Happy Halloween!

Det har varit en händelserik helg där jag hunnit vara lite överallt. I fredags åkte som sagt killarna och jag ut till landet. Magnus var kvar hemma och jobbade då han dragit det största lasset med vabbande under veckan och därför låg efter med sitt jobb.

Killarna på väg ner i bastun med mina föräldrar i fredags. Så fina i sina morgonrockar!


På lördagsförmiddagen gick min mamma, Rasmus och jag ut på en skogspromenad. Pontus och hans morfar gjorde i ordning pumpan som Pontus beställt.


Så här fin blev den!


Mamma och pappa har börjat göra i ordning så att det istället för svarta knutar ska bli vita vilket alltid har varit min önskan. Tyvärr har jag haft lite svårt att bidra med mycket arbetskraft med två barn att ta hand om, men mamma och pappa har varit duktiga. Kolla in fönstret och kanterna på taket! Jag tycker det är så himla fint och ser fram emot att se mer och mer vitt..


Jag lämnade killarna på landet hos mina föräldrar och åkte in till stan vid 14. Magnus och jag skulle på överraskningsfest/maskerad för vår kompis Richard som fyller 35 år imorgon.
Här är jag! Jag skickade ett foto med mobilen till min mamma innan vi åkte och Rasmus ville kolla flera ggr på det, skrattade och sa Mamma! :-)


Jaa.. Pontus och Rasmus.. Här har ni eran mamma och pappa!


Det blev en kul kväll med god mat och mycket snack. Vi kom inte hem förrän vid 02 så det var lite segt att gå upp imorse och bege sig till jobbet för att jobba 4,5 h. Men man fick ju 1 h till godo i natt så jag ska inte klaga. Hämtade killarna på Orust vid 14, körde hem en bil med 3! killar sovande i bilen. Nu på kvällen har vi ätit middag, kollat på filmen "Rädda Willy", badat och försökt få grabbarna att somna i sisodär 1,5 h.. Det brukar inte vara något problem med nattningen, men dygnet har väl blivit lite skevt när man bott på landet en helg.. ;-)


Vab-dag på Universeum

Imorgon är det sista dagen för Rasmus med penicillin så idag var förhoppningsvis sista VAB-dagen på ett bra tag. Eftersom Rasmus känns helt bra nu lät jag Pontus stanna hemma och tog med de båda till Universeum.
Pontus kollar på fiskar:


Rasmus har fått syn på stora fiskar:


Någon vill äta upp mitt barn!


Pontus framför den mäktiga svärdfisken!


Framför akvariumet med alla hajar, svärdfisk, muränor och fiskar i olika färger satt Rasmus länge och kikade. För första gången slappnade han av lite. Innan var han rädd och ville bara sitta i vagnen. Han tycker det är otäckt när det är lite mörkt.

Vi lämnar akvariehallen och går vidare in i regnskogen. Det första vi möts av är en apa!


Lunchdags!


Efter lunchen på Universeum åker vi till Feskekörka och köper 1 kg kräftor för ett presentkort jag hade där. Sedan vidare till Orust och stugan. När vi kommer fram sprakar det i den öppna spisen och det är mysigt höstigt! Vi åker sedan till Göksäter där killarna få välja vad de vill ha för sina födelsedagspengar från sin farmor och för Pontus del även min mormor och Jan. Pontus väljer en spiderman-dräkt och ett sjörövarskepp och Rasmus en stor grävmaskin.


Pontus leker med sina nya presenter:


Rasmus med sin nya grävmaskin:


Nu är det lugnt och skönt här i stugan. Killarna har följt med mina föräldrar ner i bastun för lite relax och jag ska nu duka fram för kräftkalas!


Kalasdags

Det visade sig att Rasmus hade öroninflammation vilket jag misstänkte. Han har nu fått Kåvepenin och det är en utmaning att få i honom den. Han fick även hostmedicin, men jag tycker inte hans hosta är så illa att jag har lust att dubbla Rasmus plåga med att få i medicin. Så nu är vi två som äter antibiotika i familjen..
Mikael och Malin var också sjuka och kunde inte komma på kalaset men vi hade det mysigt. Killarna öppnar paket:


Efter ugnsgrillad lax, potatis och citronsås var det dags för tårta!


