Höstdag

Jag njuter av helgen!
Imorse blev det sovmorgon till 7:30 och då gick killarna ner och kollade på barnprogram, Magnus gjorde frukost och jag kunde ligga kvar och slappa lite.
Vid 10 var vi vid Kärra Simhall som vi ofta är på söndagar. Idag var det öppet hus med fri entré och jag provade på vattengympa 30 minuter innan jag gick över till att åka upp och ner i vattenrutschkanan med Pontus. Pontus visade idag vad han lärt sig på simskolan och dök ner för att ta upp grejer på botten. Så duktig!
Vi var helt slut när vi kom hem och tre av oss somnade i soffan. Bara Pontus satt kvar och kollade på film.
På eftermiddagen tog vi en tur till Plantagen och köpte blomsterlökan som vi sedan planterade i vår trädgård.
På väg:
Vi tog en sväng förbi barnens farfars grav. Rasmus:
Väl hemma igen satte vi igång med att jobba i trädgården. Båda killarna var med och tryckte ner lökar i jorden. Jag hoppas på en färgsprakande trädgård till våren och sommaren!
Pontus krattar upp löv:
Jag försöker vara nyttig. Det är jobbigt! Tänker på allt gott man kan äta hela tiden!
Men samtidigt har jag inte råd att byta ut garderoben till en storlek större och det är inte lockande även om jag hade haft råd.. ;-)

Tågbana & cykling!

Idag åkte jag till jobbet för att jobba lite extra. Rasmus tittade på mig när jag skulle gå och sa "Man jobbar inte när det är lördag!" -Men jag tänkte jobba lite extra idag och få pengar så att vi kan köpa lite extra julklappar svarade jag. Det gick hem! ;-)
 
Killarna gick ner i källaren och hittade Magnus gamla tågbana. De fick igång den!
Tänk att den funkar efter 30 år!
Pontus vågar äntligen cykla idag och oj vad han cyklade! Runt runt på gården:
När jag kom hem efter 6 h på jobbet och ett avklarat spinningpass bestämde sig Magnus och Pontus för att göra en cykeltur runt Kärra:
Hejdå killar!
Rasmus cyklade lite hemmavid:
Plötsligt slår vädret om och det börjar spöregna! Så här ser det ut när Rasmus och jag sprungit in och tittar ut. Och stackars Pontus och Magnus som är ute i det här ovädret som varvade regn och hagel..
Magnus och Pontus hade sökt skydd under ett stort träd:
Regnet har lagt sig och solen kikar fram igen. Cykelturen fortsätter hemåt:
Efter att alla våta kläder tagits av bjuds det på lasagne och sallad:
Nu ska soffan intas här!

Morgonsällskap!

Fick sällskap idag på morgonen av vår stora kille som vaknat tidigt.
Nakenfis framför tv:n..


Positiva besked!

Idag har jag varit föräldraledig för att få ihop tiden. Vid halv åtta imorse kom rörmokaren hem till oss och kollade läckan vid toalettstolen. Han gjorde fuktmätning som gav ett mycket positivt resultat. Han bytte ut vår toalett mot en ny vi köpte förra helgen och tog med sig den gamla och slängde. Toppen! Inväntar nu bara en oviss faktura därifrån.. ;-)

Pontus var på simskolan vid 11 och Rasmus och jag besökte biblioteket under tiden. Efter detta blev det lunch på Ikea och killarna åt varsina vuxenportioner av köttbullar!

Efter lunchen åkte vi vidare till Mölndal för att besiktiga bilen som jag hämtade från verkstaden igår. Den gick igenom helt utan anmärkningar-vilken lättnad! Killarna tyckte det var spännande att titta under bilen!

 På kvällen blev det innebandy för killarna följt av middag, bad och slutligen högläsning av Emil och soppskålen. Pontus med sina lagkamrater i väntan på en övning:


Rasmus kalas!

Igår bjöd Rasmus in till kalas på eftermiddagen.
Efter maten hade Rasmus beställt glasstårta. Den gjordes lätt genom att vända upp och ned på en 2 liters glassbytta och dekorera med nonstop. Till det fick man välja på vad man skulle ha på av chokladsås, maränger och kex. Rasmus blåser ut sina tre ljus:
Efterrätt.. Killarna och jag hade bakat på morgonen..
 
