpte 4 nya pixiböcker idag som kompensation. Även Rasmus är nedpackad så nu bär det snart av!

Håll tummarna för oss att vi får ett bra boende och härligt väder!
Hejdå!


Kalas & Äventyr på G

I söndags var det en stor upplevelse för Pontus - han gick på sitt första barnkalas! Han var jättestolt, fixad i håret och han var överlycklig över att ha fått låna en skvätt av Magnus parfym. Här står han med paketet innan det är dags för honom och Magnus att ge sig av till Bushuset där kalaset skulle vara.


Korv med bröd efter en del lek och bus..



Här sjunger kompisarna för Alfred som fyller 4 år!



Under tiden Pontus var på kalas kom min mamma hem till oss för att vara med Rasmus medan jag åkte till kiropraktorn och fixade min rygg som låg fel och påverkat mig jätteilla sedan tisdagskvällen.. Mamma hade med sin en zuccini som vi odlat på landet. Shit! När vi var där för 4 veckor sedan syntes ingen grönsak alls på plantan och så pang den här!



Vet ni vad jag gjorde igår förresten.. Boakade en restresa! Japp! Jag hade sett att det fanns väldigt billiga resor för någon vecka sedan och pratat lite med mamma om att det skulle vara kul att åka hon, jag och småkillarna. Mamma kunde vecka 35. Med det i sikte höll vi koll och igår slog vi till. På lördag bär det av till Kreta! 2 896:- sammanlagt för mig och killarna och då ingår flygresa och boende på okänt hotell.. Spännande! Ser SÅ mycket fram emot det här och hoppas hoppas nu på bra väder denna gången! Pontus blev jätteglad när jag berättade och frågade om det var varmt och om man kunde bada. Sen sa han "Får jag fråga något?" Javisst, sa jag. Han ville att jag skulle böja mig ner så att han kunde viska och så sa han: "Får man nån semesterpeng så man kan köpa en leksak där?".. Hahaha.. Mina föräldrar har alltid gett killarna en hundralapp i semesterpeng när vi har åkt och Pontus vill ju ha allt han ser men jag har sagt att han får använda sin semesterpeng och så har vi pratat om vad den räcker till och att köper han den grejen nu kan han ju inte köpa något annat nästa dag osv.. Det har varit en stor grej för Pontus att gå omkring och fundera på vad han ska lägga pengen på. Så självklart får det bli en semesterpeng även denna gång. De kommer de nog få från sin pappa gissar jag för mormor tar vi ju med oss på trippen!


Pysseltider

Ni som vant er över att få se nya blogginlägg här nästan varje dag - tänk om! Nu är semestern slut och de dagliga rutinerna har tagit vid. Jag går upp strax innan 06, tar bussen strax efter det och börjar jobba 07. Fram till mitten av september har vi sommartid på jobbet vilket betyder 45 minuter förkortad arbetsdag - lyx! Vågar inte riktigt tänka på hur trötta killarna kommer att vara på kvällarna när vi tvingas hämta dem 45 min senare än idag. När vi kommer hem efter förskolan börjar jag med maten och efter den är killarna übertrötta. Det yttrar sig i en frustration, ledsenhet och spring och bråk. I dessa lägen är bästa medicinen att ta fram något pyssel och sitta ner, ta det lugnt och fixa med.
I måndags blev det målning med vattenfärg:


Rasmuskillen:



På onsdagen pysslade vi lite med pärlor och gjorde halsband. Först tänkte jag att Magnus kunde leka med Rasmus med nåt så att Pontus och jag kunde pyssla själva men Rasmus ville absolut vara med och han var fullt fokuserad på att få på pärlan på tråden. Träning av finmotoriken på hög nivå.. ;-)



Pontus trädde på.. Han satte ett stort hjärta i mitten av halsbandet och när det var färdigt sa han bestämt. "Det ska Lova få!"



En överlycklig Rasmus provar sitt halsband!



Pontus gick in med presenten på kvällen till Lova som blev jätteglad. Pontus var så stolt och visade hur han hade gett det genom att sakta öppna handen som han sträckt fram och säga "här!"..