Idag blev det en fjärilstårta:


Vi står upp och sjunger för vår 4 åring!


Imorgon är det Magnus tur att vara hemma med Rasmus. Dags att ta tag i min stora kille nu som fortfarande sitter uppe och kollar på en film han fick idag. Läggdags även om man kan få sova lite längre imorgon när vi vabbar!


Hipp Hipp Hurra - Pontus 4 års Dag!

Vaknade av att Pontus ropade på mig. Kollade på klockan.. 03:53! "Mamma!" Jag går in till Pontus rum. "När kommer ni egentligen? Jag orkar inte vänta längre!" SÅ otålig inför födelsedagen, men tillslut lyckas jag få honom att somna om genom att lägga mig bredvid. Vi väcker honom sedan med "skönsång" vid 06:30.


Piratkit!


Pontus provar sitt piratvapen:


Pontus tycker att jag ska prova lite av Hello Kitty lypsylet:


Pontus med sina nya dinosauriekläder och lypsylet i högsta hugg!

Idag är jag hemma och vabbar med Rasmus som har haft ont i öronen hela natten. Så det får bli besök på Vårdcentralen idag. Pontus tar det lugnt nu på morgonen med oss och går sedan till förskolan för att bjuda på glass och firas. Ikväll blir det kalas med mormor, morfar, farmor och farbror Mikael och Malin.


Dan före dan..

Tänk att det redan passerat 4 år sedan jag jobbade min sista arbetsdag innan jag gick hem på mammaledighet 2 veckor före bebisen var beräknad. Jag hade planer på att fixa och dona, men framför allt samla kraft och vila inför förlossningen. Jag visste inte den kvällen att jag och Magnus redan nästa kväll skulle bli föräldrar. Idag är det dan före dan.. sista dagen som Pontus är 3 år. För det har han varit väldigt noga med att påpeka när man har sagt att han är så stor att han tex inte behöver åka barnvagn längre utan att han kan gå.. "-Jag är inte 4 år, jag är 3 år!"

Killarna tog ett kvällsbad tillsammans och badpennorna är populära.
Pontus:


Rasmus busar i badet och skvätter hela tiden och skrattar.. :-)


Efter att ha legat och gossat med killarna en stund tillsammans i vår stora säng och pratat om morgondagen somnade killarna i sina egna sängar och jag smög ner för trappen för att slå in presenter. Pontus har önskat sig en sak; "Ett sånt där läppstift med Hello Kitty som Alissa på dagis har!". Det rosa lypsylet med Hello Kitty är självklart inköpt och inslaget tillsammans med en dvd, dinosaurieutklädningskläder och piratgrejer.
Jag börjar senare på jobbet imorgon för att kunna vara med och väcka vår 4-åring som la sig med ett leende på läpparna i förväntan över det som komma skall..


Pontus Barnkalas!

Ja, då var det så äntligen dags.. Som Pontus har längtat (och hotat med att man inte får komma om han inte får det ena än det andra).. Barnkalas! Pontus hade bjudit kompisen Elias och 6 kompisar från förskolan. Ljudvolymen var hög och glädjen likaså!


Korv med bröd och lite köttbullar, osttärningar och vindruvor på tandpetare serverades vid långbord:


Ormtårtan i Pontus favoritfärg - röd!


Efter att ha lekt hela havet stormar, musikstopp och Följa John serverades tårtan och kakor. Alla sjunger för Pontus. Kolla in Rasmus som diggar med med sina armar.. :-)


Alla gav sig på Magnus med ballonger!


Vi avlslutade med "snurra flaskan" och fiskedamm.
Det var en upplevelse att vara med på sitt barns första barnkalas. Kan ärligt säga att man var ganska sliten efteråt. Ett antal kalas kvar nu bara.. ;-)

Pontus fick en massa bra presenter som ett bokstavsmemori som passar perfekt nu när han börjat intressera sig allt mer för detta, en dvd Bilar som han kollade samma kväll och pennor som man kan måla på fönstren med. Dessa provade Pontus imorse:


Idag har jag varit hos läkaren för min hosta som inte ger med sig. Dag 13 idag och eftersom kollegorna och chefen var på mig i fredags om att söka hjälp gjorde jag det idag. Man kan faktiskt boka tid på Backa Läkarhusgruppen via nätet och få välja mellan lediga tider. Perfekt, funkade hur smidigt som helst! Jag hade tydligen en infektion i kroppen och fick penicillin och hostmedicin. Hoppas på förbättring snart så att man kan sova lite bättre om nätterna och komma igång med träningen igen.

