Helgens utflykter som killarna bestämt!

Lördagen var det Rasmus som fick bestämma vad vi skulle hitta på. Han var väldigt bestämd på vad han ville göra; åka buss! Så buss fick det bli!



Fina Pontus i sin nya mössa som jag hittat på rean:



Vi tog bussen till Ikea där vi köpte två ramar var till killarna. När vi kom hem satte vi in lite foton från semestern. Pontus fick röda ramar som passar till hans rum och stolt ställde han upp sina tavlor:



Blåa ramar blev det till Rasmus som har blåvit fondvägg i sitt rum. Även han gillade sina nya tavlor varav en var på honom när han red på en häst på Mallorca i somras:



Idag är det söndag och Pontus fick bestämma vad vi skulle hitta på. Det blev en lång stund i simhallen. Det blir så dåliga foton, men bättre än inget.. ;-)



Rasmus:



Pontus gillar att basta en liten stund efter badet. Här gottar han sig!



Shit, just nu är jag lite nervös. Jag har släppt iväg Pontus till affären med 8 åriga Lova och hennes kompis. Pontus har aldrig gått iväg utan vuxen förut. De skulle till godisaffären och köpa lite gott och han ville så himla gärna följa med. Han såg så stor ut när han gick iväg med de två stora tjejerna. Men andas.. det kommer jag inte att göra förrän han är tillbaka!




Lycka!

Lycka är att hämta de här två gossarna från förskolan och se hur Pontus tar hand om sin lillebror och håller handen så att han inte ska halka. Här på väg hem från förskolan igår:



Godingarna tiggde och bad om snowraceråkning även igår så visst fick det bli två föräldrar och två söner som åkte upp och ner för backen även igår..
Idag är det fredag och det känns så himla skönt. Ska inte jobba någonting i helgen utan vara riktigt ledig. Längtar efter en sovmorgon och slapptid med familjen. Ikväll ska Rasmus och jag laga god mat som står serverat när de två äldre killarna kommer hem från innebandyträning.


Finurlig logisk tankegång

Han är klok min yngste son.



Rasmus har haft en del jobbiga upplevelser hos doktorn på sista tiden med provtagningar långt upp i näsan osv. Han har därför blivit lite rädd för doktorn. Jag har då pratat om hur bra doktorn är, att han är snäll och hjälper. Som tex när du slog dig i huvudet Rasmus, då hjälpte ju doktorn dig. I tisdagskväll hade vi den här diskusionen vid nattning:
(Rasmus pekar på lite rivmärken på armen och säger)
-Mej ont! Doktorn hjälpa mig!
-Ja, fast sånt lagar kroppen själv. Det behöver inte doktorn laga. Det är mer när man får ett hål som du fick i huvudet som doktorn kunde hjälpa till att laga.
Rasmus drar då upp tröjan och pekar på sin navel och säger:
-Doktorn laga mig!

Ja, visst var det ett hål det också, men kanske inte ett sånt som doktorn ska laga! ;-)


Det känsliga Mammahjärtat

Magnus hämtade barnen på förskolan igår vid 16:30 och sedan blev det mat. Jag kom hem strax efter och när alla ätit gav vi oss ut i backen en stund. Det gäller att passa på!



Det var riktigt härligt ute i friska luften och vi jobbade oss svettiga med att ta sig uppför backen hela tiden.
När jag läst saga för Pontus och sagt godnatt säger han plötsligt "Mamma, du behöver väl inte alltid hämta mig så sent på kvällen? Jag vill inte sitta där och vänta på er. Det är långtråkigt." Det skar ända in i det innersta mammahjärtat. Pontus blev hämtad sist av alla igår på förskolan och då ändå 16:30 vilket betyder att vi åkt från stan 15:50. Hur sjutton får andra föräldrar ihop det? Jag börjar jobba 06:45 för att hinna hämta så tidigt som möjligt. Nu brukar viserligen inte Pontus bli hämtad sist, men inte är det många barn kvar när vi kommer. Har alla råd att jobba deltid? Hade jag mått bättre om andra barn fick gå längre på förskolan? Hade så gärna velat svara nej på den frågan, men min egoistiska sida hade ju då känt att barnen i alla fall hade kompisar där. Är det inte lyx att få ha fröken för sig själv? Kanske när de är mindre, men Pontus tycker inte det är speciellt kul att inte ha någon kompis där.. Idag har jag lovat Pontus att ta en tidigare buss hem. Kunde inte göra annat. Jag är en blödig mamma.. :-)


Glädje i backen!

Snön låg kvar på marken igår så det fick bli en tur till i backen! Idag blåste det inte heller en massa snö och solen kikade fram emellanåt - underbart! Två goa glada killar:



Den ena snowracern fastbunden i den andra så är det lättare att få med sig båda barnen till backen... ;-)



Pontus är stark!



