Tjejkalas!

Denna helgen är Pontus bjuden på två kalas. Dessutom sina två första tjejkalas. Tidigare har det bara varit killkompisar som fyllt år. Här sitter Pontus och väntar på att klockan ska gå fortare så att han kan få åka medan Rasmus kramar honom:


Behöver jag säga att det var ett rent nöje att få köpa flicksaker? ;-)


Efter kalaset på Bushuset i Torslanda gick Rasmus och jag till lekplatsen medan Pontus lekte med kompisen Emil inne hos hans mormor. Smidigt! Magnus är i Oslo idag så det passade riktigt bra att bara ha ett barn för en stund.
Rasmus:


Glad kille!


Kvällen bjöd på glass efter maten medan killarna kikade på barnprogram:


Nu är det läggdags här!
Har en jättetrött Rasmus bredvid mig som vill sova.
Godnatt!


Härlig eftermiddag!

Fint väder idag och det gör så mycket!
Hämtade barnen vid 16 och vi gick hemåt och hämtade glass:
 

Rasmus gungar på lekplatsen:


Nu är hela vår trädgård på baksidan fylld av röda smultron. Båda killarna älskar de röda bären!
Rasmus plockar:


Till middag blev gjorde jag räkmackor till oss som vi åt på altanen.
Pontus:

Killarna tycker liksom jag jättemycket om räkor så det gäller att passa på när Magnus ändå jobbar sent då han inte är ett fan av skaldjur..


Någon tände lampan - inget regn på 2 dagar!

Sommartider innebär högsäsong på jobbet. Vi har mer att göra samtidigt som folk går på semester.
Jag har jobbat en del denna veckan och varit trött när jag kommit hem så så vidare mycket foton har det inte blivit och inte heller blogginlägg.
Därför bjuder jag här på 2 foton som jag tog med min telefon på killarna på midsommaraftons morgon.
Pontus på trappan till stugan:


Rasmus har plockat blommor på ängen:


Igår gick killarna och jag till mina föräldrars lägenhet och tömde posten och vattnade blommorna.
Sedan vidare till lekplatsen Fortet för en stunds lekande. Klockan hade hunnit bli en del så vi fick gå direkt hem, hoppa ner i badet och killarna somnade gott. Äntligen fint väder ute! Inte så varmt, men ändå sol. Har hunnit bli riktigt trött på allt regnande som varit sen vi kom hem från Turkiet. Ge oss lite mer sommar nu så går jag på semester till helgen.
Håller vädergudarna inne med godsakerna jobbar jag en vecka till. Så får det bli.


Midsommar!

Väderprognosen spådde inga goda nyheter så det var med lite oro vi startade midsommarfirandet vid 12-tiden med midsommarlunch innehållande färsk potatis, gräddfil och gräslök, sill, köttbullar, prinskorvar och bröd.. Vi var på vårt land på Orust tillsammans med kompisarna Linda och Fredrik med sina två söner och Åse och Henrik med sina två söner.
Långbord på altanen:


Vid 15 tog vi en tur till Tegneby där det var midsommarfirande. Alla barnen åkte häst och vagn och här är det Pontus, Elias och min tur att åka:


Min fina Magnus och jag.
Kärlek!


Barnen var inte så intresserade av att dansa runt midsommarstången, men en dans fick jag med Rasmus innan han tröttnade..


Det kom en clown som trollade!
Barnen gillade det.


Tillbaka i stugan körde vi en fotbollsmatch så att svetten rann. Alla var med, stora som små!


5-kampen blev en 3-kamp och här kastar Magnus pil. Den enda grenen som killarna vann. Övriga två grenar tog tjejerna hem!


Det här är min favoritbild! Så glad att jag fick till ett sånt foto! Tillsammans har vi ju 6 söner som alla är födda olika år. Vi har lyckats få en son varje år tillsammans sedan 2006. Här är pojkarna i åldersordning med början från höger med Elias som är född 2006 och längst till vänster minstingen Alfons som föddes 2011:

På kvällen grillade vi och åt gott och när barnen somnat satt vi upp och tjötade till midnatt. Då somnade vi gott!