Avslutar med ett foto på Rasmus, denna underbara lilli kille som tar för sig allt mer vad gäller språket. Det är en fröjd att bara sitta ner med honom och prata om olika saker!


Magnus hemma igen!

Det är underbart att ha Magnus hemma igen! Killarna sprang upp till sovrummet när vi kom hem igår för att väcka sin pappa. De var helt överlyckliga! De kramades och kramades och fick varsina bilar från Cars i present. Om Magnus har haft det bra? Kolla på bilden nedan så slipper jag skriva nåt..


Hard Rock Café Bahamas:


Med idolerna..


Ja, Magnus var helt salig över resan och vilka foton jag fick se. Fartyget är gigantiskt med 9 våningar, stort gym, vattenrutschkana, pooler, restauranger, barer.. You name it!
Det blev en riktig myskväll och Pontus stannade hemma från gympan, han ville absolut inte gå nu när hans pappa kommit hem.

Med Magnus har ju även vår kamera kommit hem.. ;-) Jag fotade därför nyss av porträttfotona från förskolan på killarna. Min taklampa lyser i fotot, men bortse från det!
Pontus:


Rasmus:

Det var allt för idag. Har jobbat 12 h 45 minuter idag så jag känner mig lite seg i huvudet. Men det var skönt att få lite plustimmar på kompsaldot i kompensation för de minustimmar jag gått när Magnus varit bortrest.


Allt bra med Magnus!

För 1,5 h sedan började det trilla in sms från Magnus. Jag blev så lättad att tårarna sprutade och kroppen skakade. Började ju morgonen med att storgråta först hemma och sedan på Rasmus dagis när fröken frågade om Magnus hade det bra och under dagen har jag brutit ihop så fort någon tittat på mig.
Men jag har världens bästa arbetskamrater!

Det hade inte funnits täckning på de 3,5 dagar som gått och i samband med att båten kom till Miami började dessa sms att skickas iväg till mig. På flera sv dem stod det "Kan inte skicka sms!" Lite roligt såhär i efterhand..
Magnus skriver: "Nu är det första ggn jag haft täckning på flera dygn. Jag blev väckt av att telefonen började pipa. Magisk resa, värt allt! Otroligt kul, oj vad mycket folk jag lärt känna. Jag älskar er! Hur har d gått med killarna? Snart ska vi gå av båten. Jag har nu fått min väska!"
Vilken pers jag gått igenom, så j-a orolig jag varit att något hänt honom. För jag visste att Magnus inte frivilligt skulle låta bli att höra av sig till sin familj under 4 dygn. Visst fanns tankar om att täckning inte funnits osv, men även tankar om att han kanske blivit nedslagen och låg på sjukhus utan id på sig.. Shit! Inatt kommer jag att sova gott för första gången på 3 nätter.. skulle kunna somna NU!


Söndagsmys

Pontus kom in vid 05:45 imorse och kröp ner i sängen där redan jag och Rasmus sedan 02 låg.. Sen sov vi vidare till kvart över sju. Låg och drog oss och kollade på barnprogram. Sedan hoppade vi ner i ett varmt bad alla tre och tvättade håret. Frukost och sedan ut på lekplatsen. Rasmus ville ha med sig sin "bebis":


Killarna bygger sandslott:


Vid 11 satte vi oss i bilen för att fixa vissa måsten. Blöjor och våtservetter inköptes, foton som jag framkallat hämtades på Media Markt och sist men absolut viktigast åkte vi till Elgiganten och informerade dem sakligt och känslosamt (brukar bli bäst så) att de som skulle åtgärda min felanmälan om tvättmaskinen inte går att få tag i. Har försökt med både telefon och mail sedan i tisdags och man kan inte ens lämna ett meddelande när man ringer. Vi köpte diskmaskinen 23 juli i år så man tycker att den ska fungera och framför allt att man får hjälp om den inte gör det! Det var en trevlig kille som tog emot mig och efter att jag lite stressat förklarat för honom och försökt lyssna på honom samtidigt som jag höll koll på två små grabbar som sprang omkring beslutade han att det var lättast att byta ut hela tvättmaskinen. Så på tisdag får vi en helt ny! Killen beklagade sig lite för att ingen kunde komma innan tisdag, men jag var så glad att jag höll på att börja lipa.. Men så är man ju lite känslig nu också. Har fortfarande inte hört något från Magnus och det är nu mer än 3 dygn sedan sist.. Tänker att det kanske inte är täckning där de är, att batteriet helt tagit slut.. men samtidigt måste man ju kunna låna någons telefon och skicka ett sms och informera om det..

Fick i alla fall en stärkande eftermiddag hemma hos min kusin Daniel, hans Malena och Benjamin. Benjamin var så himla go och kom in med paket till Pontus och Rasmus utan att Daniel sagt till att hämta dem. Han hade full koll på det och vilket paket som var till vem! Killarna fick jättebra böcker och Pontus och jag avverkade "Bamse och de elaka poliserna" på en gång när vi kom hem!


Tre sysslingar som leker på Benjamins rum:


Vi fick jättegod mat, spaghetti och köttfärssås! Killarna åt massor och Pontus tog två portioner.. Så äter de aldrig när jag gör min köttfärssås.. Pontus och Kocken:


Efter en stunds lek efter maten och vi haft tid att prata dukades det upp efterrätt/fika.. i mängder! Malena berättade att Pontus när han skulle sätta sig och fått syn på bordet sagt "Åh, är det fest!".. :-) Kolla Pontus och Benjamins blick och glädje!


Kolla bordet.. Julafton för både mig och barnen! Det som inte syns här var den goda nybakade äppelpajen med vaniljsås.. Mmmm..

Jag hann knappt spänna fast Rasmus i bilbarnstolen innan han somnade, han var helt slut efter att ha hängt med i de stora killarnas tempo och hoppat över middagsvilan. En kanon eftermiddag!


Lördag

Det är helg och jag är ensam med killarna. Känner mig lite orolig för Magnus har inte hört av sig på 2 dygn trots att det sista han lovade var att skicka ett sms varje dag och berätta hur det är.. Jag har skickat några sms, men inga svar. Har provat att ringa, men telefonen är avstängd. Vet att han skulle ha den avstängd en del för att spara batteri eftersom han inte fått sitt bagage där laddaren låg men två dygn.. Har tankat på hans kort ifall det skulle vara problemet. Har svårt att tänka på annat just nu..

I morse varvade vi tvättstugan med olika lekplatser. Här är Pontus på "Fortet"!


Rasmus på en av föreningens gårdar:


Gick hem och åt lunch och Rasmus sov middag. Pontus ville så gärna åka till Barnpalatset så det fick bli så. Idrottsrabatten har 2 för 1 - kanon! Killarna älskar stället:




Vi tar varsin glass. Man måste ju göra allt för att skjuta bort vintern.. imorse var det frost på marken..


Vi leker en stund till efter glassen. Rasmus i bollhavet:

Idag provade jag ännu en rätt ur Linas matkasse. Det var rosmarinfläskfilé med rostade rotfrukter och en fantstiskt god sås. Mums!!


4 års kontroll

Imorse var det dags för Pontus att gå på 4 års kontroll på Bvc. Här testar man synen genom att sköterskan pekar på en tavla med bokstäverna V, T, O och H i olika storlekar. Pontus fick en en tavla i handen med dessa 4 bokstäver och när Marianne pekade på en av bokstäverna pekade Pontus på vilken det var på sin tavla. Smidigt sätt! Jag blev väldigt glad att få besked att Pontus ser bra på båda ögonen som testats med en "piratlapp" på det andra ögat:


Här frågar Marianne om vilka färger det finns på hennes skallra. Pontus klarar allihop..