Rasmus leker med sin nya mercedes som han bland annat fick från mina föräldrar:
Mormor och morfar, farmor, farbror Mikael och Malin var här:
På middagen tar Pontus upp ett salladsblad och frågar skeptiskt: "Mamma, varför är det löv i maten??"
Farbror Mikael, Pontus och Rasmus monterar ihop en transformers som Rasmus fick:
Efter bad och läsning av den nya boken "Här kommer tåget" slocknade prinsarna.
Rasmus var riktigt trött idag. Inga problem imorse att komma upp, vi hann till och med med att ligga och gossa i tio minuter innan vi steg upp men när jag kom hem nu på kvällen vid 18:30 efter träningen sov redan Rasmus.. Godingen! Det tar på krafterna att fylla år! ;-)

Rasmus 3 År!

Låg vaken i morse och hörde Pontus viska från sitt rum när han vaknade "Ja! Rasmus!".. Han hade inte glömt!
Pontus, Magnus och jag samlade ihop alla våra paket och kamera, tände ljuset i kladdkakemuffinsen och började sjunga. Rasmus sov tungt, men vaknade strax:
Paketöppning!
Även Pontus är nyfiken på lillebrors presenter:
Den här ambulansen fick Rasmus av Pontus!
Pontus hjälper Rasmus att ta ur ljuset ur kakan så han kan äta den:
Mums!
Två böcker om Emil i Lönneberga fick Rasmus också. Hans tidigare enda bok om Emil läses här varje kväll.. ;-)
Älskade Rasmus!
Idag fyller du 3 år! Kan inte förstå hur snabbt dessa tre år har gått. Efter att ha fått Pontus trodde jag aldrig att jag skulle kunna älska någon annan lika mycket men du har sprängt alla gränser.
Jag älskar dig Rasmus, ända upp till stjärnorna och tillbaka, rakt in i hjärtat!
Killarna provar Rasmus present:
Nu ska vi se vad vi ska hitta på. Kalas med närmaste familjen vid 17 och innan dess ska det bakas lite och det får nog bli en tur till simhallen. Det gillar killarna!

Städdag & 40 års fest

Igår var det städdag i föreningen och vi var givetvis ute hela familjen och hjälpte till.
Killarna städar:
 
På kvällen var jag på 40 års fest i Älvängen hos min kompis Monica som snart fyller 40 år!
Det var en jättetrevlig fest och timmarna rann iväg. Kul att träffa så många vänner som man ser alldeles för sällan!
Här är jag med Thomas, Jenny, Christina och Erik:
Kom inte hem förrän vid 01:30 och då slog jag in Rasmus sista paket och hoppade sedan i säng för att sova några timmar innan det var dags att ta till skönsång!

Fotodags!

 
Idag var det dags för fotografering på förskolan. Jag var ju bara tvungen att komma senare till jobbet idag då jag inte litar på Magnus när det gäller styling till hundra procent.. ;-)
Här är våra fina killar i soffan hemma efter förskolan. Ska bli spännande att se hur fotona blev!
 
 
Rasmus fyller 3 år på söndag så imorgon ska han firas på förskolan och bjuda på glass. Här ska Rasmus lägga in glassen i frysen. Pontus visar vägen:
Nu längtar jag tills imorgon - fredag är bäst!

Söndagslunk

Efter att ha införskaffat en ny toalett till vårt badrum håller vi nu tummarna för att det bara är den gamla toalettstolen som läcker och att vi inte har en vattenskada i badrummet där uppe. Domen faller kommande vecka och även vår bil får sin dom denna veckan hoppas jag. Håll tummarna! Eller köp en trisslott åt oss med garanterad storvinst!
 
På eftermiddagen blev det en tur upp till skogen ovanför oss. Jag gick/sprang tre varv medan killarna lekte vid bäcken tillsammans med Magnus:

Tuffe Pontus är bättre i ögonen!