Idag var det studiedag och jag var hemma med barnen. Det spöregnade mestadels av dagen och vi tog en tur till Ikea med Lova & Isak och company. Köttbullelunch och sedan lek för de stora barnen på leklandet där medan Lukas och Rasmus fick följa med Lina och mig in på Ikea. Jag fick köpt två mörkt lila orkidéer och en härlig matta till hallen.
Medan Rasmus sov middag satt Pontus tillsammans med Lova och Isak i soffan och kollade på film. Jag såg hur Pontus tittade först på Isak och sedan på Lova och bara log. Han satt nära Isak och Lova satt en bit ifrån. "-Kan inte du sitta lite närmare mig Lova?" hör jag Pontus säga. Hon gör det och Pontus tar deras händer och ser hellycklig ut. Mitt hjärta! Han älskar verkligen sina äldre kompisar!

Egengjord pizza och en massa sånger och dikter i soffan (ur en barnbok) fick avsluta kvällen - toppen!

Förresten.. den här bilden! Magnus hade ställt fram sina grejer för att dra på träning i tisdags när någon snott dem och kommer in i köket så här.. :-)


En dag på Liseberg

Vi körde städning och tvätt i morse. Känns bra att ha det gjort så kan man njuta resten av dagen. Magnus gick ut och sprang medan killarna och jag gick till lekplatsen. Vi 11:00 gav vi oss av till Liseberg. Det var perfekt väder, inte för varmt men ändå härligt!
Pontus och jag åkte lilla Lisebergsbanan för första gången i år. Det är jag i svart linne i mitten och Pontus ligger tryckt i min armhåla typ.. :-)


Magnus tog ett foto på det fotot som tagits på oss.. Kolla in Pontus som trycker sig mot mig.



Pontus berättar för Magnus hur det kändes i magen.. Iiiihhiiii...



Flygplanspilot!



Rasmus och jag kör vattenskoter:



Vi spelade bara på ett enda hjul idag och jajemen.. en stjärnvinst!



Färdkost från vår twistpåse i Barnbåtarna:



Rasmus har inte varit riktigt på humör idag. Mest velat sitta i barnvagnen eller bli buren.. Men en "pippi" ville han i alla fall åka:


Det känns så bra allting nu. Vi får sova hela nätter och Rasmus är inte längre genomsnorig.
Vi mår bra helt enkelt!


Kvällspromenad

Efter att ha fixat i trädgården, ätit fläskfilé med vitlökscantadou och pommes med glass som efterrätt tog vi en kvällspromenad igår. Det blev fredagsmys så det skriker om det. Vilken härlig kväll! Vi gick till en lekplats nära centrum och killarna lekte. Det var inga andra barn ute - SÅ skön ljudnivå! Rasmus kör bil:



Klättrat upp i ett hus med lite hjälp:



Pontus klättade som en liten apa mellan däcken och var riktigt nöjd när han sedan kom ända upp!



Rasmus gungar inte längre bara i bebisgungor!



På hemvägen passerade vi en annan lekplats med stora gungor. Blev kvar här en bra stund då vi hade riktigt kul.



Pontus är inte rädd för hög fart!



Alla killarna gungar och skrattar gott:



Rasmus och jag:



Som sagt en underbar fredagskväll. Fördelen med att jobba är att fredagskvällen känns så himla speciell och lyxig. Familjen är samlad, man äter gott, myser och vet att man kan vara uppe längre för på morgonen ringer ingen klocka.. Dock märktes det att småkillarna lyckas vända tillbaka på dygnet igen då de vaknade vid 07, pigga och glada.. :-)


Regnig Födelsedag!

Det blev en regnig 35 års dag. Minns inte när det senaste regnade så mycket under en dag. När jag körde hem från jobbet var det stopp ner till Tingstadstunneln och jag hörde på radion att regnet orsakat en översvämning vid Backadal vilket förklarade kön.. Tur jag hann ta vägen över Angered istället!