Gunga vill vissa fortfarande göra, även om det är alldeles vitt ute..



Måndagen har börjat, dags att jobba!


Snö!

Jobbade på förmiddagen och det var inte kul att köra bilen hem efter snön som fallit. Jag önskade ju att det skulle falla massor så att vi skulle kunna åka snowracer idag och min önskan gick i uppfyllelse!
Lycka är att höra Rasmus skratt när jag springer med snowracern! Han kan ju knappast komma ihåg hur det var sist han åkte då han bara var 1 år.. Han älskade det!



Den här killen älskar också att åka snowracer.. Man kan inte säga annat än att det är bra träning att dra upp killarna för backen hela tiden.. ;.)



Det blåste massor i pulkebacken och kinderna blev rosiga. När vi kom hem byggde vi en snögubbe utanför huset:



Degen till bullarna hade stått på jäsning när vi var i backen och nu var det dags att rulla dem till bollar. Det blev släta bullar idag så att vi kunde göra årets första semla. Killarna föredrog dock släta bullar.



Nu på kvällen rasade snögubben och Magnus byggde upp den på nytt, men med en liten annan inriktning..



Japp, det finns snögubbar och det finns lite annorlunda snögubbar.. ;-)
Gokväll!


Fredagskväll

Igår efter förskolan åkte Magnus och Pontus på innebandyträning. Här är en bild från det. Pontus i orange väst:



Rasmus och jag gick tillsammans med mina föräldrar ner till Kärrakrogen för att äta middag där och fira att min pappa fyllt år. Oj, vilken god mat de har där! Jag beställde Filet Mignon Black & White och njöt i fulla drag.
Här sitter Rasmus och väntar på att maten skall komma:



Lördag idag och jag har jobbat hela förmiddagen. Nu ska jag handla på vägen hem så att vi kan baka semlor. Dessutom så hoppas jag att den snön som nu faller ska öka på och bli liggande så att vi kan få åka snowracer i år!


Rasmus

Det är helt underbart att höra Rasmus prata. Det har tagit bra mycket längre tid för lillebror att få talet att lossna i jämförelse med sin storebror, men nu är det som ljuv musik i mina öron att höra hans roliga funderingar och kommentarer.
Igår satt han under trappan och klämde, jag anade vad han gjode och gick fram och satte mig bredvid samtidigt som jag frågade om han hade bajsat. "Nej, mamma! Inget bajs! Mamma bajsat. Mamma luktar blä!" säger godingen.. -Har jag bajsat?? Men jag har ju ingen blöja, jag bajsar ju på toaletten.. "Mamma bajsat blöjan! säger han och ler finurligt. Han skojar med mig!

Lycka är också som igår att sitta och leka med Rasmus. Han leker mycket med sitt bilgarage och kör med bilarna och förarna. En av förarna är tjej och det berättade han för mig att det var jag. Själv var han en mörkhyad verkstadsgubbe med förmodat ursprung Afrika.. ;-)
Här tankar Rasmus bilen:



Jag har jobbat över mycket denna vecka och det blir inhopp på jobbet i helgen också. Men ikväll ska vi fira min fina pappa som fyllde 62 år förra fredagen. Vi fick skjuta upp kalasandet eftersom vi då just fått domen om halsflussen och smittades. Inte en present man vill ge bort! ;-)


Söndag & Gympa

Vi tackade ju nej till att fortsätta med gympan denna terminen då Pontus var så himla trött när vi åkte dit efter en heldag på förskolan. Men så ringde de från Kungälvsgymnasterna där jag satt upp Pontus i kö för 1,5 år sedan och sa att han hade kommit in. De har tid på söndagar klockan 15 vilket passar mycket bättre. Pontus fick gå idag eftersom han hade ätit penicillin i 3 dagar och inte längre smittar. Pontus var glad och så här första gången fick jag vara med och titta på. Det var en stor sal och det gicks balansgång, man gjorde kullerbyttor och hoppade på trampett..(heter det så?)
Pontus var kanonglad hela tiden fram tills slutet och de lekte en lek där det var en som skulle fånga de andra barnen och när man blev tagen blev man också krokodil som skulle fånga.. Pontus klarade sig långt men till slut så blev han tagen .Han fortsatte springa ändå så när han närmade sig mig sa jag till honom att du blev ju tagen så nu får du ställa dig med de andra i mitten och vara krokodil. Då började han att gråta och gömde sig bakom mig och resten av de 10 minutrarna av gympan ville han absolut inte vara med.. Vilken tokmamma!!
Här är Pontus fortfarande glad:



Hela familjen följde med till gympan och Rasmus hade laddat upp med sin innebandyklubba för att lätta lite på den jobbiga känslan som ett par vädjande ögon och orden "Gympa mig osså!" kan framkalla..