Rasmus "fiskar" i bäcken:

Vår store kille! Kan titta på honom hur länge som helst på det här fotot..

På Bauhaus däremot hade jag kunnat sälja den här gnälliga killen för en billig penning.. ;-)

Höstdag

Började denna höstdag med att åka till Vårdcentralen vid Lundby med våra killar. Förskolan ringde hem mig från jobbet igår eftersom Pontus ögon var jätteröda och svullna. Stackaren! Egentligen ska man låta det gå några dagar och badda med vatten vid ögoninflammation men med en så här kraftig tänkte jag inte vänta.
Har varit uppe flera gånger inatt för att hjälpa Pontus som "drömt så hemskt att han inte kan se".. Ljuskygg är han också. Vill inte ens ta kort på eländet..
Vi fick bra hjälp direkt och har redan börjat medicinera med salva med antibiotika. Ljög och sa att det gått tre dagar.. Han är redan lite bättre.
 
Idag har killarna plockat kastanjer. Pontus visar upp sina:

Rasmus bakar tårta!
Även han fick salva för ögoninflammation fast hans ögon är inte ens en tiondel så illa som Pontus.
Pontus i sandlådan:
Medan potatisen kokade och laxen var i ugnen jobbade vi lite med pysselböcker. Mysigt!
Killarna får sitta ner och koncentrera sig lite och de gillar när vi alla är tillsammans.

Nu är jag mätt och belåten. Det blev äppelpaj med vaniljsås till efterrätt denna höstdag!
Tur att man avverkat 8 km idag. Tänkte promenera lite bara eftersom min hälsena inte är bra sedan semestern. Jag joggade dock lite emellanåt så det ska bli intressant att se hur det känns i foten imorgon. Det gick bra att springa i alla fall och jag vill bara springa mer!
 

Mysigt!

Igår var jag på Japan Foto och hämtade fotoboken vi gjort rån vår Turkietresa. Vi har som tradition att göra en bok för varje utlandssemester vi gör tillsammans. Sär här ser årets bok ut!

Vi kom hem i riktigt regnrusk igår. Vi fick vara inomhus. Rasmus ramlar och slår i foten och tröstas av sin storebror:

Vi har det riktigt mysigt och bygger en koja under matsalsbordet med filtar överallt för att göra det mörkt och mysigt och en adventsljusstake där inne för att mysa till det. Här satt vi sedan och pratade och åt äppelbitar.

Rasmus tog ett kort på mig i kojan:

Idag hade man gärna stannat kvar i sängen. Vilket regnväder!
Men det är fredag och fredag är alltid härlig!

Innebandyträning!

 Idag började killarnas innebandyträning för säsongen. I år är det ett nytt lag med bara barn födda 2007 som Magnus tränar. Rasmus får också vara med.
Samling och upprop!
 
Vattenpaus!

Rasmus springer mot mål i en övning. Lite kul för han håller klubban här precis som jag gjort i alla år..

Lagfoto där Rasmus vägrade vara med. Pontus sitter på nedre raden tredjen från höger.


Det här fotot betyder mycket. Blir lite rörd när jag ser det. Pontus, Winston och Leo var de killar som föddes och som var en del av den mammagrupp jag fick vara med i som nyinflyttad till Kärra och nybliven mamma. Tjejerna i gruppen betydde massor och vi kom varandra nära och fick följa varandras små bebisar. Nu när vi jobbar blir det inte av att man ses så ofta så jag är jätteglad att de nu spelar innebandy ihop. Snart 5 år senare!
Det var trötta killar som kom hem. Pontuskillen hade ju haft simskola på lunchen idag också.. Efter mat och bad blev det godnattsaga tillsammans.
Mys!

Hejdå! Ses ikväll!

Jag lämnar barnen på förskolan ibland numera. Har inte gjort det tidigare, men det är riktigt mysigt att se godingarna stå i fönstret och vinka åt mig. Här är Rasmus lilla hand som vinkar!