Regn ute men solsken inne när mina föräldrar och lillebror kom på besök. Axel får en puss av Rasmus:


Mina killar "väckte" mig i morse med skönsång. Jag hörde hur Magnus väckte Pontus och det första Pontus sa var "Idag är det mammas födelsedag!". Pontus räckte fram ett inslaget paket, såg lurig ut och sa "Tror du att det är en halsduk?" :-)


Bubblande Kärlek

Jag har överväldigats av mina känslor. Det bubblar i magen, jag har värk i mungiporna av lycka och jag vill bara vara nära nära denna underbara pojke hela tiden. De här veckorna när vi varit tillsammans dygnet runt har gett mig så mycket känslor. Min pojke har utvecklats ofantligt på så kort tid. Plötsligt kan vi kommunicera på en annan nivå och det är fantastiskt att få ta del av hans tankar och finurlighet. Han är ett charmtroll, hans sprudlande skratt där alla tänderna syns får mig att vilja ha bara mer och mer..

Första dagen på jobbet efter semestern och det värkte i hjäretrakten av längtan. En värk som ersättes med en underbar sprudlande känsla när den här killen mötte mig:



Rasmus hade varit ledsen imorse när Magnus lämnade honom på förskolan, men storebror Pontus fanns vid hans sida och tröstade. Jag är så stolt över mina barn!

Idag hände något stort. När vi öppnade brevlådan låg det ett kuvert adresserat till Pontus där. Pontus är bjuden på sitt första barnkalas någonsin! Det är Alfred på förskolan som bjudit in Pontus att fira hans födelsedag på Bushuset om ett par veckor. Kul!


Semesteravslutning i Båstad

I fredags ställde vi klockan och åkte iväg vid 8 på morgonen till Båstad. Vi har varit på innebandyturneringen Båstad outdoor Open tillsammans fyra år av fem sedan Pontus låg i min mage. Det är en härlig känsla att komma tillbaka till denna mysiga stad varje år. Innebandykänslan från det man själv var med och spelade gör sig påmind och jag träffar alltid en hel del gamla kompisar.

Pontus och Rasmus på centercourten:


De hade sagt att det skulle vara dåligt väder hela dagen så vi var grymt tacksamma över att det var varmt och uppehåll under dagen. Magnus jobbade en hel del och killarna och jag gick ner till stranden en sväng. Rasmus gömmer sig.. :-)



Oj, vad svårt det var att få med sig killarna från den här trampebåten..



Ja, Pontus tar alltid chansen att slänga av sig kläderna!



Vi hade hyrt en stuga på samma ställe som vi brukar. Vi bestämmer oss alltid i sista sekund för att åka och alltid finns det bara 1 stuga kvar. Vi har hamnat i samma stuga alla gånger, helt otroligt! Det bästa med denna stuga är att den ligger längst bort vilket är skönt så man inte hamnar i smeten av alla festande ungdomar. Första natten vaknade vi 04:30 av att brandlarmet gick. Pontus blev livrädd och vågade inte stå själv på golvet medan vi klädde på oss. Vi pratade lugnande med honom och förklarade att det inte var någon fara men att vi måste gå ut. "Det här är INTE bra!" sa kloke Pontus. Rasmus däremot tittade upp på mig från sin säng, log och pekade med sitt lilla finger mot taket och sa "tut tut!" och somnade sedan om.. Pontus satt på Magnus axlar och de gick och kollade. Brandmännen som kom frågade Magnus och Pontus var det tjöt någonstans och de svarade att det tjuter i alla stugorna.. Pontus tyckte det var lite spännande med brandbilen och brandmännen i alla fall..



Tror vi var vakna av larmet i nästan en timme och Rasmus sov under tiden medan larmet tjöt! Fattar inte hur han lyckades, han måste ha ärvt den genen av sin pappa.. ;-) Det visade sig att några hade rökt i en av stugorna så att larmet gått igång. Då hade de slagit sönder larmet vilket gjorde att det tog så lång tid innan räddningstjänsten kunde stänga av alla alarmen eftersom det indikerade på fel någonstans.