Imorse tog Pontus, Elias och jag en promenad.
Killarna plockar blommor. Här ser man hur högt gräset och blommorna är på ängen, nästan bara två huvuden som syns..


Kompisar!


Härlig helg!
Innan vi åkte hem idag åt vi lunch och Linda gjorde en god jordgubbs/rabarberpaj som vi avnjöt i ett soligt!! väder.
SÅ glad att mina föräldrar har ett så underbart ställe där vi kan vara.
Underbart är också att man har en ledig dag kvar imorgon..


Axel 30 år!

Hipp Hipp Hurra!
Idag är det min älskade lillebrors födelsedag!


Tyvärr bor Axel ju nu i Dublin så jag får vaken krama om honom eller baka tårta idag..
Men kanske kommer han hem i augusti för ett besök.. Hoppas!


Liseberg

I lördags morse åkte vi hem och bytte om så var det dags för kalas för Pontus. Kompisen Alvin fyllde år och det var kalas på Bushuset i Torslanda.
Igår skulle jag jobba, men det var fel på systemen på jobbet så det var bara att åka hem igen efter 2,5 h när jag gjort det som gick att göra. Vi bestämde oss istället för att använda dagen till årets första Lisebergsbesök.
Farfars bilar alltid lika populära:


Killarna flyger flygplan:


Sagoslottet:


Innan de flygande elefanterna sätter fart upp i höjden:


Vi köpte åkpass till killarna för första gången så de kunde åka massor. Vi tjänade absolut in det, men inte ofta man kan göra så! 190:- styck.. Rasmus visar upp sitt band när han ska åka radiobilarna:


Rasmus är tuff och kör själv:


Vet inte hur många gånger killarna åkte Farfars Bilar. De som jobbade där bara skrattade åt oss.. Minst 8 gånger tror jag..


Pontus har alltid älskat Lisebergskaninerna!


Rasmus är mer försiktig och skeptisk. Han ville inte hälsa eller klappa på dem, men på slutet innan hemgång, när Pontus satte sig i knät på kaninen ville även han prova. Han sprang därifrån sen!

En regnskur senare och efter en massa åkning avslutade vi med fiskedammen och åkte hem.
Båda killarna somnade i bilen!

Idag när jag hämtade Pontus var han inte riktigt bra. Han hade ont i huvudet och satt och vilade. Fröken berättade att han klagat hela eftermiddagen och att det nog var något på gång. Tog tempen och han hade 37,6, lite förhöjt men framförallt är han helt slut och har ont. Han har redan sovit i snart en timme.. Stackars Pontus och lite stackars oss också för det passar verkligen inte in för varken mig eller Magnus med frånvaro på jobbet just nu..


Studiedag på Orust

Idag var det studiedag och stängt på förskolan. Jag och pojkarna åkte därför ut till Orust igår. Det blev en kvällspromenad där pojkarna visade mig kojan de börjat bygga på:


Idag har vi haft en härlig dag!
Vi började med en morgonpromenad ner till ängen som nu är full av smörblommor!


Killarna kommer springande:


Vi åkte sedan en sväng till Göksäter där vi köpte presenter till två kompisar som Pontus ska på kalas hos. Vi köpte med oss lite fika hem och hade picnic på altanen:


Killarna klappar Missan:


Min pappa hade köpt fotbollsmål som jag monterade ihop och sedan startade matchen:


Glad Pontus:


Målvakten Rasmus:


Hård fajt!


Rasmus älskar jordgubbar!


När min mamma kom från jobbet satte vi ihop studsmattan.
Killarna hoppade som galna och tyckte det var jättekul.
Här innan vi fått upp skyddsnätet:

Solen har kikat fram och vi har skrattat idag i massor.
Vad mer kan man begära?
Visst att kilarna fajtas en del om samma leksak. Det är alltså inte EN leksak som är speciellt populär utan det är alltid den leksaken som den andre har som man vill ha oavsett vilken det är.. Men det är inte de fajterna jag har närmast i minnet utan skratten, fotbollen, fikat, jordgubbarna, jage på gräsmattan, kramarna och goset.
Nu är det fotboll på tv:n - heja Sverige!


Tillbaka i vardagen!