Det hade blivit mörkt när vi kom hem så det blev middag och sedan mys framför tv:n medan killarna lekte tillsammans innan bok och nattning.


Sjuklingarna myser..

Igår var det min tur att vara hemma med barnen. Det känns skönt att vi alla kommit igång med penicillinkurerna. Då ser man liksom slutet på ett annat sätt än när man inte vet. Killarna är ganska pigga emellanåt och igår åkte vi till Ikea för att köpa en lampa och 2 orkidéer. Passade på att äta lunch också. För sammanlagt 61:- blev det köttbullar och potatismos till oss alla tre, det är ett bra pris! Glass till barnen efter maten.
Vissa barn blir väldigt glada av glass!



På eftermiddagen blev det för mycket för lille Rasmus. Han somnade i soffan framför Pippi som är hans stora idol just nu..



Idag skiner solen utanför och för att inte smitta ner någon som inte gjort något ont gjorde vi en härlig utflykt till Utkiksplatsen i Kärra för att grilla korv. Det blåste en del och det var svårigheter att tända, men till slut fick den fyr!



Killarna grillar korv:



Det var inte sommarväder där man kan vänta in en bra grillglöd för elden blåste ut och pinnarna fick inte fyr då det var djupfrysta.. Man fick helt enkelt grilla på det som fanns - öppen eld! Magnus och Pontus:



Pontus hittar ett eget "bord" för sin picnic:



Bröderna kollar in något. Det är vid sådana här ögonblick Magnus och jag tittar på varandra och ler.. :-)



Pontus och jag balanserar!



Ett monster i skogen..



Det här röret var riktigt kul. Killarna stoppade en pinne eller ett löv i ena änden och sprang sedan till andra änden av röret för att se när det kom ut..



Ja, lördagsaktiviteten avklarad. Nu ska jag strax kila ner till affären och handla till middagen.. Får komma på på vägen ner vad det blir.. ;-)


Killar..

Jag är ju ensam tjej i familjen med tre killar runt mig. Killar är ju lite speciella.. 02:30 natten till igår hörs följande samtal mellan Pontus och mig efter att vi just fyllt på våra febriga kroppar med medicin: "-Mamma, hur kom egentligen jag och Rasmus in i din mage? -Jo, om en mamma och en pappa pussas och kramas väldigt mycket kan man ha turen att få en bebis! svarar jag. -Men hur kom vi ut sen när vi var vuxna då? -Jo, i vanliga fall kommer bebisen ut mellan mammans ben, men det gick inte med varken dig eller Rasmus så doktorn fick skära upp min mage och plocka ut er. Fast det gjorde inte ont för jag hade fått bedövning. -Men pungen då? -Pungen?? -Ja, var inte pappas pung med också? -Jaha.. jo, det kan man ju säga.. den var med på ett litet hörn ja..

Vi har vabbat hela veckan och Rasmus har fått många utslag runt munnen så jag ringde till Vårdcentralen idag för att fråga lite vad det kunde vara. Var själv lite inne på förkylningsblåsor eller svinkoppor, men det visade sig att han hade halsfluss. Där sitter den största killen i min familj med två pojkar som är hemma med feber och ont i halsen och kommer då inte på tanken att fråga om de kanske då även kan ta ett halsprov på brorsan som ju har samma sympton men utan utslag.. Nä, fick stå i kö igen för att bli uppringd av Vårdcentralen för den mellersta killens skull.. Suck! På Vårdcentralen säger de att Pontus kan komma ner på en gång så tar de prov på honom. Väl där inne frågar Magnus om de inte kan ta ett prov på honom också när de ändå håller på.. 3 i familjen har halsfluss! När jag kliver av vid busshållplatsen efter jobbet bestämmer jag mig för att gå ner och kolla om de inte kan ta mig också. Jag har ju knaprat piller i 3 dagar för feber och halsont så.. -Är det Mamma Halsfluss som kommer här frågar de när jag kommer.. :-) O visst var det så!
Gick vidare till Apoteket och hämtade ut kurer för fyra personer.. Just svalt ner - vi ser ljuset i tunneln!


Första snön!

Äntligen kom den!! Vinterns första snö!
Tur i oturen var Rasmus sjuk och jag hemma med honom så vi fick njuta av snön. Den lär väl inte ligga kvar imorgon.. Efter att på förmiddagen provat på barvagnsjoggning med Rasmus och i uppförsbackarna puttat iväg honom så han skrattade för att sedan i nedförsbackarna sprungit framför med tungan ut ropandes "du kan inte ta mig!" kände jag mig go.. Efter en dusch och lunch får vi syn på dessa härliga flingor som kom från himlen.
Dags att gå ut igen! Klockan var strax innan 14 så vi hämtade Pontus så att även han fick komma ut i snön!