Han får även gå och balansera på ett streck, räkna 4 st pennor som låg framme och rita. Marianne frågade om Pontus kunde rita en gubbe. "Nej, det kan jag inte!" svarade Pontus. "- Kan du rita något annat då?" frågade Marianne. Pontus tar tag i pennan och drar ett streck som böljar fram och tillbaka. "-Vad är det för fint du har målat?" "- Det är en orm!"  Ja, den konstnärliga ådran ligger i släkten.. ;-)
Lite roligt är att jag hade berättat för mamma tidigare i veckan att vi skulle på 4 års kontrollen och att jag hört att de vill att barnet ska rita en gubbe. Då sa mamma att "Jag tror Pontus kommer att svara att han inte kan rita en gubbe.." Hon känner sitt barnbarn!

Igår kom fotona från förskolan. Magnus har tagit med sig kameran till USA så det blir jättedålig kvalitet när jag tar med min mobiltelefon men här är ett försök till att visa våra fina killar i alla fall:

På tal om Magnus och USA fick jag ett sms igår att han hade landat men att hans bagage inte kommit med.. Vet inte hur han löser det nu. Bagaget kan ju inte direkt levereras till båten och så kul är det ju inte att åka kryssning i Bahamas med endast ett par jeans och en munkjacka..


I startblocken för livet som ensamstående.. för en kort period!

Sista kvällen innan Magnus åker till USA och fotbollsmatchen är på medan jag sitter vid datorn och Magnus packar. Det blir tuffa dagar för mig med både hämtning och lämning på dagis. Kommer att gå en del minustimmar. Tänker på de som är ensamstående.. vilka långa dagar det måste bli för barnen om man ska hinna lämna, jobba heltid och sedan hämta. Lägg där till restiden till och från jobbet. Nä, det får bli till att gå back kommande dagar!

Här är en bild på killarna i soffan framför barnprogrammet i söndags kväll:


Igår kom vår första påse med mat och recept från Linas matkasse. Jag har aldrig haft så mycket grönsaker hemma! Ska bli jättekul att prova lite nya recept och maträtter. Lite därför jag gick med. Känner att jag fastnat i samma spår och lagar hela tiden samma rätter. Behöver lite inspiration och jag behöver få in grönsaker mer i vår vardag. Rasmus hjälper till att packa upp:

Jag var inte hemma igår när leveransen kom till dörren. Jag befann mig bland indiska kryddor med hetta i munnen. Mina föräldrar hade bjudit ut mig och Axel på indisk restaurang. Jag åt tigerräkor i en härlig sås med ris och drack en fantstisk youghurtdrink med mango som Axel tipsade om - kalas!


Sommarfoton

Jag fick två foton mailade till mig idag från min kompis Lollo. Det var två härliga kort på mina pojkar från en solig sommardag vid sjön där Lollo och hennes familj bor.. Är bara tvungen att lägga upp dem!

Pontus är lite sur och grinig då han är trött.. Kolla in underläppen!


Vilken goding Rasmus är!!

Ha en bra dag allihop!


Släktkalas

Igår hade vi bjudit hem lite släkt för att fira att Rasmus blivit 2 år och att Pontus fyller fyra år om ett par veckor. Känns bäst att ha ett gemensamt kalas för släkten både för deras och vår skull. Barnen fick en massa presenter. Här har min morfar, Margaretha, moster Ulrika och Anders lassat av en bunt:


Jag blev jätteglad för alla hade köpt så bra presenter! Killarna fick varsina uppsättningar av kläderna nedan:



Pontus har tagit på sin sin nya skjorta:


Min moster Carina och Björn hade köpt legopaket till killarna och Pontus och Magnus spanar in det:


Rasmus har på sig sin nya fleecetröja från mina föräldrar och leker med sin nya lego grävmaskin:


Här är smörgåstårtan som Pontus och jag gjorde. Den blev ganska god faktiskt, inte sådär sliskigt fet som smörgåstårtor kan kännas ibland:


Gänget äter! Tur att vi inte var fler.. Daniel, Malena & Benjamin ska vi träffa nästa helg och min mormor och Jan brukar vi träffa själva. Magnus mamma och bror var ju här på Rasmus riktiga födelsedag och kommer bli inbjudna även till Pontus. Det är bra att dela upp det lite.