Så var vi tillbaka i verkligheten och vardagen igen!
Rasmus var ledsen igår när Magnus lämnade på förskolan, men det är ju inte så konstigt när han varit därifrån i 16 dagar.. Jag hade gjort iordning lite bilder och skrivit text till så att Pontus kunde ta med sig till förskolan och berätta. Fröknarna tyckte att det var jättebra och en av fröknarna berättade att Pontus på samlingen när alla suttit ner tagit fram alla bilderna och berättat och visat. Jag hade velat vara där!
När jag frågade honom om hur det var sa han att det var bra men att det först varit lite "så här" och visade han sig blyg.. Goding!
Här är killarna i soffan efter första avklarade förskoledagen:


Hemresa

Igår var det vår sista dag i Marmaris. Vi blev inte hämtade på hotellet förrän vid 16 och vi hade förlängt rummet tills dess så det blev en heldag vid poolen. Killarna har simtävling. Jag kör "klara, färdiga, gå" och de kastar sig i och simmar. Rasmus vägrar ha på sig armpuffarna eftersom Pontus inte har det.. :-)




Pontus:


I stora poolen måste man ha armpuffar!




Sista dagen och Rasmus säger bestämt. Åka rutschkanan själv!
Och det gör han!!


Nu är alla väskorna packade och vi väntar på bussen. Lite sorgligt men oj vilken underbar semester vi haft! Ska göra allt jag kan för att spara ihop så att vi kan åka även nästa år! Vi njuter så tillsammans som familj av att vara ihop och mysa och slippa alla måsten.
Utanför vårt hotell som får mycket bra betyg står killarna i sina nya adidaströjor:


Lyxigt att ha två stora killar när vi har mycket packning. Rasmus tar barnvagnen med ryggsäckarna och Pontus en resväska:


Flyget är 4 timmar försenat och det blir en lång väntan på flygplatsen. Vi turas om att läsa för killarna ur Bamsetidningen:

Vi kom hem vid 04 inatt och nu är man lite seg.. Tvättat i mängder och allt är inlagt i garderoberna. Lasagnen är lagad och uppäten och det känns skönt att vara hemma på ett sätt och på ett annat sorgligt att vår resa är över..

Vardagen är tillbaka och killarna har lekt med sina leksaker, kollat på barnprogram och cyklat en sväng med sina cyklar i regnet. Innan maten blev det lite pyssel. Pontus ritade och skrev sitt namn:

Imorgon börjar vardagen på riktigt då det är jobb och förskola på schemat.
Tur jag är ledig på fredag då det är studiedag på förskolan!


Sista dagarna!

Det har blivit två riktigt sena kvällar så jag har inte hunnit skriva så mycket, men vi har haft riktigt kul med nya bekantskaper!
I onsdags blev det middag på kvällen med våra vänner från Stockholm. Pontus har fått en blomma av Tilda:


Vi åt på en jättebra restaurang tillsammans och barnen fick ett eget bord. Rasmus har somnat i vagnen på vägen till restaurangen men får sedan vara med. Här är Moa, Pontus och Tilda:


Rasmus och Pontus:


I onsdags var det även dags för Pontus att få en sommarfrisyr!
 

Igår köpte jag simglasögon till killarna och de har både igår och idag dykt efter ett mynt som jag kastar i barnpoolen:


Rasmus blir modigare och modigare:




Igår gick vi faktiskt till samma restaurang och fick lika god mat!
Efter maten drog de upp några för dans på baren. Här är servitörerna med Moa, Pontus och Tilda:


Rasmus showar loss på baren!


Igår kväll fick Rasmus syn på en jättefin munkjacka som han ville ha. Han ville betala själv:


Idag har det varit hett (för hett om man får skriva så). 39,6 grader och man måste nästan ligga i vattnet hela tiden. Pontus gottar sig i poolen:


Skönare under parasollet!


Rasmus med sin nya stora idol Moa!
Så fort hon inte är i närheten frågar han efter henne.. Så sött!