På lördagsmorgonen sken solen och vi åt frukost på utsidan av stugan - mysigt!



Det finns olika stilar man kan ha när man kollar på innebandy. Det här är en:



Det fick bli en längre stund på stranden denna dag då det var varmt och härligt. Pontus är lycklig och badar:



Det blev en bra lördag där jag träffade min gamla barndomsvän Josse och fick en stund ensam att sitta och prata med henne - värdefullt! När killarna somnat för kvällen satt Magnus och jag uppe på utsidan med en godispåse och cider och lyssnade till de festande ungdomarna. Vi konstaterade att det lät kul och funderade lite på vad de skulle säga om vi kom dit med händerna i taket och låtsades vara några i gänget.. De hade antagligen undrat vad det var för en tant och gubbe och vad vi gick på.. Ja, vi är inte riktigt i samma ålder som deltagarna i turneringen längre..

I morse stod regnet som spön i backen så vi bestämde oss för att skippa sista dagen med innebandy och istället bege oss till Ullared som ju ligger på vägen hem.



Medan jag fick en stund själv att kolla kläder på så hade Magnus med sig killarna till leksaksavdelningen. Det här kortet hittade jag i kameran.. Det är nog roligare att vara med pappa i en affär för jag hade sagt stopp efter första bilen som kom ner på golvet.. ;-)



Snipp, snapp, snut - så var vår semester slut!
Imorgon är det dagis och jobb som gäller. Vardagen är här. Känns lite vemodigt, men samtidigt ska det bli skönt att komma in i de rutinerna igen. Jag är tacksam som har ett jobb jag tycker det är kul att gå till. Nu ska jag göra färdigt de sista högarna av reservkläder som killarna ska ha med sig imorgon.
Godnatt!


FunCity Varberg

Igår åkte vi till FunCity i Varberg tillsammans med grannarna. Det blev en lång och jätterolig dag!



Det första vi möttes av var en studsmatta som Pontus ville hoppa på. Han har ju gjort det både i Bulgarien förra året och på Mallorca i år så han hade rutin.. :-)



Medan Pontus hoppade satt Rasmus i vagnen och började klättra ur och säga "hoppa, hoppa!".. Okej, tänkte jag, vi gör ett försök. Jag satte upp Rasmus på mattan och tänkte att nu ångrar han sig. Men icke, han gick bestämt fram till killen för att få selen fastspänd:



Och sen gjorde han just det han pratat så ivrigt om.. Hoppade!! Stolt stod jag bredvid och tittade på!



Efter hoppen kom vi till tivolidelen. Vi började med Spökhuset som var lite läskigt.. Lova och Pontus utanför:



Rasmus åker en bil!



Efter en stund på tivolidelen gick vi vidare till vattenlandet. Det passade bra för solen stekte på bra.
Rasmus:



Vi passar på att äta vår medhavda pastasallad som smakade ännu bättre när vi såg vilka priser de tog för maten där inne.. ;-)



Jag och mina killar vid piratskeppet:



Fisken Pontus:



Rasmus busar med Lova i vattnet:



Från vattenlandet kom vi till djurparken. Här kunde man köpa mat till djuren för 2:- och mata dem med. Festligt!
Rasmus:



Det fanns mycket annat i parken också. Här åker Pontus trampebil:



Rutschkana i form av en snögubbe:



Pontus och jag provade rodel. Man fick gå en bra bit uppför med rodeln innan man kom till start, men det var det värt för det var riktigt kul!



Efter att Pontus gjort illa sitt knä köpte vi "tröstglass" och tog en paus.



På eftermiddagen provade vi på tåget som gick genom parken:



Vi avslutade dagen som hållet på från 10 -19 med lite mer karuseller..



En fantastisk dag!
Idag tar vi det lugnt här hemma om jag inte får något infall.. Killarna har tagit sina Bobby Cars och står utanför och väntar på mig. Vi ska till lekplatsen.


Somriga dagar!