Min fine lillebror! Axel hade köpt filmen Trassel som vi tittade på på kvällen när alla gått hem.


Pontus är djupt koncentrerad när han kollar på bruksanvisningen till legot:

Det blev en lyckad dag förutom att tvättmaskinen gick sönder. En olycka kommer sällan ensam.. Just nu är Magnus i alla fall på Bilia i Sisjön för att lämna vår bil. Han fick bogseringshjälp av vår granne Anders, annars hade det aldrig gått.. Suck! Idag har vi redan avverkat simhallen och Pontus har konstaterat att pappor har skägg i rumpan också. :-)


Innebandyträning & kalasförberedelse

Det är fredag och då är det innebandyträning för Pontus med Magnus som tränare. Det blir alltid lite stressigt att hinna med att byta om och få något i magen innan det är dags att sticka.. Rasmus och jag gick och handlade medan Pontus och 21 andra barn lirade loss i Kärraskolan:


Magnus tar lite bilder på Pontus efter träningen:


Man kan bli lite trött av innebandy..


Rasmus och jag bakar kaka till släktkalaset imorgon och fixar med middagen så att den är färdig när de andra kommer hem. Rasmus är jättetrött och ramlar och slår sig. Pontus kommer och tröstar. De är fantastiska med det killarna! Så fort en av dem är ledsen kommer den andre och tröstar.. Idag när Pontus var ledsen för att han inte fick se på Pippi mitt i fotbollen ropade han t om på Rasmus för att få tröst. Rasmus kom på en gång och sträckte ut sina armar och kramade Pontus. Jag blir alldeles varm i hjärtetrakten!


När Rasmus somnat gör Pontus och jag förberedelser till smörgåstårtan vi ska bjuda på imorgon när släkten kommer för att fira att Rasmus fyllt år och att Pontus kommer att fylla år.. Pontus är verkligen kanonduktig och som han säger själv.. "Du skulle inte klara dig utan mig, mamma!"


Plättar & Kalasplanering

Det är redan torsdagskväll och jag funderar lite på var veckan tog vägen. Vi har så mycket att göra nu att tiden bara rinner iväg samtidigt som jag är så trött på kvällarna att jag stupar i säng. De här två godingarna vet ju också hur man ska suga ut det sista av energin ur en.. Här gossar de i soffan direkt efter dagis:


Spana in Pontus blick på Rasmus. Rasmus har börjat med en ful ovana att slå Pontus med en innebandyklubba. Jag hade lagt undan alla klubbor, men idag hittade han en plastgolfklubba som han tyckte han kunde dänga till Pontus med. Idag blev jag så arg att Rasmus blev riktigt rädd. Det är svårt det där.. jag kan inte sitta bredvid hela tiden och jag försöker få Pontus att säga ifrån och ta klubban ifrån Rasmus, men Pontus är för snäll. Jag kan ju inte heller säga till honom att slå sin lillebror tillbaka.. Kolla in blicken som sagt.. han skulle aldrig göra sin älskade lillebror illa!


Rasmus tröttnar på att titta på Pippi Långstrump och kommer ut och hjälper mig att göra smeten till plättarna och pensla plättlägget:


Oj, vad de åt båda två! Pontus har riktigt fint bordsskick:


Pontus ska ha barnkalas den 22:e oktober och idag gick vi och delade ut inbjudan till 3 av de kompisarna som bor nära. Det var härligt att se Pontus stolthet och glädje! 12 barn är bjudna sammanlagt, vi ska posta de andra inbjudningarna i helgen. 4 flickor och 8 pojkar.. alla från Pontus dagis utom kompisen Elias. Pontus har fått bestämma helt själv vilka han ska bjuda och idag sa han till mig att "Mamma, skriv på inbjudan att vuxna inte får komma, de får bara lämna!" Han vet hur han vill ha det vår snart 4 åriga pojke!