Så här glad blir man när man kastat en snöboll på sin mamma!



Gissa var den här snöbollen hamnade en sekund efter att denna bild togs.. Hmm..



När man är storebror får man hjälpa sin lillebror att göra snöbollar..



Han är inte frisk vår Rasmus.. inte alls och det märks..
Vi fick gå in efter en stund men det var en härlig stund ute i snön!



Avslutar med ett foto vi tog på oss själva i lördags kväll. Pontus får ibland på helgen vara uppe längre eftersom han är en så stor kille nu. Oj, vad han myser dessa stunder! Han la händerna på mig och Magnus och sa
"Åh, vad jag tycker om er!" Mys!


Kalas & Sjuktider..

Natten nar orolig för minstingen och jag kände redan där att han var varm, men hoppades någonstans att det var pga täcket men icke.. Det blir till att vabba för mig imorgon och Magnus tur på måndag.

Medan Rasmus var hemma och hade det jobbigt hade Pontus det desto roligare på Ninos födelsedagskalas på Barnpalatset. Här som kapten på ett sjörövarskepp!



Efter tre timmars kalas var Pontus fortfarande på G medan jag.. Jag var helt slut! :-)
Julen är nu utslängd hos oss om man bortser från dessa barr som man tror sig ha fått bort men som på något sätt måste föröka sig och dyka upp från tomma intet.. ;-)


Krasch Boom Bang..

Medan jag var på jobbet igår pågick sönderslagning av årets pepparkakshus!



Kolla Rasmus glädje inför vetskapen om vad han snart ska stoppa i munnen!



Idag åkte vi till Frölunda Torg. Jag har aldrig varit där sedan det byggdes ut. Oj, vad stort det var!
I leksaksaffären förvandlades vi till prinsar och prinsessa.. :-)



Tuff kille på sin pappas axlar i väntan på Idolfinalisterna som tydligen skulle vara där för att hedra vårt första besök i gallerian.. :-)



Näringsrik lunch intogs på Maccelidonken:



Nu är vi hemma och två av killarna har somnat av ren utmattning efter utflykten o nej.. Pontus är inte en av dem.. ;-)


Mys!

Killarna i sängen igår morse innan det bar av till förskolan..



Nu kommer tre lediga dagar på raken. Jag har dock valt att jobba imorgon då det är lite bättre betalt än annars. Semesterkontot behöver fyllas på inför sommaren.
Det är ju 2012!


Finaste Killarna!

Är världens stoltaste mamma!
Spana in det hör kortet jag tog på min största fina kille igår kväll. Tuffing!



O denna godingen då.. Som ville åka i kundkorgen när vi var och handlade.. Oj, vad det har hänt mycket med Rasmus språk under julledigheten! Glädje!



Tyvärr är inte Rasmus så förtjust över att vara tillbaka på förskolan igen. Han har varit väldigt ledsen när Magnus lämnat, men så är det ju lite annorlunda där just nu med ihopslagna avdelningar när vissa barn är lediga.. Hoppas att nästa vecka känns bättre för Rasmus!


Nyårsfirande

Vi klädde upp oss efter lunch och åkte tillsammans med vänner ut till landet nära Stenungssund för att fira in det nya året. Det var 4 buskillar med på festen och här ser ni 3 av dem. Pontus, Elias och Rasmus:



Välkomstdrinkar!



Skål!



Jag & Carro:



Förrätten hade jag gjort. Den heter cheecsecake från Koster som jag garnerat med räkor och löjrom. Den var både vacker och god tycker jag.. :-)

 

Bus med minstingen..



Dags för varmrätt! Fredrik och Linda bjöd på oxfilé, potatiskaka och en rödvinssås värd all väntan!

 

Linda och jag med våra minsta killar som busar:



Våra stora killar som busade en hel del vill jag lova!



Jag bjöd på Norrlandsshot! Mumsiga!



Richard i full färd med efterrätten..



Carros och Richards chokladgrejer serverades med italiensk glass och de där chokladgrejerna alltså.. det var bland det godaste jag nånsin smakat!



Åkte hem efter lunchtid och har en sån där härlig slappardag.. Rasmus i Pontus knä framför tv:n hemma:



Nu är det Trolltyg i Tomteskogen på dvd:n här hemma. Jag älskade den när jag var liten så jag beställde den innan jul. Pontus älskar den lika mycket och har redan sett den flera gånger!

GOD FORTSÄTTNING ALLIHOP!


RSS 2.0