Min ensamma semestervecka med pojkarna har börjat fantastiskt! Igår blev det en härligt fullspäckad dag. Ringde min kompis Lollo på morgonen och frågade om vi fick komma och hälsa på, vi hade pratat om det i förra veckan. Det fick vi och jag packade in killarna i bilen och åkte till Ingared. Familjen hade fått tillökning med 5 kattungar till Rasmus stora förtjusning. Här håller Lina en av katterna som Rasmus får klappa:



Uppe på Alvins rum hade Rasmus sett Lina spela trummor. När hon var färdig gick han dit och rev loss.
Jag blev full av skratt - det såg ut som om han aldrig gjort annat!



Lollo och hennes familj bor jättenära Sävelången och en fin badplats dit vi gick. Pontus i vattnet med Linas simglasögon:



Rasmus går omkring och äter vindruvor:



Efter fyra timmar på stranden hade jag ringt min mormor och hennes Jan och frågat om vi fick komma och hälsa på nu när vi ändå var så nära. Det fick vi! Rasmus somnade på vägen från stranden och sov hela bilturen. När vi kom fram gjorde min mormor jättegoda plattar med sylt och grädde. Gissa om det gick hem efter badet!



Mormor tog fram ett foto på mig och ett på Pontus där hon tycker vi är så lika över munnen. Vad tycker ni? Snälla säg ja.. alla tycker att båda killarna är så lika Magnus.. :-)



Här är min fina mormor på sin altan med killarna:



Tänk att en skål med non-stop kan ge så mycket lycka och samtidigt en sådan frustration när ens mamma bestämmer att nu räcker det.. Hahaha..



Vi kom hem strax innan 21 och jag trodde killarna skulle ha somnat längs vägen.. icke! De ville bada när de kom hem och det passade bra.. Sen kväll lika med sovmorgon! :-)

Som sagt, jag fick sovmorgon i morse, tack för det! Vi gick upp strax efter 09 och åt frukost. Bestämde oss sedan för att följa med våra grannar och vänner till Stenungsbaden för en dag på stranden. Hade inte varit där tidigare, men det var en kanonstrand! Rasmus leker för sig själv med hink och spade:



De stora barnen fiskar krabbor:



Min alldeles fantastiska solbrända krabbfiskare:



O denna godingen.. Han älskade att ligga och "åka båt" på denna madrassen. Vi var ute i flera omgångar och han bara njöt av att glida omkring och skrattade så gott när jag snurrade "båten" runt mig.



Hela gänget bygger ett sandslott!



Två kanondagar som känts riktigt somriga och där vi fått träffa nära och kära som man träffar alltför sällan..


Naturlekplats

Solen strålade när vi vaknade sista dagen på Orust. Vi packade för ännu en dag på stranden och satte oss i bilarna.. Vipps började det att regna lite grann! Vi ändrade planerna och åkte istället till Sundsby Säteri där det finns en naturlekplats. Rasmus var väldigt förtjust i den här hunden:



Pontus gungar!


Rasmus vill också prova på:


Inga hinder är för svåra för Rasmus.. ;-)


När vi kom hem till Kärra och skulle låsa upp dörren var det något som fattades.. nyckeln! Suck.. Mina föräldrar som hade kommit ut till Orust förbarmade sig över oss och åkte hem istället med vår nyckel, tack för det! Under tiden satte vi oss på Kärrakrogen och åt lunch.

Eftermiddagen spenderades på lekplatsen och jag avslutade dagen med en löptur medan Rasmus som inte sovit middag somnade redan vid 19. Som kompensation till detta vaknade han därför 03:00 och kom in till Magnus och mig och låg och snackade och pillade på oss till 05.. Stackars Magnus som skulle upp och jobba tidigt idag!
Idag började min sista semestervecka och den har jag tillsammans med Pontus och Rasmus.. får se vad vi hittar på! Idag blir det i alla fall en tur till min kompis Lollo, hennes barn och deras kattungar. De bor precis vid en sjö så det blir perfekt!


RSS 2.0