Tidig kväll idag sa vi hejdå till alla våra vänner och jag fick tårar i ögonen när killarna kramade tjejerna hejdå. Pontus har blivit så förtjust i Tilda och Rasmus i Moa.. Men nu sitter de på planet till Arlanda!
Vi gick längs strandpromenaden och killarna a sig i en hängmatta:


Vår sista kväll här och vi valde vår favoritrestaurang med de bra priserna och goda maten!
Här äter hela familjen:
 

 

Lite lek på lekplatsen efter maten. Lägg märke till att killarna fått likadana tröjor:

Nu är vi trötta. Killarna sover och det ska vi med. Det blev sent igår. Magnus var värst och kom inte hem förrän vid 04 efter att ha suttit och tjötat med några vänner från Falun som vi hoppas få besök av i sommar!
Avslutar med ett citat från Pontus när jag naken kom ut från duschen idag:
"Mamma! Du är alldeles vit på rumpan! Han du tappat skinnet?"


Pontus första simtag!!

Igår började Pontus morgonen med att doppa huvudet. Det ledde efter några timmar till att han simmade under vattnet! 4 snygga simtag under vattnet och jag var jättestolt!
Pontus också såklart. På eftermiddagen ville han inte ens åka vatten rutschkanorna utan bara simma - det säger en del!!




Lunch igår:


På kvällen tog vi en drink i baren alla fyra. Här är killarnas drinkar när de precis kommit in:


Det var turkisk afton på hotellet och efter att det varit uppvisning dansade barnen:


Rasmus är med och showar!


Imorse vaknade Pontus redan innan klockan 7 så han och jag tog en morgonpromenad ner till havet. Det var jättevackert, lugnt och stilla! Pontus tog det här fotot på mig som jag gillar mycket:


Pontus:


Pontus hittar en fin sten vid strandkanten:


Idag har vi badat vid poolen tillsammans med våra nyfunna vänner osm vi strax ska ut och äta med. Det är en härlig stämning vid poolen bland alla. Flera goa familjer som man tjötar med! Kul! Rasmus har aldrig badat så mycket som idag tack vare Moa och Tilda (13 och 9 år) som lekt med honom så han kiknat av skratt.


Båt/Badutflykt!

Idag åkte vi på en härlig båttur.
Båten stannade på flera stopp och man hoppade i från båten i både knallblått och grönt vatten. Har ska Rasmus och Magnus göra sitt första dopp:


Pontus:


Rasmus och Magnus ute i vattnet:


Stora Rasmus!!


Pontus på väg ner för ett bad!


Vi åker och kollar på några grottor:


Magnus badade mycket idag!


Pontus i en för mig lite grekisk bild med det blåa och vita:


Softar uppe på däck:


Killarna var ganska mycket inne i kaptenens hytt där det var skugga. Så här såg det ut när jag kikade till dem en av gångerna. Myskillar!


Pontus och Magnus på ett annat badstopp!




Rasmus kollar läget:

Det blev en timmes stopp vid en by som heter Turunc där vi kikade runt lite och köpte glass. Vi är jättenöjda med dagen som även den var väldigt prisvärd. 200:- för hela familjen och då ingick lunch med grillad kyckling och pastasallad.

På kvällen gick vi och åt middag med en familj vi lärt känna. Magnus och Micke känner till varandra sedan tidigare genom innebandyn. Riktigt trevligt!


Turkiet har överraskat! Vilka trevliga människor!
Sen att vi haft vackert väder nu i 9 hela dagar minskar inte betyget direkt. Ett vackert och mycket prisvärt semestermål!


Vilken kväll!

Vi har haft en härlig dag vid poolen följt av en häftig kväll.
Efter att ha blivit inlurade av en turksvensk på en restaurang med vacker vy, hutlösa priser och dålig mat bestämde vi oss för att inte äta vid stranden nåt mer. Men vackert var det!


De här dressarna köpte Magnus till killarna igår.
Här väntar de på glass:




Fullmåne här ikväll och fantastiskt vackert!


Killarna i månens glans:


Vi promenerade in till centrum som vanligt och killarna lekte en stund på lekplatsen. I centrum ropade en turk in Magnus på en rakning:


Efter rakningen gick han loss på Magnus och körde upp grön jättevarm vax i näsan för att ta näshåren. Håren i öronen tog han med elden man ser han har i handen:

Herregud.. Han avslutade med en ansiktsmask och Magnus är som 30 igen.. ;-)
40:- gick kalaset på!!