Kräftskiva & Kalas

Igår skulle vi äntligen ta vår bil till en fd kollega till mig som i sin tur skulle ta med den till verkstaden och titta på vad det skulle kosta att reparera bilen. Tror ni bilen ens gick igång?? Nej, inte ens med startkablar.. Började nästan lipa. Nu står den kvar där den står.. :-(
På kvällen var det kräftskiva hos våra grannar Lina och Jörgen med barn.
Här är mina killar med partyhattarna på!
En annan del av partygänget!

Jag har fastnat på bild:

Efter kräftor och aioli blev det musik och Rasmus var jätteglad och dansade..

Barnen somnade hemma hos grannarna och vi fick bära hem dem sovandes. Lite mysigt.
Skönt att barnen inte vaknade förrän 07:30 imorse heller så att vi fick lite sovmorgon.. ;-)
 
Idag var det kalas för förskolekompisen Alissa som fyllde 5 år. Prinsessan hade sitt kalas på 4 H gården vilket var jättemysigt! Barnen fick följa med in i hagarna och mata djuren och klappa. In i kohagen där både får och kossor kom springandes för att äta ur hinkarna. De fick komma in till getterna, hönsen, grisarna och kaninerna. Efter grillad korv med bröd fick alla barnen rida.
 
 
Kalaset slutade med fiskedamm och det var nöjda barn som varit ute i nästan 3 timmar i friska luften och lekt med varandra och djuren.

Kvällspromenad

Den här lille godingen förklarade nyss att han hade tråkigt. Det resulterade i att Rasmus och jag gick ut på en kvällspromenad. Vårt mål är att titta på hästarna i stallet och sedan gå en sväng. Rasmus myser i vagen med sin nya höstjacka:

Utanför stallet kollar vi på en häst som tränar i hagen.


Vi går in i stallet och hälsar på hästarna:


På vägen hem går vi genom centrum och plötsligt svänger ett gäng killar på cykel runt hörnet. Den ene tittar bara på sin kompis och är på väg rätt in i Rasmus så jag backar vagnen samtidigt som jag ropar till. Sen följer detta samtal mellan Rasmus och mig:

-Skulle de killarna? - De kanske skulle köpa något i affären. Kanske lite chips och ha fredagsmys.

-Håller de sig över när de äter då? -Ja,det tror jag verkligen att de gör, svarar jag.

-Det tror inte jag! Jag tror de spiller.

Hahaha.. Jag gillar att han inte köper allt utan tänker själv och har egna funderingar!

 

 


Längtar!

Nu längtar jag efter kvällens fredagsmys!
Älskar fredagar, god mat och mys och framförallt att man har två hela dagar framför sig med sin härliga familj.

Här ären bild på mina nybadade godingar i sängen igår kväll. Pontus var så go.. Han tog fram en bok om djur och sa "Kom Rasmus, så ska jag lära dig lite om djur!" och så la de sig i sängen och läste..

Här har de gått över på boken om grävskopan:


September invigdes med Slottskogenbesök!

Planen idag var egentligen att åka till Liseberg idag men eftersom Magnus inte hittade sitt säsongskort ändrade vi planerna och åkte till Slottskogen. Vi har inte varit där på hela sommaren så det kändes kul att vi hann med det nu.
Pontus:
Efter att ha kollat på sälarna hjälper killarna Magnus att få upp barnvagnen för den branta backen:
De har gjort om Barnens Zoo igen som det var förr. Äntligen!
Rasmus var lite rädd i början men efter en stund vågade även han sig fram för att klappa:
Pontus är totalt orädd och matar getterna med blad:

Ponnyridning!
Rasmus tycker det är så kul att rida och när tjejen som ledde hästen frågade om han ville gå rakt fram eller en extra sväng genom skogen svarade han att han ville gå genom skogen.. Såklart!

Även Pontus gillar att rida!

Vi gick sedan vidare till lekplatsen Plikta.
Fine Pontus!

Goa Killar!

Det är jättekäckt här! Man får köpa korv med bröd för 5:- och grilla själv. Super tycker jag!

På vägen tillbaka stannade vi till vid fontänen.
Pontus:

Rasmus:

Alla mina tre killar!
Pontus var i eld och lågor över regnbågen!

En lyckad dag!

RSS 2.0