Söndagsaktiviteter

Jag låg kvar i sängen och läste imorse när killarna gick upp. De låg i soffan och kollade på barnprogram:


Vid 10 promenerade vi ner till simhallen. Vi har gjort det till en söndagsvana, killarna älskar det! Rasmus busar hos Magnus:


Pontus:


Goaste killen i omklädningsrummet efter bad och dusch:


Pojkarna delade på en pizza efter badet så att vi sedan skulle kunna gå och kolla på lite innebandy.


På vägen hem hittar Rasmus en stor pinne som de leker är en brandslang:


Rasmus:


Snyft.. Rasmus säger att jag inte får vara med och leka med pinnen..


Vi har fått vår fotobok som jag gjort i ordning. Denna gången blev det Japan Foto och vi är nöjda med allt utom framsidan där texten inte syns riktigt.. Men det är riktigt kul att ha en sådan här fotobok från de resor man gjort tillsammans. Måste hålla i den traditionen!


Hösten känns väldigt nära nu.. Utanför killarnas dagis ligger mängder av fallna oranga blad.. Men i vår trädgård är det fortfarande sommar! Luktärtor i mängder, I love!

Gokväll!


Otur

Igår var det fredag och det blev en stressdag. Magnus skulle ha sin första innebandyträning med barn födda 06 (Pontus har dispens). En träning som skulle börja 17. Eftersom det var en trafikolycka på motorvägen gick det inte snabbt och det blev stressigt för oss alla.. Puh! Ingen kamera med men Magnus berättade att Pontus och de andra hade haft jättekul och att Pontus är så duktig och ställer sig rätt i kö och är glad hela tiden. Bilen besiktigades på morgonen och gick naturligtvis inte igenom. Kollade upp vad det skulle kosta och med en viss personalrabatt skulle det ändå sluta på 9000:-.. Suck..

Imorse packade vi ihop för att åka till Orust. Precis när vi satt killarna i bilbarnstolarna fick jag ett sms från min mamma. Mamma skulle ha åkt till Budapest imorse med sina systrar och respektive, men på grund av den täta dimman imorse blrev resan inställd. Ringde upp mamma då jag misstänkte att de då kanske skulle åka till Orust och jajemen.. Hela gänget var på väg dit så det var ju tur att vi fått sms. Istället åkte vi till Coop där de firade 10 års jubileum. Det bjöds på ansiktsmålning och efter att Rasmus hade sett Pontus blivit målad klättrade han själv upp på stolen.


Eldsprutande drakar på kinderna!
 

Ballong och lördagsgodis och allt var frid och fröjd.. nu skulle vi åka till Öppna Förskolan som skulle ha öppet!


.. trodde vi ja.. Spände fast alla i bilen och vred runt nyckeln. Alla lampor började lysa och inget bekant motorljud.. Försökte ett antal gånger utan resultat och två gubbar kom fram för att hjälpa mig. Rune som mannen hette misstänker att det är något fel med startmotorn. Han hjälpte oss genom att bogsera oss hem. Malins pappa som är bilmekaniker kom förbi och kollade och tror att det är tändlåskontakten som behöver bytas ut. Vi får se på torsdag då vi ändå har tid för 9000:- reparationen som nu garanterat kommer bli ännu dyrare.. Vår bästa bank som tar 0% i ränta (mor & far) är uppringd och informerad.

På eftermiddagen när Magnus var och tränade gick vi ner till affären. Jag hade även med mig 3 grannbarn. Det var inte bara en blick jag fick när jag gick där med "mina" 5 ljushåriga barn. Kändes härligt! Pontus sa häromdagen att han skulle vilja ha två syskon till och de skulle heta Tore och Frej. Man kanske skulle skaffa sig två till.. Hmm.. tåls att fundera på. Hm.. Funderat klart. Beslut: Nej.

Men vi hade kul! Vi lekte sjörövarskepp och klättrade i en stor klätterställning och jag var "sjörövargammelmormor".. Levde mig in i leken lite för mycket och satt uppklättrad och ropade "Skepp ohoj" och "Ladda Kanonerna!" när jag såg en pappa gå förbi och nog fundera på vad jag var för psyksjuk tant..
Här klättrar de härliga ungarna i ett träd på gården:

Barnen är badade och nattade. Nu väntar glass för Magnus och mig.. :-)


RSS 2.0