Rasmus passade på att klippa sig samtidigt. Killen frågade om han ville klippa sig och det ville han. Han satt jätteduktigt hela tiden och var nöjd med sin nya frisyr.



Han blev så himla fin och ser så stor ut!
Min goe Rasmus somnade i min famn på hemvägen och Pontus sussade gott i barnvagen.
Imorgon bär det av på en båtutflykt. Ser fram emot det!


Vid Havet

Igår gjorde vi en utflykt till grannbyn Ichmeler. Det är ett bra system här med små minibussar som går fram och tillbaka hela tiden och det är bara att stå vid vägkanten och vinka till sig en buss och sedan ropa när man vill gå av.. Ichmeler låg fantastiskt insprängd mellan höga berg. Tyvärr var det inte mycket mer sand här än det vi har vid vår strand men lite lite mer finkornigt.
Rasmus:


Glass varje dag såklart!


Pontus provar sitt cyklop.. Det går sådär.. Men söt är han!


Funderar på solsängen..

Vi stannade bara ett par timmar innan vi åkte hem igen för att byta rum på hotellet. Dagen innan kom det nämligen en dansk familj med en 8 månaders bebis som skrek hela natten. Hon höll tydligen på att få tänder. Magnus och jag sov ingenting. Inte ens vid 6-7 gick de ut på en promenad med ungen så att vi grannar kunde få sova.. Receptionisten var och sa till och han förstod precis. Vi fick utan problem byta rum. Lätt och smidigt och inatt har vi sovit som stockar!

Igår kväll efter att vi ätit middag på vår favoritrestaurang gick vi och kollade på fästningen.
Det fanns kanoner på utsidan:

"Vi killar gillar kanoner för vi gillar ju häftiga saker och så.." (Pontus)

Här är killarna vid den häftiga fästningen:

Nu är vi nyduschade och jag sitter på balkongen och skriver medan killarna leker bra på rummet. Nu ska vi göra oss iordning för ännu en sommarkväll.
Underbart!


Härliga Dagar!

Igår blev det en dag vid poolen för att strax efter 14 sätta oss i en taxi som tog oss till maknaden inne i Marmaris. Oj, vad där vad folk och många som ville sälja..
Det blev lite svettigt och vi svalkar oss med melon efteråt:


Vi fick köpt lite grann i alla fall. Dessa jeansen och boxershortsen till Pontus:

Utöver det blev det boxershorts till Magnus, 2 pikétröjor och ett par snygga skor.
Rasmus och min tur nästa gång! :-)

Vi promenerar tillbaka och här är på vägen hem:


Vi lämnar av alla påsar hemma och går en promenad i närområdet. Hittade den här vackra moskén:


Idag började vi dagen med ett återbesök hos läkaren. Rasmus öron såg bra ut och vi är friska men ska fortsätta äta vår medicin. Det känns verkligen att Rasmus nu är bättre och jag är så glad för det. Idag ville han t om åka vattenrutschkanan för första gången.. Det blev många gånger!


Rasmus och jag i poolen:


Vi tar en promenad in mot centrum för att äta. Våra killar är så vackra att jag kan gossa ihjäl mig med dem!


KÄRLEK!
Älskar dig Pontus!


Vi fick tips om en restaurang av två svenska damer som varit här 12 gånger. De visade oss ända fram för den låg på en bakgata. Här satt många turkar och här var priset en tredjedel och maten superb! Hit ska vi absolut gå igen!


Killarna leker på en lekplats på hemvägen:

Nu ska jag sova, är jättetrött. Har varit uppe vid 07 två dagar i rad nu och sprungit - skönt efteråt! Blev lite peppad att springa när killen som sålde underkläder sa att jag skulle ha storlek XL på mina boxertrosor.. ;-)

För övrigt drar jag en lättnads suck när jag läser om magsjukan på Petunya Beach i Bodrum. Det var dit jag först bokat vår resa och vi skulle ha åkt den 24:e maj och kommit hem 7:e juni, alltså varit där just nu. Känns riktigt bra att jag bokade om!!!


RSS 2.0